Perşembe, Mayıs 9, 2024
tr
Ana Sayfa DÜNYA Dünyanın en mutlu 10 ülkesi

Dünyanın en mutlu 10 ülkesi

Bilim insanları tarafından hazırlanan ve Birleşmiş Milletler’in de kabul ettiği Dünya mutluluk endeksi’nin detayları açıklandı. Dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu. Birleşmiş Milletler’in de desteklediği ve bir grup bağımsız araştırma şirketi ve bilim insanının dahil olduğu araştırma sonucunda dünyanın en mutlu ve mutsuz ülkeleri açıklandı.Araştırmada Batı ülkelerinin üst sıralarda yer alması dikkat çekerken Afganistan ve Lübnan da son sıralarda yer aldı.
Dünyanın en mutlu ülkeleri sıralamasında Finlandiya son 6 yılda olduğu gibi 2023’te de zirvede yer alırken, listenin ilk 3 sıralamasını İskandinav ülkeleri oluşturdu.. Toplamda 137 ülkenin değerlendirildiği listede Afganistan son sırada yer alırken, Türkiye ilk 100’e giremedi. 2022 raporunda 112. sırada bulunan Türkiye, 6 basamak yükselerek toplamda 137 ülkenin değerlendirildiği listede106. sıraya yer aldı. Araştırmada Türkiye; Irak, Filistin, İran gibi ülkelerin gerisinde kalan Türkiye Mısır, Ürdün ve Kenya gibi ülkelerin de önünde yer aldı.
Listede Finlandiya 10 üzerinden 7.8 puan alarak zirvede yer alırken, Danimarka 2’inci (7.6), İzlanda 3’üncü (7.5), İsrail 4’üncü (7.4), Hollanda 5’inci (7.43) sırada yer aldı.Raporda ilk 10’a çoğunlukla İskandinav ve Kuzey Avrupa ülkeleri girerken İsrail’in 4’üncü sıraya yükselmesi dikkat çekti.Dünyanın en büyük 5 ekonomisi ilk 10’a giremedi.Dünyanın en büyük ekonomilerinden Amerika Birleşik Devletleri (ABD) 15’inci, Almanya 16’ıncı, Japonya 47’inci, Çin 64’üncü İngiltere ise 19’uncu sırada yer aldı
Son 6 yıldır listeye adeta ambargo koyan Finlandiya bu yıl da en mutlu ülke seçilirken en mutlu 10 ülkeden 8’inin Avrupa’da olduğu belirtildi. Finlandiya’yı Danimarka, İzlanda, İsrail, Hollanda takip etti. ABD en mutlu 15’inci ülke olurken Avustralya da 12’nci sırada yer aldı. En mutlu ülkeler sıralamasında ilk 20’ye ilk kez dahil olan Litvanya dikkat çekerken Fransa da ilk 20’den düşerek 21’inci sırada kendine yer bulabildi.
Araştırmada Batı ülkelerinin üst sıralarda yer alması dikkat çekerken Afganistan ve Lübnan da son sıralarda yer aldı. Son 6 yıldır listeye adeta ambargo koyan Finlandiya bu yıl da en mutlu ülke seçilirken en mutlu 10 ülkeden 8’inin Avrupa’da olduğu belirtildi. Finlandiya’yı Danimarka, İzlanda, İsrail, Hollanda takip etti.
ABD en mutlu 15’inci ülke olurken Avustralya da 12’nci sırada yer aldı. En mutlu ülkeler sıralamasında ilk 20’ye ilk kez dahil olan Litvanya dikkat çekerken Fransa da ilk 20’den düşerek 21’inci sırada kendine yer bulabildi. Araştırmaya katılanlara mutlulukları, ekonomik durumları ve sosyal bilgileri ile ilgili soruların sorulduğu ve buna göre sonuçların çıktığı kaydedildi. Araştırmada Türkiye 106’ncı sırada yer aldı. Irak, Filistin, İran gibi ülkelerin gerisinde kalan Türkiye Mısır, Ürdün ve Kenya gibi ülkelerin de önünde yer aldı.
Dünyanın en mutlu ülkeleri belli oldu… Birleşmiş Milletler’in de desteklediği ve bir grup bağımsız araştırma şirketi ve bilim insanının dahil olduğu araştırma sonucunda dünyanın en mutlu ve mutsuz ülkeleri açıklandı.
Araştırmada Batı ülkelerinin üst sıralarda yer alması dikkat çekerken Afganistan ve Lübnan da son sıralarda yer aldı. Son 6 yıldır listeye adeta ambargo koyan Finlandiya bu yıl da en mutlu ülke seçilirken en mutlu 10 ülkeden 8’inin Avrupa’da olduğu belirtildi. Finlandiya’yı Danimarka, İzlanda, İsrail, Hollanda takip etti.
ABD en mutlu 15’inci ülke olurken Avustralya da 12’nci sırada yer aldı. En mutlu ülkeler sıralamasında ilk 20’ye ilk kez dahil olan Litvanya dikkat çekerken Fransa da ilk 20’den düşerek 21’inci sırada kendine yer bulabildi. Araştırmaya katılanlara mutlulukları, ekonomik durumları ve sosyal bilgileri ile ilgili soruların sorulduğu ve buna göre sonuçların çıktığı kaydedildi.
2023’te dünyanın en mutlu ülkelerinin sıralaması;
1. Finlandiya 2. Danimarka 3. İzlanda 4. İsrail 5. Hollanda 6. İsveç 7. Norveç 8. İsviçre 9. Lüksemburg 10. Yeni Zelanda 11. Avusturya 12. Avustralya 13. Kanada 14. İrlanda 15. ABD 16. Almanya 17. Belçika 18. Çek Cumhuriyeti 19. Birleşik Krallık 20. Litvanya.

Dünyanın en mutlu 10 ülke sıralaması

                                                Dünyanın en mutlu son 10 ülke sıralaması

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî ziyaret için Türkiye'de bulunan Kuveyt Emiri Mişal el Ahmed el Cabir el Sabah’a Devlet Nişanı verdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki törende,...

Dünyanın en iyi havalimanı “Kansai Uluslararası Havalimanı”

Japonya’nın Kansai Uluslararası Havalimanı dünyanın en iyi havalimanı seçildi. Edinilen bilgilere göre 30 yıldır tek bir bagaj bile kaybolmadı. Japonya’nın batısında yer alan Osaka...

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!