Perşembe, Nisan 25, 2024
tr
Ana Sayfa BELEDİYE BAŞKANLARI Rize Belediye Başkanı Prof Dr. Reşat Kasap: "Rize gelişiyor"

Rize Belediye Başkanı Prof Dr. Reşat Kasap: “Rize gelişiyor”

Haber: İlker ÇAKAN
  Dünyada çay ürününün başkenti olarak bilinen ve yaylaları, Anzer Balı ile ünlü Karadeniz Bölgemizin en güzel sahil şehirlerinden birisi Rize’dir. 2014 Mart ayı yerel seçimlerinde görevi devralan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap Rize için mesai saati gözetmeksizin yaptığı çalışmalarla Rize’nin kaderini değiştiren projelere imza atmış. Belediye binasında vatandaşa en iyi hizmeti sunmada gerekli düzenlemeleri yapmış.Park ve bahçe düzenlemeleri ile de şehir merkezi daha güzel görünüm almaya devam ediyor. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap; “Geleceğe güzel ve yaşanabilir bir Rize bırakabilmek amacındayız. Rize’ye yakışan projeler ile çalışmaya devam edeceğiz.” diyor
Toplu taşıma merkezi projesi trafiği rahatlatacak
  Rize Belediyesi tarafından kısa bir süre önce sahil dolgu alanında yapı’dirmına başlanan Toplu Taşıma Merkezi inşaatında sona yaklaşılıyor. Rize Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün projelendirdiği, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapım çalışmalarına başlanan Toplu Taşıma Merkezinde Projesinde yüzde 70’lik kısım tamamlandı. Şehir merkezinde Meteler kavşağı içerisinde bulunan, şehrin farklı noktalarında kontrolsüz olarak gelişi güzel konumlandırılan, bulunduğu alanda trafik sıkışıklığına neden olan köy ve mahallelere ait durak noktalarının özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşattığı olumsuzluklar göz önüne alınarak, sorunların çözümü noktasında duraklara ve toplu taşıma araçlarına yeni düzenleme getiriliyor.
Sahil dolgu alanında yaklaşık 29.000 m² alan üzerinde inşa edilen projede 69 araç peronu oluşturularak, 2 il, 11 ilçe, 12 mahalle 72 köy olmak üzere 95 ayrı hatta hizmet verilecektir. Ayrıca ihtiyaçları karşılamak için sosyal tesis ve rekreasyon alanları oluşturulacak. Projenin yakın zaman da bitirilerek hayata geçmesiyle beraber taşınacak durak noktalarında düzenlemeler yapılarak bu düzenlemelerle şehir içi trafiğinde ve özellikle Menderes Bulvarı üzerinde önemli ölçüde rahatlama sağlanması bekleniyor.
 
                                    
 
Batı Park, Doğu Park ve meydan projelerinde çalışmalar devam ediyor
  Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın On Numara projeleri arasında yer alan Batı Park, Doğu Park ve Meydan Projelerindeki çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Rize Belediye Başkan Prof. Dr. Reşat Kasap Meclis üyeleriyle birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Projelerdeki son durum hakkında yetkililerden bilgi alan Belediye Başkanı Kasap, şunları aktardı. “Batı Park projemizi Üniversitemizle birlikte yürütüyoruz. Aldığımız bilgiler doğrultusunda da yaklaşık olarak yüzde 45’inin tamamlanmış olduğunu öğrendik. Dolgu işlemlerinin de Eylül ayı tamamlanacağını konusunda bilgi aldık. Batı Park’ın ikinci aşaması da peyzaj çalışmaları şeklinde olacaktır.”
Meclis üyeleriyle yaptığı inceleme neticesinde Meydan Projesi konusunda bilgiler aktaran Belediye Başkanı Kasap, Meydan Projesinin ikinci aşamasına yönelik olarak çalışmaların devam ettiğini söyledi.
  Meydan Projesi’nde yaklaşık 600 araçlık bir otopark olacağını ifade eden Başkan Kasap, proje tamamlandığında Rize trafiğinin rahatlayacağını belirtti. Doğu Park Projesi’nin sosyal tesis kısımlarında ve elektrik aksamı kısmında eksiklikler olduğunu belirten Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, iki – üç ay içerisinde bu eksikliklerin giderilip yaz sezonunda parkın kullanıma açılacağını da sözlerine ekledi. Proje incelemelerinde Başkan Kasap, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri eşlik etti.
 
                                     
 
Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi
  Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Hamzabey mahallesi yolu üzerinde bulunan Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde incelemelerde bulundu.
Rize Belediyesi yeni Hayvan Bakım Evi modern mimarisi ve geniş sosyal alanları ile dikkat çekecek. Merkezde hayvanlara yönelik her türlü sağlık hizmetleri düşünülerek, temizlik ve dengeli beslenmeleri de sağlanacak. Yeni Hayvan Bakım Evi; ameliyathane, depo, müdür odası, veteriner hekim odası, sekretarya, personel odası, hayvan barındırma odaları, kamelyalar, yeşil alan, hayvan gezi alanları, bahçe kulübeleri, hayvan güneşlenme ve dinlenme alanından oluşacak. Tesis 300 hayvan kapasitesine sahip olacak şekilde yapılıyor.
  Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, İncelemeler sırasında yaptığı açıklamada; “Herşey düşünüldü. Tesisi bu yıl içerisinde tamamlayarak, veterinerlik işleri hizmetlerimizi taçlandıracağız. Sadece hayvanları toplayarak depolama yapılmayacak. Hayvan hastanesinden, bakımlarına kadar her türlü üniteler ile yaşamsal haklarının korunduğu bir tesis olacağını söyledi. Bu doğrultuda Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi çalışanlarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz”dedi.
 
                                    
 
Gürcü dili kursunu bitirenlere sertifikları verildi
  Rize Belediyemiz ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile 1.Kur Gürcü Dili Eğitimi tamamlandı. Eğitimini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları Rize Belediyesi Meclis Salonunda Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Hüseyin Karaman tarafından verildi. Başkan Kasap, “Belediyenin ve Üniversitenin ortaklaşa yürüttüğü Gürcü Dili Eğitim programı sayesinde kursu katılan vatandaşlarımız günlük-sosyal dilde kendisini ifade edebilecek, günlük gazeteleri okuyup, Gürcüce görsel ve işitsel medyayı takip edip içeriğini anlayabilecektir” dedi.
 
                                     
 
  Gürcü dilinin vatandaşlarımızın Gürcistan ile hem ticari hem de kültürel ilişkilerin geliştirilmesi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Kasap, kursu başarı ile bitiren kursiyerleri tebrik etti. Rektör Karaman, Üniversite ve Belediyenin böyle bir çalışmada işbirliği yaparak vatandaşlarımızın komşumuz olan Gürcistan ile sosyal ilişkileri geliştireceğine değindi. Başkan Kasap ve Rektör Karaman, bu kursta emeği geçen bütün herkese teşekkür etti.
 
                                    

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!