Çarşamba, Nisan 24, 2024
tr
Ana Sayfa VALİLER Amasya Valisi Mustafa Masatlı: “Amasya’da 500 hafız yetiştirmenin sevinci”

Amasya Valisi Mustafa Masatlı: “Amasya’da 500 hafız yetiştirmenin sevinci”

Amasya Valisi Mustafa Masatlı, Amasya genelinde hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 500 hafız için düzenlenen, Hafızlık İcazet merasimine katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Mustafa Masatlı şunları söyledi;“Hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayarak icazet almaya hak kazanan Kuran-ı Kerim aşığı gençlerimizi tebrik ediyorum. Hafızlığınız mübarek olsun. Asırlardır Türk İslam tarihine şahitlik eden, alimler, mutasavvıflar ve hafızlar şehri Amasya’mızda Kur’an ahlakı üzerine yetişmiş 500 gencimizin hafızlık icazetlerine hep birlikte şahitlik ediyoruz.
Kur’an-ı Kerim Yüce Mevla’mızın, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) zatında tüm insanlığa gönderdiği en önemli rehber ve yol göstericidir. Dinimizin yanı sıra güzel ahlak, örnek aile yaşantısı, miras hukuku ve sosyal hayattaki kurallarımız gibi sayısız insani değeri de Kur’an-ı Kerim bizlere öğretmektedir. Bu sebeple, Yüce Allah’ımızın evrensel mesajlarını insanlığa ulaştıran Kur’an-ı Kerim’i okumak, anlamak ve yaşamımızın her anında uygulamak, iyi bir insan ve halis bir mümin olmanın olmazsa olmazıdır. İslam’la şereflendikten sonra milletimiz de, Kur’an ahlakına ve Peygamberimizin sünnetine sıkı şekilde sarılmış ve özellikle de Kur’an-ı Kerim’i ezberlemeye yani hafızlığa büyük önem vermiştir.
Bizim geleneğimiz de Kur’an-ı Kerim okuyana ve özellikle de hıfz edene büyük bir hürmet gösterilmektedir. Zira yüce kitabımız içerdiği mesajlar ile kalplerimizi yumuşatmakta, gönüllerimizi sevgi ile doldurmakta ve bizlere dünyada ve ahirette mutlu olmanın yollarını göstermektedir. Bizim anlayışımızda bir evde Kur’an okunuyorsa, orada bereket ve rahmet vardır. Bu hafız kardeşlerimiz de, rahmet ve bereketin hanelerimizde, şehirlerimizde, Ülkemizde ve İslam Coğrafyasında eksik olmaması için inşallah ömürleri boyunca Kur’an-ı Kerim okuyacaklar ve nice hafızların yetişmesine vesile olacaklardır. Bu ahlak ve anlayışla çocuklarımızı milli ve manevi değerlerimize bağlı olarak yetiştirdiğimizde Milletimizin ve devletimizin geleceğine de hizmet etmiş oluyoruz. Amasya’mızın köklü tarihi boyunca buradaki Medreselerde Kur’an ilmi tahsil olundu. Böylece Milletimizin maneviyatını oluşturan bu ahlak ve terbiye yüzyıllar sonra bizlere miras kaldı.
Amasyalıların Kuran’a hizmet için aşkla, şevkle gayret göstermesi, bizleri ayrıca bahtiyar etmektedir. Bu gayretin sonucunda bugün 500 kardeşimiz icazet belgelerini alacak ve Kuran’ı Kerim’in vaat ettiği, öğütlediği hayat nizamına sahip olarak milletimize ve tüm insanlığa hizmet etmeye devam edeceklerdir. Cenab-ı Allah’ın Kuran’ı Kerim’de Enfal Suresinde buyurduğu gibi: “Müminler o kimselerdir ki, Allah’ın adı anıldığında yürekleri titrer. Allah’ın ayetleri okunduğunda bu onların imanlarını arttırır. Onlar yalnızca Rablerine güvenirler.”
İşte bu ayetlerden öğüt alarak, bu ayetlerin manasını derinden tefekkür ederek, bundan sonraki süreçte de Amasyalı hemşerilerimin Kuran’ı Kerim için çalışacaklarına, O’nu hayat rehberi bilerek, O’nun ahlak ve edebini yaşamlarında hakim kılacaklarına inandığımı da buradan ifade etmek istiyorum. Bu duygularla insanlık için hidayet kaynağı, inananlar için hayat rehberi, gönüllere şifa, ruhlara ferahlık veren, sözlerin en güzeli Kuran’ı Kerim’i ezberleyerek, icazet almaya hak kazanan kardeşlerimi, onları yetiştiren anne ve babalarını ve onlardan ilimlerini esirgemeyen hocalarını tebrik ediyor, hepinizi sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Bu güzelliğe şahitlik etmemize vesile olduğunuz için Allah sizlerden razı olsun.”
Konuşmaların ardından icazet almaya hak kazanan hafızların icazet merasimi gerçekleştirilerek, hafızlık belgeleri verildi. Daha sonra hafızlar tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Program Reis-ül Kurra Mustafa Demirkan’ın yaptığı dua ve genç hafızalara hediyelerin verilmesiyle son buldu.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!