Pazar, Mayıs 5, 2024
tr
Ana Sayfa CUMHURBAŞKANLARI-BAŞBAKANLAR - BAKANLAR - MİLLETVEKİLLERİ AK Parti Amasya Milletvekili adayı Haluk İpek: “Amasya’ya büyük yatırımlar gelecek”

AK Parti Amasya Milletvekili adayı Haluk İpek: “Amasya’ya büyük yatırımlar gelecek”

AK Parti Amasya Milletvekili adayı Haluk İpek Türkiye’de 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri nedeniyle Amasya milletvekili olarak seçildiği takdirde Amasya ile ilgili projelerini ve düşüncelerini şöyle anlattı;
Amasya’nın geçmişle bu güne köprü kuracak tarzda geliştirilmesi
“Amasya’da oy oranını yüksek tutarak merkezi hükümetten daha kalıcı yatırımları kente getirmenin ilk hedeflerimiz. Amasya’mız tarih boyunca çok önemli bir kültür şehri, şehzadelerin yetiştiği bir bilim şehridir. Burada örneğin Kanuni döneminde, ondan önce Fatih döneminde, Akşemseddin Amasyalıdır, Sabuncuoğlu Şerefeddin gibi önemli bili adamları yetişmiştir. O dönem burada yaşayan her üç kişiden birisi üniversite öğrencisidir. Buranın hem üniversitesinin, hem ilim hayatının geçmişle bu güne köprü kuracak tarzda geliştirilmesi için gayret edeceğim.
Amasya turizm tanıtımını ülke ve küresel ölçekte tanıtım yapacağız
Amasya’mıza her gelen burayı çok beğeniyor. Ama turizm tanıtımıyla ilgili ülke ölçeğinde ve küresel ölçekte çalışmalar yapacağız. Birkaç gün sonra Amasya’mıza Azerbaycan’dan Milletvekilleri gelecekler. Onlara burada Şirvanlıları merak ediyorlar, biraz Amasya’mızı yurt dışına tanıtmak Ülke genelinde tanıtımını daha iyi yapmak ve geçmişteki o ilmin merkezi olduğu dönemlerin yeniden ortaya çıkarmak istiyoruz.
Yeni Amasya Hastanemizin ihalesi yapılacak
8 Mayısta Amasya Hastanemizin ihalesi yapılacak. Aylardır takip ediyoruz. Bazı projelerden yatak sayısından dolayı onu artırmakla ilgili gecikmeler oldu. Yatak sayısı hastanemizin arttı. Mevcut hastanemizin sıkıntılar var. Eğer buranın cazibesini artırırsanız doktorlarımız da burada kalıcı olur. O yüzden buranın cazibesini artıracak ve doktorun burada kalması için cezp edilmesi lazım. Burada eğer biz hastanemizi çok düzgün iyi ve kısa zamanda bitirirsek üniversitenin tıpla ilgili bölümü burada ve birçok doktorumuzda burada kalacaktır.
Amasya’mızı kurtaran bir proje
Günlük rutin konularımızdan hariç Amasya’mızla ilgili birçok projelerimiz var. Çevre yolumuz bizim çabalarımızla oldu ki Amasya’mızı kurtaran bir projedir. Büyük tonajlı araçlar geçiyordu merkezimizden ve sıkıntılar oluşuyor ve geçtiği bölgelerdeki tarihi eserlere zarar veriyordu. Hepimizin gayreti ile çevre yolu hızlı bitti ve şuan Amasya rahatladı. Amasya’mızın ana konuları ile daha fazla ilgileneceğiz.


Suluova sanayide çok ilerledi ve çalışkan bir ilçemiz
Şuanda bizim Amasya merkezi çok fazla rahatsız etmeyen veya bir kirlilik oluşturmayan sanayimiz var, küçük miktarda mermerle ilgili ve dünyaya ihraç ediyor. Suluova bu konuda çok ilerledi ve çalışkan bir ilçemiz, Merzifon Organize Sanayi çok ilerledi ama bizim burada hem Gümüşhacıköy hem Göynücek, hem Taşova’nın istihdama yönelik orada bir faaliyetin olması gerekiyor.
Taşova’nın istihdama ve üretime ihtiyacı var
Taşova’da bunlardan birisi. Taşova’daki olayla birçok kişinin itirazı ile ilgili birçok yerde o tür sanayiler yapıldı. O sanayiler oranın gelişmesini sağladı, bölgeye istihdam getirdi. Şuan Taşova’da bence yanlış bir kampanya yürütüldü. Taşova’nın istihdama ihtiyacı var, üretime ihtiyacı var, ekonominin, para trafiğinin, dönen sermayenin Taşova’ya ihtiyacı var. Çünkü dışa göç veriyor. Bizim hiçbir ilçemizin dışa göç vermemesi lazım. Bizim bunu sağlamamız gerekiyor. Tabiî ki bunları yaparken bütün yatırımlarımızı dikkatli yapmamız lazım. Mesela Taşova’da bir meyve kurutma ile ilgili yine istihdama yönelik böyle bir müessese kurulabilir, sonunda orada üreten bir kesim var, bu üretenlerin orada kalması lazım, yoksa göç verir. Buda Amasya’mızın kaybı olur.
Her şey gelişir ve gelişmek zorundadır
Dedikodularla somut bir bilimsel bir şey olmadan iş yapılmaz. Neticede orada bir arazi var. O arazinin kullanılması gerekiyor, devlet arazisi. Orası mutlaka yapılır. Gelişmeye karşı gelemezsiniz. Dünya kurulduğundan beri bu kanundur, her şey gelişir ve gelişmek zorundadır. Belki birkaç yıl gecikir ama mutlaka gelişir.
Gençler iş istiyor ve Amasya’da kalmak istiyor
Amasya’nın dokusunu bozmadan Amasya’nın belli mesafesinde üretime yönelik, mermeri dışında bir kısım sanayileri de araştırmak zorundayız. O da bir istihdam sağlayacak. Yani istihdama yönelik faaliyetlerimizin olması lazımdır. Gençler iş istiyor, Amasya’da kalmak istiyor. Onun için çeşitli alternatifler üretmeliyiz. Hizmet sektörü bunlardan birisidir. Otel açığımız var Amasya’da. Onun için Amasya merkezde sektörün açığını kapatacak otellerimiz olmalı.
Cumhurbaşkanımızın alacağı oyları yüksek tutmak
Biz Ak Parti olarak seçimlere çok çalışıyoruz. Çalışmamızın ana sebebi hem Cumhurbaşkanımızın alacağı oyları yüksek tutmak hem de Ak Parti olarak yüksek bir oy almak istiyoruz. Şuan da görünen o ki Ak Parti iktidarına milletimizin ülke genelinde teveccühü var. Cumhurbaşkanımız cumhurbaşkanı olarak inşallah ilk turda seçilecek. Amasya özelinde biz Ak Parti olarak oyumuzun yüksek olmasını istiyoruz. Eğer oy yüzdemiz çok yüksek olursa biz Amasya merkeze ve bütün ilçelerimize merkezi hazinenin kaynaklarından bütçeden daha fazla kaynak aktarıp burada Amasya’mızın gelişmesine daha fazla katkıda bulunabiliriz. Şu anda seçime çalışmamızın ana ekseni oy oranını çok yüksek tutmakla ilgili. Bunu yapmış olduğumuz gezilerde halkla yaptığımız temaslarda ki ben çok seçim yönettim, seçim işleri başkanı olarak.
Cumhurbaşkanımızın da oyları çok yükselecek
Siirt seçimini 2003’te yönettim. Dolayısıyla ben vatandaşımızla birebir temasta o ilgiyi o teveccühü görüyorum. Çok iyi ve güzel bir sonuç çıkacak onu da görüyorum. Çabamızın sebebi oy oranını yüksek tutup yatırımlarda merkezi hükümetin bütçesinden daha fazla katkı alabilmek. Cumhur ittifakı olarak şuanda çok uyumlu çalışmamız var Türkiye genelinde Cumhurbaşkanımızın da oyları çok yükselecek. Hatta bazı partilere verecekler Cumhurbaşkanımızın Dünyanın lideri olmasından dolayı, dünyadaki birçok ülkenin bu seçimin sonucunu merak etmesinden dolayı Türkiye’nin dışa karşı mücadelesinde cumhurbaşkanımızı daha güçlü tutmak için yoğun destek vereceğini anketlerde görüyoruz. Ama AK Parti olarak Amasya’da biz çok yüksek oyla merkezi hükümetten daha fazla kalıcı yatırımlar almak için çok çalışıyoruz.”

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!