Salı, Mayıs 7, 2024
tr
Ana Sayfa VALİLER Ordu Valisi Tuncay Sonel Ordu’da gönülleri fethetmiş

Ordu Valisi Tuncay Sonel Ordu’da gönülleri fethetmiş

Ordu Valisi Tuncay Sonel, öylesine halkla içiçe ki onu şehrin arka sokaklarında dolaşırken, fındık bahçesinde işçilerle birlikte fındık toplarken, onlarla birlikte yer sofrasında kahvaltı yaparken, fındık üreticisi ile harmanda patoza fındık verirken, kivi bahçesinde hasat yaparken, yol yapımında çalışan işçilere kendi elleriyle karpuz ikram ederken, okulları ziyaretinde öğrencilerle basketbol oynarken, görebilirsiniz.
Vali Tuncay Sonel’i, Ordu’nun herhangi bir ilçesinde caddede, sokakta gezerken seyyar satıcıdan satın aldığı simitten size ikram ederken karşınızda bulabilirsiniz. Alışılmış bir vali profilinin dışında bir yönetici olduğundan, bir şehit babamızın dediği gibi “siz essah valimizsiniz” diye şaşırtan bir kişiliğe sahiptir. Ordu Valisi Tuncay Sonel; göreve başladığı günden bugüne kadar ‘Ordu’da yaptığı çalışmalar ve hayata geçirdiği projeler” konulu Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi olarak yaptığımız özel röportajda şunları söyledi;
19 ilçemizdeki 2.112 yetim ve öksüz evladımızı tespit ederek,
isteklerini yerine getirdik
“İlimiz genelinde 2.112 yetim ve öksüz evladımızın olduğunu tespit ettik. Onlara birer mektup yazarak mektubun sonunda “Eğer, annen ya da baban hayatta olsaydı özlemini çektiğin, annenden veya babandan isteyeceğin şey ne olurdu? Bunu da bana yazarsan çok memnun olacağım” not ile çocuklardan isteklerini öğrendik.
Yetim ve öksüz evlatlarımızın bize bildirdiği laptop, tablet, bisiklet, terier cinsi yavru köpek, gitar, genç odası, oturma odası, çamaşır makinesi gibi talepler karşılandı. Bunların yanında Kapadokya’yı, Anıtkabir’i, Galata Kulesi’ni, Çanakkale Şehitliğini görmek isteyen evlatlarımızın da bu istekleri yerine getirdik. Hatta Güldür Güldür Show izlemek isteyen evladımızı uçakla İstanbul’a BKM ‘ye gönderdik.
Ayrıca, her Kurban Bayramında yetim ve öksüz evlatlarımıza hayırseverlerimizin de desteğini alarak, kurbanlık koçları kına ve kurdele ile süsleyip, ailelerine gönderdik. Onların da Kurban Bayramının manevi atmosferini yaşamaları sağladık.


35.058 engeli olan vatandaşımızın ihtiyaçlarını karşıladık
“Hatırlanmak Bir Gün Değil Her Gün” projemizle il genelindeki tüm engeli olan vatandaşlarımızı tespit ettik. İl genelinde tespit ettiğimiz 35.058 engeli olan vatandaşımızı evlerinde ziyaret ederek, hem gönüllerini hoş ediyoruz, hem de ihtiyaçlarını yerinde görüp giderme fırsatı buluyoruz.
Çok sayıda engeli olan vatandaşımızın, elektrikli ve akülü engelli aracı olmak üzere yaşamlarını kolaylaştırıcı ihtiyaçlarını giderdik.
Şehit ve gazi ailelerimiz baş tacımız
Ordu’da 414 Şehit Ailemiz ve 515 Gazimiz bulunmaktadır. Şehit Ailelerimiz ve Gazilerimizi yılın belirli gün ve haftalarında değil, düzenli olarak evlerinde ziyaret ediyoruz. Varsa bir ihtiyaçları, sıkıntıları gideriyoruz.
İlimizdeki tüm şehit ve gazi ailelerimizi GAP Turuna gönderdik. Onlara kapımız her daim açık. Her türlü taleplerini yerine getirmeye varsa sıkıntılarını çözmeye gayret ediyoruz.


Kapımız herkese açık
Vatandaşlarımızın her türlü sorun, şikayet ve taleplerini yüz yüze dinlemek ve çözüm bulmak amacıyla her hafta Çarşamba günleri Halk Günü Buluşması gerçekleştiriyoruz. Halk Günü Buluşmalarımızda, vatandaşlarımızla hasbihal edip, Devletimizin güler yüzünü, şefkatini kendilerine hissettirmeye çalışıyoruz.
Halk Günü Buluşmalarımızda, hayırsever iş insanlarımızın katkılarıyla sağladığımız alışveriş kartlarını da ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza veriyoruz. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz “Halka Günü” buluşmalarında, vatandaşlarımıza 9 Milyon ₺’lik alışveriş kartı verdik. Vatandaşlarımız bu kartlarla evlerinin, çocuklarının ihtiyaçlarını kendileri alabilmekte.
Bunun yanında vatandaşlarımızın bizlere ilettiği her türlü sorun, sıkıntı, şikayet ve taleplerini de değerlendirip, yerine getirmeye gayret ediyoruz.
Öğrencilerimizin sağlık ihtiyaçlarını karşıladık
Okullarımızda öğrenim gören 169 Tip 1 diyabet hastası çocuğumuzun ihtiyacı olan sensörlü glikoz ölçüm cihazını temin ettik. Böylece çocuklarımızın sürekli parmaklarının delinmesini önledik. Ailelerini de rahatlattık.
Yine il genelindeki okullarımızda öğrenim gören 84 çölyak hastası öğrencimizin beslenmesi için gereksinim duydukları glütensiz gıdalarını biz karşılıyoruz.


Ordu’ya devlet-vatandaş işbirliği ile son iki yılda 52 okula ulaşıldı
Ordu’da göreve başladığımızda, 66 okulumuzun deprem riski vardı. Bunların tamamını yıktık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, Milli Eğitim Bakanlığımız ve hayırsever iş insanlarımızın katkılarıyla, Devlet-Vatandaş işbirliği içerisinde bugüne kadar 52 okula, toplamda 742 dersliğe ulaştık.
Okul binaların yanında; 300 öğrenci kapasiteli 2 öğrenci pansiyonu, 900 kişi kapasiteli 2 spor salonu, 80 yatak kapasiteli 1 uygulama oteli ile 135 kütüphane, 40 tasarım ve beceri atölyesini eğitim camiamıza kazandırdık.
Eğitime özel önem veriyoruz
Her haftanın başlangıcında Pazartesi günleri okul ziyareti yaparak mesaiye başlıyoruz. Okul ziyaretlerimizde, hem ziyaret ettiğimiz okulun ihtiyaçlarını yerinde görüp, değerlendiriyoruz. Hem de öğrenci ve öğretmenlerimizle bir araya gelerek, onlara moral ve motivasyon sağlıyoruz.
Eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerimizi de ihmal etmiyoruz. Onların motivasyonunu artırmak için yurt içi ve yurt dışı gezi turları ile ödüllendiriyoruz. 24 öğretmenimizi Balkanlar turuna, 24 öğretmenimizi GAP, 24 öğretmenizi İstanbul, 24 öğretmenimizi İzmir, 17 emekli öğretmenimizi de Kapadokya turlarına gönderdik.
Üniversite öğrencilerine kucak açtık
Ordu Üniversitesini kazanıp şehrimize gelen barınma sorunu olan 480 öğrencimizi geçen yıl birkaç ay anlaştığımız otellerde ve misafirhanelerde ağırlamıştık. Hiçbir sorun yaşamadık.
Bu yıl kredi yurtlarda Gençlik ve Spor Bakanlığımız yurtlarda yatak kapasitesini arttırdı. Sıkıntımız yok şükür.
Ancak yurt başvurusu yaparken öğrencilerimizin hatasından 100 civarında yurt hakkından yararlanamayan oldu. Yine beden eğitimi, müzik gibi bölümlere gelenler, yatay geçiş yapanlar derken bugün itibari ile 182 öğrencimizi geçici misafir ediyoruz.
Ayrıca Ordu’ya ilk defa gelecek 388 öğretmeniz için de karar aldık. İsteyen öğretmenizi kalacak yeri bulamazlarsa kendileri bir ev buluncaya kadar onları anlaştığımız otellerde misafir ediyoruz.
18 ilçemizde kadın girişimi üretim ve işletme kooperatifi kurduk
Ordu genelinde son iki yılda 18 Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi kurduk. Özellikle kadınlarımızın yapmış olduğu yöresel gıda ürünlerinin, el sanatlarının, el işleme ürünlerinin değerlendirilmesi, aile ve ülke ekonomisine katkı sağlaması amacıyla çok önemli. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız, Büyükşehir Belediyemiz, ilçe kaymakamlarımız ve ilçe belediyelerimiz ile koordineli yapıyoruz. Yapılan üretimleri bu kooperatifler yoluyla pazarlıyoruz.
Fındıkta verimi ve kaliteyi artırma çalışmaları yürütüyoruz
Fındık ve Bal üretiminde Ordu ülkemizde ilk sırada. Tarım ve hayvancılık alanında yapmış olduğumuz ciddi projeler var. Bu projelerle fındık üretiminde verimi ve kaliteyi artırıyoruz. Üretim arttıkça, fındık üreticimizin geliri ve kazancı da artıyor.
İstihdamı artırmak için yeni OSB’leri hayata geçiriyoruz
İstihdama yönelik çalışmalarımız kapsamında da yöre insanımıza iş ve aş vermek için ilimiz genelindeki çalışmalarımız var.
Mevcut Ordu OSB ve Fatsa OSB ‘ye ek olarak Ünye OSB, Ordu 2. OSB ve Fatsa OSB’yi büyütme çalışmalarımız hızla devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın katlılarıyla 11 bin civarında olan istihdam sayısı, inşallah bu OSB‘lerin tamamlanmasıyla birlikte 30 bin civarında olacak.
Bu arada eksikliği hissedilen 900 Yataklı Şehir Hastanemizin inşaatına başlanması ve gelecek yıl bitecek olması, yine Ordu Çevre Yolu başta olmak üzere birçok yerde yol çalışmalarımızın yapılması, yöre insanımızı çok mutlu etmiştir. Özellikle bu konularda her daim büyük güç aldığımız Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunarız. Biz 19 İlçemizle, Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemizle, Ordumuzun değerleri ile kocaman bir aileyiz.
Her daim vatandaşlarımıza kapımız açık. Devletimizin şefkatini, güler yüzünü ve sıcaklığını ilimizin en ücra köşesindeki yetim ve öksüz evlatlarımıza, engeli olan vatandaşlarımıza, şehit ailelerimize, gazilerimize ve yöre insanımıza göstermeye çalışıyoruz.”

     

 

 

 

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!