Cumartesi, Nisan 27, 2024
tr
Ana Sayfa VALİLER Tunceli'deki sevgi seli Ordu'da da devam ediyor

Tunceli’deki sevgi seli Ordu’da da devam ediyor

Gönül adamı ve ekol Ordu Valisi Tuncay Sonel Türkiye’de halka dayalı kamu yönetiminde herkesin örnek alması, yaptığı uygulamalardan ders çıkartılması gereken, Türkiye örneği bir mülki idare amiri ve yöneticidir.. Halka dayalı yönetimde mutlaka başarılı olmak için Vali Tuncay Sonel’i izlemek gerekir. Gerçekten halka dayalı, gönülden bir yönetim anlayışını gördüğünüzde duygulanmamak mümkün değildir. Vali Tuncay Sonel’e Tunceli’deki sevgi seli Ordu’da da devam ediyor. Ordu halkı; devlet-vatandaş işbirliğini sağladığı ve halka karşı yakın ve samimi ilgisinden dolayı Vali Tuncay Sonel’e teşekkür ediyorlar ve takdirlerini belirtiyorlar. Bu nedenle halka dayalı yönetimde başarılı olmak için mutlaka Ordu Valisi Tuncay Sonel’i iyi tanımak gerekir. Türkiye’de halka dayalı yönetimde başarıyı zirveye taşımıştır. Ordu Valisi Tuncay Sonel’i halka dayalı kamu yönetimindeki başarısından dolayı kendisini tebrik ve takdir ederek sizlere tanıtmaya çalışalım dedim;

Devletin her zaman sıcak şefkatini ve sıcaklığını göstermiştir
Çalıştığı yörelerde yetim ve öksüz çocukları tespit ederek, onlara mektup yazmıştır “Eğer anneniz veya babanız hayatta olsaydı, özlemini çektiğiniz, annenizden ve babanızdan almasını istediğiniz şey ne olurdu ?”sorusu üzerine tüm yetim ve öksüzlerin isteklerini yerine getirmiş ve onları böylece kayıt altına alarak, devletin her zaman sıcak şefkatini ve sıcaklığını göstermiştir. Yol yaparsınız, bina da yaparsınız ama siz eğer en uzak köy ya da mezradaki yetim ve öksüzü unutursanız, ona sahip çıkmazsanız, yaptığınız diğer işlerin hiçbir önemi yoktur diyerek bu konudaki hassasiyetini her ortamda dile getirmiştir.Tatlı dil, güler yüz masasıyla da hükümet konağına gelen vatandaşların, kamu hizmetlerinden daha etkin ve verimli faydalanabilmesi için her görev yerinde “Tatlı dil, güler yüz masası oluşturmuştur. Her fırsatta da güler yüzün ve tatlı dilin sermayesinin olmadığını ve vatandaşa böyle davranılması gerektiğini belirtmiştir.

Şanlıurfa- Birecik’te görev yaparken lastik ayakkabıya son projesini başlatmış
Özellikle Şanlıurfa- Birecik’te görev yaparken köy gezilerinde yırtık lastik ayakkabı ve çorapsız öğrencileri kış soğuğunda okula gelmelerinden dolayı etkilenerek lastik ayakkabıya son projesini başlatmış ve böylece 10.000 çocuğa 10.000 çift ayakkabı ve ayakkabı rengine uyumlu 10.000 çift çorap dağıtarak onlara devletin sıcaklığını göstermiştir. Çalıştığı yörelerde köylerden ilçe merkezine liseye gelen ve öğle yemeği sıkıntısı çeken gençlere düzenli olarak her gün dört çeşit ücretsiz öğle yemeği sunmuştur.Yeşil kuşak projesi ile de özellikle yöre ve ülke ekonomisine katkı sağlamak, köy yollarının çift taraflı yeşillendirilmesiyle görüntü güzelliğinin sağlanması için çalıştığı bölgelerin toprak yapısına uygun yüz binlerce fidan (ceviz, zeytin gibi) dikilmiştir
Cumhuriyetle yaşıt vatandaşların hatırlanması projesi
Oku kitabını, altınını projesiyle Trabzon-Of ilçe genelindeki tüm okullarda en çok kitap okuyan öğrencilere düzenli bir şekilde altın ve kitap ödülleri verilmiştir. Öğretmenleri aracılığıyla tespit edilen öğrencilerle ilgili yapılan programa her ay kendi alanlarında başarılı olmuş ünlü simalarla davet edilmiştir. Tayfun Talipoğlu, Savaş Ay, Prof.Dr.Ahmet Mete Işıkara, Rasim Özdenören, Ferdi Tayfur, Ediz Hun bunlardan bazılarıdır. Trabzon-Of ilçesinde Cumhuriyetle yaşıt vatandaşların hatırlanması projesi ile cumhuriyetle yaşıt dedeler ve nineler tespit edilmiş, onların evlerine ziyaretler yapılmış, onlara çeşitli armağanlar vererek onları şehit aileleri ve gazilerle yemekte buluşturmuştur.


Hatırlanmak bir gün değil her gün sakat ve özürlü vatandaşlar projesi
Gonca güllerimiz solmasın projesi ile okul öncesi eğitimin önemine binaen çalıştığı yerlerde bu konuya büyük önem vermiş, yeni anasınıfları açılmış, özellikle anneleri işin içine katarak onlara teşvik edici yüzlerce beyaz eşya dağıtmış ,bu çalışmada başarılı olan öğretmenler yurtdışı gezisi ile ödüllendirilmiş ve böylece büyük gelişmeler sağlamıştır.Trobzon-Of ilçesinde dört ay öncesine kadar %53 olan okul öncesi eğitim oranı bu çalışmalarla %93’e çıkmıştır. Hatırlanmak bir gün değil her gün projesi ile sakat ve özürlü vatandaşlarımızın sadece 3 Aralık Dünya Özürlüler Gününde değil, yılın 365 günü hatırlanması ve ilgi gösterilmesi gerektiğini belirterek, yine yüzlerce engelliye ulaşılmış ve onların tedavilerine başlanmıştır. Son iki ayda bu çalışmayı Trabzon-Of’ta da yaparak ilçe genelindeki 575 engelliye ulaşmıştır.


Tunceli’de güzel çalışmalar oluyor. Huzur içerisinde yaşıyoruz
Tunceli Valisi görev yaptığı dönemde yoğun girişimleri sonucu Tunceli’ye yatırımcılar gelmeye başladı. Bu girişimlrrin sonucu özel bir giyim markası şehirde incelemelerde bulundu. Yapılan çalışmaların ardından giyim markası Tunceli’de tekstil atölyesinde açmaya karar verdi. Tunceli Vali Tuncay Sonel’in başarılı çalışmaları sonucu Tunceli’de 400 kadın 29 Ekim 2017 tarihinde açılan tekstil atölyesinde çalışmaya başladı. Çalışan kadınlarla da Vali Tuncay Sonel’e desteklerinden dolayı teşekkür çiçeği verdiler. Atölyenin açılması nedeniyle Tuncelili kadınlar şunları söylediler; ” Burada evimizin yanı sıra hem şehrimize hem de ülkemize katkı sağlayacağız.Tunceli’de güzel çalışmalar oluyor. Huzur içerisinde yaşıyoruz. Şehrin en büyük problemlerinden birisi istihdam alanlarıydı, o alanlarda böylelikle oluşturuluyor. Tunceli için çalışmalarından dolayı Valimiz ve Belediye Başkanımız Tuncay Sonel’e teşekkür ederiz.”Tunceli’de devlet- vatandaş işbirliğini en üst seviyeye çıkardı. Tunceli’de yaptığı örnek çalışmalarla örnek bir turizm şehri haline getirdi. Vali Tuncay Sonel halka kurduğu iyi yakın ilgi sayesinde vatandaşların sevgisini kazanarak gönül adamı vali olarak anılmaktadır.
Emeği ile ekmeklerini kazanan esnaflarımız, bizim baş tacımızdır
Ordu’da görev başladığı günden itibarende, ilimizde yaptıkları üretimle, sağladıkları istihdamla, yarattıkları katma değerle, ilimizin ve ülkemizin ekonomisine önemli katkıları olan sanayi kuruluşlarını, işletmeleri ve esnafları her fırsatta ziyaret etmektedir.Eskipazar Mahallesinde bulunan Ata Sanayi Sitesine gelişinde, Ata Sanayi Kooperatifi Başkanı Ahmet Kovancı ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından karşılanan Vali Tuncay Sonel, 8 blok ve 256 dükkandan oluşan sitedeki esnafların tamamını ziyaret etti.Esnafların karşılaştığı sorun, sıkıntı ve kendisine ilettiği talepleri de dinleyen Vali Sonel, “Sanayi esnafımız gerçek emekçilerimizdir. Emeği ile ekmeklerini kazanan bu esnaflarımız, bizim baş tacımızdır. Onların karşılaştığı sorunları, sıkıntıları gidermek, taleplerini yerine getirmek, bizim öncelikli görevimizdir” diye konuştu.
Yaklaşık 600 vatandaşımıza iş, aş sağlayan bu sanayi sitemiz
Ordu Valisi Tuncay Sonel’i dükkanlarında gören bazı esnaflar şaşkınlıklarını gizleyemeyerek, “Sanayi sitemizde ilk defa bir vali gördük. Sizleri burada görmekten çok mutlu olduk. Bizleri ziyaret ederek, halimizi, hatırımızı sormanız bizleri çok duygulandırdı. Allah sizden razı olsun. Ayaklarınıza sağlık” diyerek, duygularını dile getirdiler.1982 yılından buyana sanayi sitesinde esnaflık yaptığını belirten kaporta ustası Ali Aydın, “Bir sanayi sitesinde ilk defa vali görüyorum. Bunca yıllık sanayi esnafıyım, bir valinin sanayi sitesine gelerek, tek tek esnafları gezdiğine ve hatırını sorduğuna şahit oluyorum. Bu inanılır gibi değil” diye konuştu. Kooperatif Başkanı Ahmet Kovancı’dan, sanayi sitesinin sorun, sıkıntı ve taleplerini dinleyen Vali Tuncay Sonel, “Ata Sanayi Sitemizdeki esnaflarımızın huzuru, rahatı için ne gerekiyorsa yapacağız. Yaklaşık 600 vatandaşımıza iş, aş sağlayan bu sanayi sitemizin sorunlarını en kısa sürede gidereceğiz” şeklinde konuştu.

Balıkçı esnafının ekmek mücadelesine yakından tanık oldu
Kumbaşı Balıkçı Barınağı içinde yer alan ve Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Balık Hali’nde, balık komisyoncuları ile balıkçı esnafı arasında her sabah saat 05.00’de yapılan balık mezatına katılan Vali Tuncay Sonel, balıkçı esnafının ekmek mücadelesine yakından tanık oldu.
Sabah saat 05.00’te başlayan balık mezatına katılmak, rızkını kazanacağı balığı alabilmek için sabahın erken saatlerinde Balık Hali’ne gelen balıkçı esnafı, Vali Tuncay Sonel’i karşılarında görünce hem şaşırdılar, hem de mutlu oldular.
Sizin derdiniz, bizim derdimizdir. Kapımız sizlere her daim açıktır
Balıkçıların karşılaştığı sorun, sıkıntı ve taleplerini de dinleyen Vali Sonel, “Sabahın bu saatlerinde ekmeğinin, rızkının peşinde olan balıkçı esnafımız, bizim baş tacımızdır. İstedim ki sizlerle birlikte bu ortamı paylaşayım. Sizler, evinize ekmek götürmek için sabahın erken saatlerinde burada rızkınızı arıyorsunuz. Balığın durumuna göre bazen seviniyorsunuz, bazen de üzülüyorsunuz. Sizin derdiniz, bizim derdimizdir. Kapımız sizlere her daim açıktır. Bize düşen ne varsa seve seve yapmaya hazırız” diye konuştu. Sabahın alacakaranlığında Vali Tuncay Sonel’i karşılarında gören balıkçı esnafı ise, “Bunca yıllık esnafız, hayatımızda ilk defa balıkçı halinde bir vali görüyoruz. Bizi çok şaşırttınız Sayın Valim. Sizleri çok yakından takip ediyoruz. Güzel işler, güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Ama buraya geleceğiniz hiç aklımıza gelmedi. Bizleri çok mutlu ettiniz. Allah sizden razı olsun. Sabahın bu saatinde yaptığınız bu ziyaret, bize verdiğiniz değeri gösterir. Allah ne muradınız varsa versin” diyerek, duygularını dile getirdiler.


Devlet-vatandaş işbirliği ile bugüne kadar 37 okul binasının yapımı
Ordu Valisi Tuncay Sonel’in, Ordu’da göreve başladığı günden itibaren eğitim alanında ihtiyaç duyulan okul binalarının Ordu’ya kazandırılması çabaları devam ediyor.Bir yandan depreme karşı dayanıksız ve riskli okul binalarının yıkılacak olması, bir yandan tekli eğitime geçebilmek için gerekli olan okul binalarının devlet-vatandaş işbirliği ile Ordu’ya kazandırılması için yoğun çaba sarf eden ve kısa sürede 41 okul binası yapımını hedefleyen Vali Tuncay Sonel, bu hedefine bir adım daha yaklaştı. Devlet-vatandaş işbirliği ile bugüne kadar 37 okul binasının yapımını Ordu’ya kazandıran Vali Tuncay Sonel, 38’inci okulun yapım protokolüne de imza attı.


Yetim ve öksüzü unutursanız, yaptığınız diğer işlerin hiçbir önemi yoktur
Görev yaptığı her yerde yetim ve öksüz çocuklarımıza ayrı bir önem veren, devletin şefkat elini çocuklara uzatan Vali Tuncay Sonel, Ordu genelinde tespit ettirdiği 2 Bin 112 yetim ve öksüz çocuğa birer mektup gönderdi. Vali Sonel, mektubunun sonuna da, “Eğer, annen ya da baban hayatta olsaydı özlemini çektiğin, annenden veya babandan isteyeceğin şey ne olurdu? Bunu da bana yazarsan çok memnun olacağım’ diye yazarak, çocuklardan isteklerini öğrendi. 2 Bin 112 yetim ve öksüz çocuğumuzdan gelen mektupları okurken kimi zaman hüzünlenen, kimi zaman da tebessüm eden Vali Tuncay Sonel, bilgisayar, bisiklet, telefon,tablet, genç odası, televizyon, çamaşır makinası, oyuncak,gitar, kitap seti ve yavru köpek gibi birçok talepleri olan çocukların isteklerini, hayallerini hayırseverlerin de desteğiyle yerine getirdi. Çocuklardan gelen istekler karşısında duygularını dile getiren Vali Tuncay Sonel, yetim ve öksüz evlatlarımızdan gelen mektupları okurken bazen hüzünlendiğini, bazen de tebessüm ettiğini belirterek, ”Yol yaparız, bina da yaparız ama siz eğer en uzak mahalledeki yetim ve öksüzü unutursanız, onlara sahip çıkmazsanız, yaptığınız diğer işlerin hiçbir önemi yoktur“ dedi.
Devlet-vatandaş işbirliğiyle güzel memleketimizin güzel insanlarına hizmet etmek
Vatandaş rahat olmalı, devletin güler yüzü ve şefkati vatandaşa gösterilmeli, esnaflar ayrım yapılmadan her fırsatta ziyaret edilmeli, vatandaşın acı gününde taziyesine gidilmeli, mutlu gününde ise mutluluğu paylaşılmalı, çocukla çocuk, büyükle büyük olunmalıdır. Türkiye’de örnek yönetim anlayışı sergileyen, gönül adamı, devlete ve millete hizmet etmeyi kendine ilke edinen, hizmet etmede üstün performans sergileyen, çalışkan Ordu Valisi Tuncay Sonel şöyle diyor;
“İşte böylesine güzel topraklarda, yüreğimizdeki sevdamız olan büyük ve güçlü Türkiye aşkıyla, biz duygusu, ekip çalışması ve devlet-vatandaş işbirliğiyle güzel memleketimizin güzel insanlarına hizmet etmenin onurunu ve mutluluğunun yaşıyoruz ve yaşayacağız.”

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!