Cuma, Nisan 26, 2024
tr
Ana Sayfa VALİLER Sivas Valisi Salih Ayhan: "Sivas Kongresinin 100. yılında milli çoşku"

Sivas Valisi Salih Ayhan: “Sivas Kongresinin 100. yılında milli çoşku”

Haber-Röportaj; İlker ÇAKAN
  Sivas Valisi Salih Ayhan “Sivas” konulu Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi olarak yaptığımız röportajda şunları söyledi;
-Kendi hayatınız hakkında bilgi verirmisiniz?
  “1976 Bayburt’ta dünyaya geldim. İlk ve orta öğrenimini memleketinde, yükseköğrenimini Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü´nde 2000 yılında, yüksek lisansını ise Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümü´nde tamamladım. Mesleki hayatıma, 2004 yılında Trabzon kaymakam adayı olarak başladım. Ordu-Çatalpınar, Samsun-Yakakent, Kastamonu-Azdavay, Sivas-Altınyayla, Şarkışla (Kaymakam vekilliği), Divriği ilçelerinde kaymakamlık yaptım. 2012-2016 yılları arasında Sivas İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevini yürüttüm. 19.10.2016 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevini yürütürken, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2018/202 sayılı Valiler Kararnamesi ile Sivas Valiliği görevine atandım.
 
                                             
                                                       Sivas Valisi Salih Ayhan
 
Destek Hizmetleri Genel Müdürü olarak görev yaptım
  Milli Eğitim Bakanlığı’nda Destek Hizmetleri Genel Müdürü olarak görev yapmak benim için önemli bir görevdi. Ülkemizin en önemli konusu eğitim, eğitimin de en önemli unsurlarından birisi destek hizmetleridir. Bugün ülkemizin dört bir yanındaki okulların ihtiyaçları bu genel müdürlüğün çalışmaları   ile sağlanır. Ders kitaplarından okul sıralarına, yazı tahtasından spor malzemelerine kadar planlı ve programlı görev yapan bir müdürlüktür. Buradaki tecrübelerimiz Sivas için de bir artıdır. Hem ilin eğitim altyapısını hem de eksiklerini görerek, hızlı bir şekilde adım atma şansı yakalamış olduk. Yeni başkanlık sisteminin ilk valisi olarak bizlere de daha fazla görev düşmektedir. İlk valilik başarı olarak değil de beklenti olarak daha fazladır ve buna da üst düzeyde cevap verebilmeliyiz. Bizler hizmetlerimizi hakkıyla yerine getirip görevde bulunduğumuz şehirlerin çok daha iyi noktalara gelmesi amacıyla çalışmaktayız. Daha çok çalışıp, daha çok proje üreterek, yerelden katkı sağlayarak 2023, 2053 ve 2071 vizyonuna ülkemizi hazırlamalıyız.
Daha önce Sivas İl Özel İdaresi Genel Sekreteri olarak görev yaptınız ve sonra da Sivas’a vali olarak atandınız. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
  Sivas’ta kaymakamlık, vali yardımcılığı, il özel idaresi genel sekreterliği görevlerini icra etmeye çalıştım. Bu hizmetlerimiz vesilesi ile Eski Milli Eğitim Bakanımız Sayın İsmet Yılmaz ile tanışma, onu tanıma fırsatım oldu. Hem Sivas’ta dokuz yıl süresince ortaya koymaya çalıştığımız devlet adamlığı sorumluluğu, hem de yapmaya çalıştığımız hizmetlerden dolayı Bakanımızla sürekli koordinasyon halinde olmam beni Milli Eğitim Bakanlığına getirdi. İki yılı aşkın süre Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü görevini yaparken bir anda Sivas ile olan hikâyemiz tekrar başladı. Belki burada ki vatandaşlarımızın hayır duası belki nasip ama bu şehre Vali olarak hizmet etmek de benim için ayrı bir onur ve gurur vesilesi. Bölge halkını ve yöreyi, şehri tanıyor olmamda elbette ki hem zaman hem de çalışma açısından bizlere büyük kolaylık sunuyor.
 
                                 
                                                  Sivas Valisi Salih Ayhan
 
Sivas’ta çocuklara yönelik hangi yatırımlar var?
  Spor Sivas ile çocukları; spor salonlarına, kayak pistlerine ve kültür merkezlerine yönlendirmeye çalışıyoruz. Bu bakımdan hayatın her alanını bir eğitim yuvası yapma gayreti içerisindeyiz. Güçlü bir ülke için zihni açık bireylere ihtiyacımız var. Spor kültürünü her evde oluşturacağız, farkındalıklar yaratacağız. Evlatlarımız anne ve babasının elinden tutarak spor sahalarına, salonlarına gidecek. Hedefimiz, 118 bin öğrencimizi sporla buluşturmak. İlimizde 100’e yakın spor tesisi var. Sivas’a kazandırılan spor tesisleri gerçekten çok güzel oldu. Devletimizden Allah razı olsun. İşte bundan sonra bu tesislerimizin içini öğrencilerimiz dolduracak. 2023’e kadar bu projeyi takip edeceğiz ama istiyoruz ki; her bir çocuğumuz mutlaka bir alanda kendini değerlendirsin, yetenek sahibi olsun. Projeyle temel amacımız dostluk, kardeşlik, dayanışma ve kendini ifade edebilme özelliklerini çocuklarımıza aşılamaktır.
  Sivas Kongresi’nin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında Annem İle Sahnedeyim, Babam İle Sahnedeyim, Altınçağ’da Bilim Sergisi, Sokak Oyunları Çizimi ve Oyunların Oynanması, Bilime Meraklı Nesiller Yetişiyor, Hayallerime Kulaç Atıyorum, 100. Yılda 100 Mutlu Çocuk, Bölgesel Robot Yarışması gibi etkinliklerimiz de gerçekleşti. Ayrıca “Minik Yiğidolar Takımına Sahip Çıkıyor” projesi kapsamında yaklaşık 15 bin öğrenci, Demir Grup Sivasspor’un iç sahadaki maçlarını izleme ve kenti gezme fırsatı buldu.
 
                                    
 
Sivas Kongresi’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenecek programlar nelerdir?
  İyi bir ekip oluşturup, çok iyi planlama ve takip süreci ile etkinlik takvimini hayata geçirmeye devam ediyoruz. Yediden yetmişe herkesin faydalanabileceği etkinlikler yapılıyor. Yoğun bir takvimimiz var ve katılımda en üst seviyede gerçekleşiyor. Programlarımız hem dijital ortamda hem de kitapçıktan takip edilebilir. Sivas2019.com adlı bir web sitemiz var. Play Store ve App Store de yer alan uygulamayı telefonlara kurulum yapılıp, tüm etkinlik takvimi takip edilebilir.
Düzenlenen ve devam edecek olan 100 etkinlik projesi hakkında bilgi verirmisiniz?
  Yapılan çalışmalar bir finans gerektiriyor. Bu finans ihtiyacımıza duyarlılık gösteren firmalarımız var. Bunlarla birçok sponsorluk anlaşması yaptık. 100. yıl için yapılan tüm etkinliklerimizi sponsorluk sözleşmeleri ile yerine getiriyoruz. Kamu bütçesine hiç dokunmamış oluyoruz. Sponsorluk anlaşmamıza kayıtsız kalmayan ve heyecanımıza ortak olan 100. yıla bir eser bırakan tüm sponsorlarımıza şükran borçluyuz. Sivaslı firmalar 100 yıl önceki ruhu yaşamak ve yaşatmak adına bizlere destek oluyor, sponsorluk tekliflerimizi geri çevirmiyorlar. Bu milli bir ruh. Sivaslı yıllar önce Ata’sını 108 gün misafir edip bağrına bastığı gibi şimdi de o günlerin anısına yapılan etkinliklere sahip çıkıyor. Bu etkinliklerin esnafımıza ve vatandaşımıza da dolaylı yansıması, katkısı oluyor. Küçük dokunuşlarla büyük neticeler de elde etmiş oluyoruz. Hem 100. yılı doya doya yaşıyoruz hem de 2019´un Sivas açısından canlı geçmesine vesile oluyoruz. İlimizde 100. yıl coşkusuna ortak olan, maddi manevi destek veren çeşitli firmalara, mesleki kuruluş, oda, banka, sendika, dernek ve vakıflara, esnafımıza ve iş adamlarımıza teşekkür ediyorum.
-Sivas’ta tarım ve hayvancılığın gelişmesi konusunda hangi projeleriniz var?
  Tarım Sivas Projesi ‘Üreten Çiftçi Gelişen Sivas’ kapsamında yaklaşık 20 projeyi hayata geçireceğiz. Bunlar arasında koyun yapağının değerlendirilmesi, mevcut boş ahırların iyileştirilmesi ve hayvanla doldurulması, bal üretiminin artırılması ve organik arıcılık, süt üretimi ve kalitesinin artırılması, sözleşmeli besicilik, damızlık koyun yetiştiriciliği, yem bitkileri, sebzeciliği geliştirme, yerli tohum ve lavanta üretimi, hayvan pazarı, organize hayvancılık bölgesi gibi çalışmalarımız bulunuyor. Diğer yandan ilimiz tarım sektörünün tüm paydaşları olan; kurum ve kuruluş temsilcileri ile birlik ve oda temsilcilerinden Tarım Platformu oluşturularak çalışmalara başladık. Platform olarak her ay düzenli bir şekilde bir araya geliyoruz. Tarım platformunda; İlimiz tarımı ile ilgili bilgi alışverişinde bulunuyor, doğru ve sağlıklı iletişim kuruyoruz.
 
                                 
 
  Tarım platformunun amacı ilimiz tarımına katkı sağlamak, çözümler ve projeler üretmek, ilimizi tarımsal alanda bölgede ve ülkemizde marka şehir haline getirmektir. İlimiz coğrafi açıdan çok geniş bir alana sahip ve her bölgede farklı tarımsal uygulamalarımız var. Kırsalda yaşayan yetiştiricilerimizin ölçeğini büyütmek, teknolojilerini yenilemek, üretim miktarlarını artırmak, alternatif gelir getirici üretim yapmalarını sağlamak ve katma değeri yüksek üretime yönelik çalışmalar yapmak temel amacımız. Bakanlığımızın projeleri ve desteklemeleri, TKDK yatırımlarımız, İl Özel İdare destekli projelerimiz, DAP projelerimiz ve ajanslara sunduğumuz projelerle bunları sağlamaya çalışıyoruz. Sivas’ı sektörde en üst sıralara taşımayı hedefliyoruz, bu konuda ‘Tarım Platformu’ olarak elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. Diğer yandan bizim için bunun yeterli olmadığını düşünerek Sivas çiftçisinin gelirini artırmak, sektörde yaşanan sorunları ortadan kaldırmak ve topyekün bir kırsal kalkınma sağlamak amacıyla Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi öncülüğünde “Sivas Teknik Tarım Hayvancılık ve İnşaat Ticaret Sanayi Anonim Şirketi” (SİVTAŞ) adı altında yeni bir şirket kurduk. Şirket bünyesinde; sözleşmeli besicilik, jeotermal sera, bal işletme tesisi, yem fabrikası, süt işletmesi, damızlık hayvancılık işletmesi gibi tarımsal faaliyetler gerçekleştireceğiz.
 
                                    
 
Turizmde 1 milyon turist hedefiniz var. Bu konuda hangi çalışmalar yapılıyor?
  Şehrimizi, turizm açısından bir cazibe merkezi haline getirmek için 50’ye yakın proje gerçekleştireceğiz. Küçük dokunuşlarla büyük etkiler yaratacağız. “Kültür ve Turizm Sivas Projesi” bu alanlarda yapılacak tüm çalışmaları bir arada görmemiz adına çok önemli. Turizm farkındalığı yaratmak, hizmet içi eğitim, teşviklerden yararlanmak, ulusal ve uluslararası turizm ağlarına üyelik, konaklama, seyahat ve gurme-gastronomi alanında yenilikler, turizm envanterinin hazırlanması, kültürel ve doğal ürünlerin markalaştırılması, geleneksel el sanatları, Kangal köpeği showroomu, Yıldız Dağı Kış Turizm Merkezi’nin yıl boyu faal olması, kültür turizmi, termal ve kür turizmi, jeoturizm, eko turizm, kırsal-çiftlik turizmi, inanç turizmi, sıla turizminin geliştirilmesi, Kızılırmak, göl ve barajların turizme kazandırılması, restore edilen eserlerimizin misyonuna uygun şekilde hizmet vermesi, tarihi ve kültürel yapıların restorasyonu gibi kısa, orta ve uzun vadeli birçok projeyi Sivas’a kazandırmak için yoğun bir şekilde çalışıyoruz
  Şehirde turizmin gelişmesi adına ‘Turizm Platformu’nu da hayata geçirdik. Bu platformun turizme yönelik bir üst bakış geliştireceğine inanıyorum. Bu modelle turizmi tek merkezden yöneteceğiz. Tur operatörlerini Sivas’a akredite edeceğiz. Sivas’ı bir destinasyon merkezi haline getireceğiz. Eğitim ve tanıtım programlarına çok ciddi önem vereceğiz. Turizm, doğrudan ekonomiye katkı sağlayan bir sektör. Bu nedenle etki alanı da çok geniş ve şehrimizin kalkınması için bizim olmazsa olmazımız. Esnafımızdan akademisyenimize, kurumlarımızdan meslek odalarımıza hep birlikte bu taşın altına elimizi koyacağız ve Sivas’ı bir ‘Turizm Merkezi’ haline getireceğiz. Diğer yandan ‘Marka Kent Sivas’ projesi ile turizmde çok yönlü bir ofis kuruyoruz. Yapılan tanıtımlarla Sivas markası oluşturularak turizm doğrudan desteklenecektir. Turizm Danışma Hattı, Dijital Platformlarda Sivas, Sivas Tatil Planlama Sitesi, Marka Kent Sivas Sitesi, Sanal Alışveriş Sitesi, Sanal Harita Sistemi, E-mailing Sistemi, Turizm Akademisi gibi siteler oluşturulacak. Turizm sektöründe çalışabilecek nitelikli ve eğitimli elemanların yetiştirilmesi, şehrimize gelecek olan turistlerin en iyi şekilde vakit geçirmesi için bir ‘Turizm Akademisi’ de kuracağız.
 
 
                                  
 
  Turizmin önemli alanlarından biri olan müzecilik üzerine de çok özel çalışmalar yapacağız. Tematik Müzeler kuracağız. Aynı zamanda bu müzeleri şehrin ekonomisine de katkı sunacak “Yaşayan Müzecilik” anlayışı ile tasarlıyoruz. “Şehir ve Sanayi Mektebi Müzesi” yine sadece şehrimiz için değil ülkemiz adına müzecilik açısından önemli bir çalışma. Müzede, sergi alanları, satış mağazaları, minyatür halı ve kilim atölyesi, Sivas tarağı atölyesi, Sivas bıçağı atölyesi ve geleneksel müzik aletleri yapım atölyesi gibi uygulama alanları da oluşturuyoruz. Gökmedrese’yi Vakıf Müzesi olarak açıyoruz. Gastronomi Müzesi, Tarım Müzesi, Etnoğrafya Müzesi, Basın Müzesi projeleri ile müzecilik anlamında yelpazemizin oldukça genişleyeceğine inanıyorum. Bu şekilde müze denilince akla ilk gelen şehir olacağız. Ata sporlarımız “Haralar Bölgesi Eko-Turizm Bölgesi” projesi ile tekrar hayat bulacak. Farklı konseptlerin bir arada bulunacağı bu projede bölgenin tarihine vurgu yapan bir “Savaş Atları Müzesi” kuracağız. Kültürel anlamda bizim için çok değerli olan el sanatlarımızı bir turizm potansiyeline de dönüştürmek adına bir “El Sanatları Çarşısı” kuracağız. Osman Ağa Konağı Şehir Kitaplığı ve Kıraat Meclisleri şehrimizin kültürel yapısına farklı bir katkı sağlayacak.
 
                               
 
  Sivas’ın jeolojik ve jeomorfolojik yapısından faydalanılarak Sıcak Çermik Termal Turizm Merkezine Denizli ilinde bulunan Pamukkale’ye benzer ‘Altınkale’ dokusunu hazırlayacağız. Sıcak Çermik turizmine kazandırılması planlanan geleneksel çadır kamp alanları, sağlık merkezi ve karavan kamp alanları ile Sıcak Çermik bölgemiz termal turizmdeki alternatifleri arasında en iyilerinden biri haline getirilecek. Kangal Balıklı Kaplıca’nın eksikliklerini gidererek sağlık turizmi açısından bir merkez haline getireceğiz. Kalkım Balıklı Kaplıcasını da devreye sokacağız. Kış Turizmi ve Termal Turizmi beraber sunacağımız ve dünyada çok az örneği olan bir konsept üzerinde de çalışmalarımız devam ediyor. Sivas Kongresi’nin 100. yılı olması vesilesiyle bu yıl kitap fuarının niteliğini daha da artıracağız. Kültür turizmi kapsamında Kale Projesi, Sivas Hamamları, Ev Pansiyonculuğu, Turizm Treni Projesi, Tarihi İpekyolu Güzergâhına Deve Heykelleri Yerleştirilmesi, Selçuklu Çiniciliğinin Yaşatılması gibi faklı yelpazelerde çalışmalarımız olacak. Kısacası Sivas’ı bir ‘Turizm Merkezi’ yapacağız.
-Köy odaları sohbetleri başlattınız. Bu konudaki görüşlerinizi anlatırmısınız?
  Sivas Valiliği tarafından başlatılan Köy Odası Sohbetleri’nin ilki Çallı köyünde Şubat ayında gerçekleştirildi. Köy odası kültürünün canlı tutulması amacıyla başlatılan sohbetlerin ilk programında köy sakinleri, 136 yıllık geçmişe sahip olan tarihi köy odasında toplandı. Köy kültürünün canlı tutulması, oda oyunlarının hatırlanması, âşıklar geleneğinin devamı ve birlik beraberliğin pekiştirilmesi için bu etkinliğe devam ediliyor. Bir köylü çocuğu olarak köy odalarının ne anlama geldiğini iyi bilen birisiyim. Köy odalarında eskiden Kur-an okunur, mukabeleler yapılır, sohbetler edilir, ilahiler söylenir, kasideler okunurdu. Bir nevi medrese eğitimi alınırdı buralarda. Zaman modernleşme çağı bizi o kadar geçmişimizden kopardı ki, geçmişte yaptığımız köy odası sohbetlerini, ilim irfan muhabbetlerini gündeme getirelim dediğimiz anda dikkat çekti. Aslında biz doğal bir şekilde hem köylülerimizle hasbihal etmek, hem kış akşamlarında eski günleri yâd etmek, manevi mirasımızı ortaya çıkarabilmek ve bu kültürü yaşatabilmek istedik.
  Bizler, teknolojinin esiri olmuş bir toplum olmaktan imtina etmeliyiz. Teknolojiden kaçmayacağız, teknolojiyi insanlığın hizmetinde kullanacağız. Ama hayatımızı esir almasına da müsaade etmeyeceğiz. İşte köy odaları da teknolojiyle mücadele eden, onlara karşı yekvücut direnç gösteren mekânlar. Köy odalarından ben ortaokul, lise hayatımda üniversitenin bir kısmında istifade etmiş birisiyim. Büyükler geçmişten anlatırdı, geçmişteki savaşlardan anlatırdı, yokluktan bahsedilirdi. İnsanlar kendi yaşam çizgilerini, geliş çizgilerini, bir bölgeye yerleşim kültürlerini anlatırlardı. O kulaktan kulağa, kuşaktan kuşağa sözel bir şekilde aktarılırdı. Biz arkadaşlarla hem köylerimizle bağımızı daha kuvvetli tutalım; hem köy hayatını biraz daha hatırlayalım, hatırlatalım, soyut mirasımızı muhafaza edelim, o geleneklerimizi koruyalım ve hem de devlet vatandaş muhabbetini samimiyetini gösterelim istiyoruz. Bu minvalle yola çıktık, güzel de oldu. Hem köy halkının cemalini görmek, hem de köy hayatını hatırlayabilmek, tarihe bir not düşmek, gençlere örnek olmak, bu kültürden kopmamak ve bu kültürü muhafaza etmek gayretindeyiz.
-İstihdam anlamında “Burası Sivas burada iş var” projesini başlattınız. Bu konudaki düşünceleriniz nelerdir?
  Cumhurbaşkanlığımız himayelerinde, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) işbirliğinde, yeni istihdam teşviklerinin yer aldığı ‘Burası Türkiye Burada İş Var’ sloganıyla hayata geçen ‘2019 Yılı Milli İstihdam Seferberliği’ ilimizde de başarı ile uygulanıyor. Günümüzde işletmelerin zamanı ve değişimi iyi okuması, alan hâkimiyetine ağırlık vermesi gerekiyor. Bizlerde yeni dönemde istihdam odaklı bir mekanizma oluşturmaya çalışıyoruz. Bir şehre para girmedikçe o ilin zengin olması mümkün değil. Göçün önüne geçilebilmesi için güçlü bir yapıya sahip olmamız lazım. Yeni teşvik paketleri işletmelere can suyu oluyor. Yeni teşvik paketiyle yaklaşık 10 bin kişi ilimizde istihdam edildi.
  Teşvikle ilgili bir tık öteye gittiğimiz zaman sektör daha da canlanacak. Şuan Demirağ OSB ‘de altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Burasının endüstri bölgesi ilan edilmesi ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank ile görüşme yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da 8 Şubat 2019 tarihindeki ilimizi ziyaretinde “Sivas’ın 2. Organize Sanayi Bölgesi olan Demirağ Organize Sanayi Bölgesi tamamlandı. Altyapı ihalesi yapıldı. En kısa zamanda burayı da faaliyete geçiriyoruz. Sivas’ı hızla kalkındırmak için 40 bin kişinin istihdam edileceği Demirağ Organize Sanayini özel teşvik bölgesi olarak ilan etmeyi planlıyoruz. Tüm Sivas’ı yatırımlarda cazip hale getirmek için teşvik sınıflandırmasında avantaj sağlamaya yönelik çalışmalar içerisindeyiz.” demişti. Bizlerde Valilik nezdinde yapılması gerekenleri hızlı bir şekilde hayata geçiriyoruz. Birinci OSB’nin altyapısını güçlü tutmak için gayret gösteriyoruz. İnovasyon, tasarım merkezi, güneş enerji santrali ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. İhracat odaklı bir sistem oluşturuyoruz. Bununla ilgili olarak da Demirağ OSB, bizim için tüneldeki ışık. 2 yıl içerisinde bölgeye gelecek yatırımcılarla burası cazip hale gelecek. Burası için 40 bin kişinin istihdamını sağlayacak alt yapı ve cazip yatırım imkânı sağladığımız takdirde bu bölgenin cazibe merkezi olacağına inanıyorum. İnşallah iki OSB birbirine güç verecek ve Sivas bölgenin cazibe merkezi olacak.”

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!