Cuma, Nisan 19, 2024
tr
Ana Sayfa BELEDİYE BAŞKANLARI Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan: "Geleceğe güzel ve yaşanabilir bir Hopa bırakabilmek...

Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan: “Geleceğe güzel ve yaşanabilir bir Hopa bırakabilmek amacındayız”

Haber: İlker ÇAKAN
  Artvin iline bağlı Hopa ilçesi; doğal güzelliği, uluslararası taşımacılıkta ve çay üretiminde tanınmış ve Sarp Sınır Kapısına yakınlığı ile Karadeniz kıyısında yer alan en güzel ilçelerimizden birisidir. 2014 Mart ayı yerel seçimlerinde görevi devralan Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan, memleketi Hopa’ya kazandırdığı hizmet ve yatırımlarla adeta Hopa’nın kaderini değiştirdi.
“Geleceğe güzel ve yaşanabilir bir Hopa bırakabilmek amacındayız.Gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla Hopa’nın kaderini değiştirdik. Hopa’da bir taşın üstüne bir taş koymak geleceğe yatırım yapmaktır.Geleceğimizin teminatı olan gençlerimize güzel ve yaşanabilir bir Hopa bırakabimek için emek veriyoruz. Hopa her zaman en iyisini hak ettiği için bizde Hopa’ya yakışan en iyi projeler ile devam edeceğiz.” diye söze başlayan Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan “Hopa”ya yapılan hizmet ve yatırımlar” konulu yaptığımız röportajda şunları söyledi;
 
                                           
                                     Hopa Belediye Başkanı Nedim Cihan
 
İnsan şehrin, şehir de insanın aynasıdır
  “İnsan şehrin, şehir de insanın aynasıdır” diyerek başladığımız hizmet yolculuğunda birçok önemli projelere imza attık. Birinci önceliğimiz ise insan ve insani değerler oldu. “Halka hizmet, hakka hizmettir” anlayışı çerçevesinde yürüttüğümüz çalışmalarda, tamamlamış olduğumuz projeler ve devam etmekte olan projelerde sevdalısı olduğumuz memleketimiz Hopa’ya önemli katkılar sağladık. İlk aşamada belediyecilik anlayışını değiştirdik ve farklı bir vizyon ortaya koyduk. Belediye birimleri kapsamında 9 adet müdürlük kurarak vatandaşımıza hızlı ve çözüm odaklı hizmeti sağladık Uzun yıllardır kısıtlı makine parkı ile hizmet vermiş olan Hopa Belediyesine 26 adet yeni araç kazandırarak hizmet kalitesini ve ağını genişlettik. Olmazsa olmaz projeleri arasında Derin Deşarj projesi sayesinde Hopa’ya temiz bir sahil kazandırıyor. Kültür Evi ve Hopa Müzesi Projesinin açılışını gerçekleştirerek 2000 eserli bu kültür değerini Hopa’ya kazandırdık. Hopa Belediyesi Yeni Hizmet Binası Projesi yapım aşamasında olup tamamlandıktan sonra,    Hopa’nın geleceğine ve vizyonuna hitap edecek bir yapıya sahip olacağını gösterdik. Şahintepesi asansör projesi ile bölgenin insanları şehir merkezine ulaşım konusunda oldukça kolaylık yaşayacak ve şehrimize hoş bir görünüm kazandıracağız. Balıkhane projesini tamamlayarak Hopa’ya ve balıkçı esnafına büyük katkı sağladık. İsmet Acar’ın katkılarıyla gerçekleşen İsmet Acar Kültür Sokağı projesinin tamamlanmasıyla, yılda 6 milyon turistin uğrak noktası olan Hopa’ya kültür odak noktası sağladık. Fen İşleri Müdürlüğünce organize edilen bölgelerde yolu asfalt ve beton olmayan yol kalmadı. Yaklaşık olarak 30 Km ilçe sınırları içerisinde yol yaparak vatandaşların yaşadığı uzun süreli mağduriyetleri giderildi.
 
 
                                    
 
Hopa’ya farklı bir vizyon ile hizmeti getirdik
  Sahil bölgesinde yaptığımız 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı Projesi, 14 Mart Parkı Projesi, Sahil Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Projesini tamamlayarak bu alanı ilçenin en önemli sosyal yaşam alanlarından biri haline getirdik. Temizlik konusunda da titizlikle çalışan Hopa Belediyesi ilçe temizliği bir yana köylere de çöp arabası göndererek köylerde ki temizliğe de önem vermekteyiz. Gelecek adına gerçekleştireceğimiz projeler arasında Su Arıtma Tesisi Projesi ve Büyük Sahil Dolgu Alanı Projesi yer almaktadır. Özellikle 35 hektar alana dolgu sağlayarak Hopa’ya bir Hopa daha alan kazandırarak içerisinde Düğün Salonu – Konferans Salonu – Şehirler arası Terminal – Sosyal Tesisler inşaa ederek geçiş güzergahı olan Hopa’da ilçeye ekonomik anlamda büyük katkılar sağlayacaktır. Hizmet yolunda yapmış olduğumuz bu projeler doğrultusunda aynı zamanda sosyal projelere her zaman imza attık. Memleketinin değerlerinden olan A. Hopaspor’a başkanlık binası, store mağazası ve maddi destek sağlayarak, takımının başarı yolunda ki en büyük destekçilerindeniz. Gençlik spor ve okul aktivitelerinde Belediye Başkanlığı olarak her zaman yer alarak gençlerin yanında olduğumuzu hissettirdik. Festival ve konser etkinlikleriyle Hopa’ya yakışır etkinliklerin öncülüğünü yaptık. Hopa’ya farklı bir vizyon ile hizmeti getirdik. Vatandaşı dinledik, vatandaşımıza destek olduk. Vatandaşımızın sorunlarına çözüm odaklı yaklaştık. Tek amacımız hizmettir. ‘’ Önceliğimiz insan ve insan sağlığıdır. Biz verilen hizmet yolunda ki bu görevi en iyi şekilde yerine getirebilmek için bütün gücümüzle çalışmaktayız.”
Hopa’nın ekonomik yapısı
  İlçemizin işlenebilir tarım arazilerinde, iklim yapısına uygun olan çay, fındık,turunçgiller, kivi, kara üzüm yetiştiriciliği yapılmaktadır. İlçemizin arazi yapısı makineli tarımın yapılması açısından son derece sınırlı imkan tanımaktadır. İlçe genelinde üretilen başlıca ürünleri; çay, fındık, mısır, kivi, sebze, turunçgillerdir. İlçe genelinde ticari anlamda hayvancılık gelişmiş değildir. Büyük ve küçükbaş hayvancılık, kümes hayvancılığı, arıcılık genellikle aile tüketimine yönelik olarak yapılmaktadır. Balıkçılık ilçemiz ekonomisinde önemli yere sahiptir. İlçemizde sanayi tesisi olarak 3 adet çay fabrikası, 1 adet un fabrikası, TEİAŞ’a ait 1 adet termik santral, K.B.İ.A.Ş.’ye ait Tesis ve POAŞ depo İşletmesi bulunmaktadır. İlçemiz ekonomisinde son derece önemli yeri olan ve her türlü liman hizmetinin verilebileceği altyapıya sahip özel sektör tarafından işletilen Hopa Limanımız bulunmaktadır.
 
                               
 
  Hopa Limanı; Doğu Karadeniz’in doğu sınırında Gürcistan Cumhuriyeti’ne geçişin sağlandığı Sarp Sınır Kapısı’na 15 kilometre uzaklıkta ve yaklaşık 100.000 metrekarelik alan üzerine kuruludur. 31.08.1988 tarihinde Sarp Sınır Kapısının açılmasından sonra, sınır ili olarak Artvin’in, başta Gürcistan olmak üzere yakın bağımsız devletler topluluğu ülkeleriyle sosyal ve ekonomik ilişkileri önemli bir gelişim seyri izlemiştir. Artvin, Sarp Sınır Kapısı ve Hopa Limanı üzerinden gerçekleştirilen ithalat ve ihracat işlemleri ile, ülkemizin önemli sınır kapılarından birine sahiptir. Hopa Gümrükleri Başmüdürlüğü işlemleri; Hopa Liman sahasında görev yapan Hopa Gümrük Müdürlüğü ile Sarp Sınır Kapısında faaliyet gösteren Sarp Gümrük Müdürlüğü birimlerince yürütülmektedir. Sarp gümrük sahasında mevcut birimlerarası koordinasyon Sarp Mülki İdare Amirliğince yürütülmektedir. Sarp Sınır Kapısı hizmetleri farklı birimlere bağlı toplam 154 personel ile verilmektedir.
Yeni hizmet binaları hızla yükseliyor
  Hopa Belediyemiz tarafından hayata geçirilen, Hopa Belediyesi ve Hopa Kaymakamlığı Yeni Hizmet Binası Projesi kapsamında yürütülen inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Eski Kaymakamlık binasının bulunduğu alanın yıkımı ile gerçekleşen, Hopa Belediyesi ve Hopa Kaymakamlığı yeni hizmet binası projesinin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Göreve geldiğim ilk gün olmazsa olmaz projem dediğim bu projenin toplam maliyeti 11.000.000 TL’dir. Projeyle tüm kamu hizmetlerini tek bir noktadan verilecek. Hopa’nın vizyon projelerinden biri olarak değerlendirilen Hopa Belediyesi ve Hopa Kaymakamlığı yeni hizmet binası projesi aynı zamanda şehrin merkezine de oldukça güzel bir mimari görüntü kazandıracak. Hopa Belediyesi ve Hopa Kaymakamlığı yeni hizmet binası projesinin sözünü verdik. Hopa için olmazsa olmaz olarak gördüğümüz projelerden birisidir. Hükümet Konağı ve Belediye hizmet binasında birçok birim hizmet verecek, vatandaşın tek bir merkezden resmi işlemlerini yapacaktır. Proje kapsamında yürütülen çalışmaları yakından takip ediyorum. Aslan yattığı yerden belli olur ilkesiyle çıktığımız bu hizmet yolunda halkımızın da desteğiyle hayata geçirdiğimiz olmazsa olmaz projelerimizden biri olan Hopa Belediyesi ve Kaymakamlık Hizmet Binası Projemizin yapım çalışmaları devam ediyor. Mevcut Belediye hizmet binamız ilçemize yakışmayacak, iş merkezi içerinde ve kullanışsız bir haldedir. Göreve başladığımız da Hopa’ya şehrin vizyonuna uygun, şehre yakışır ve kullanışlı bir hizmet binası yapma sözünü verdik. Yaptığımız çalışma ve girişimler sonucunda oluşturduğumuz Hopa Belediyesi ve Kaymakamlık Hizmet Binası Projesi iletüm kamu kurumlarını tek merkezde toplayıp vatandaşlarımızın resmi işlemlerini daha hızlı ve daha rahat bir şekilde yapabilmesini sağlamaya çalıştık. Projemiz bu anlamda vatandaşlarımıza sağlayacağı kolaylığın yanında şehrin estetik kimliğine uygunluğu ile de örnek teşkil edecek bir proje olacak. Projemiz hızla ilerliyor. Hopa halkının laik olduğu hizmeti, bu yola çıktığımız ilk günden itibaren söz verdiğimiz gibi yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.
 
                               
 
Hopa Derin Deşarj Projesi
 Olmazsa olmaz projelerimizden birisi olan Derin Deşarj Projemiz tamamlandı. Önceliğimiz insan, önceliğimiz sağlık” ilkesinden yola çıkarak hayata geçirdiğimiz olmazsa olmaz projelerimizden birisi olan Derin Deşarj Projesidir. 8.149.000 TL bedelinde olan bu projemizin karada ki proje alanında makine montajlama işleri bitirilerek elektrik işlemleri tamamlandı. Sahilden 1,5 Km deniz uzaklığına denizin altından yapılan sistemle çalışacak olan projemizin tamamlandı. 2017 Aralık ayında tamamen bitmiş aşamaya geldi. Projemiz sayesinde şehrimiz sahilde atık su koku ve görüntüsünden arınacak önümüzde ki yaz mevsiminde temiz bir sahile kavuşarak denize girilebilecek duruma getirilecektir.
Önceliğimiz insan, önceliğimiz sağlık
  Çevre ve insan sağlığına büyük önem veriyoruz. Bu anlamda projenin hem Hopa’nın geleceği açısından hem de çevre ve insan sağlığının korunması açısından oldukça önemlidir. İlçemizin uzun yıllardır sorunu olan ve maliyeti oldukça yüksek olan bu proje, şehrimizin denize yakın oluşu sebebi ile sahillerimize derelerden gelen ve şehrimizin atık maddelerini, denizin seyreltme ve doğal arıtma süreçlerinden faydalanmak amacıyla atık suların sahillerden belirli uzaklıklarda deniz dibine boru ve difüzörlerle deşarj edilmesi olarak tanımlanıyor. Projemizin yapılma sebebi ileri biyolojik atıksu arıtma tesislerinde arıtıldıktan sonra kolektör hattıyla toplanan atık suların; projesinde hesaplanan kıyıya uzaklık ve derinlikte deniz tabanına gömülerek döşenmiş boru hattından deşarjı ile alıcı ortam tolerasları içinde kalarak seyreltilmesidir. Bu sayede kıyı kesimlerde atık sudan kaynaklı koku ve görüntü kirliliği ortadan kalkmaktadır. Bu proje insanımızın sahillerimizde daha sağlıklı ve temiz bir şekilde denize girmelerine olanak sağlar.
Bilindiği üzere yazları genel olarak deniz sularının kirli olması sebebi ile mikrobik enfeksiyonlarla karşı karşıya kaldığımızı biliyoruz. Bunların önüne geçebilmek için, bu projenin hayata geçirilebilmesi ile ilgili ciddi bir çaba sarf ettik. Şu anda çabalarımızın karşılığını alma zamanı geldi. Çalışmalarımız şu anda tamamlanma aşamasına geldi. “Daha yaşanılabilir, daha temiz bir Hopa” hedefimiz doğrultusunda önemli bir projemizi daha ilçemize kazandırmanın gururunu yaşıyorum. Projenin ilçem halkına hayırlı olmasını diliyorum.
Hopa’nın çehresini değiştiren ytaırımlarımız sürüyor
  Hopa’nın vizyonunu değiştirecek önemli çalışmaların altına imza attık.Hopa Belediye Başkanı Halkımıza verdiğimiz her sözü yerine getiren bir yönetim anlayışıyla ilk günkü heyecanımızı koruyarak hizmet yolculuğumuzu sürdürüyoruz. Göreve başladığımız günden bu yana gerçekleştirdiğimiz hizmet ve yatırımlarla Hopa’ya bambaşka bir kimlik kazandırdık. Hopa’da başlattığımız hizmet atağın artarak devam edeceğiz. İnsan şehrin şehirde insanın aynasıdır’ diyerek çıktığımız bu hizmet yolunda, mısır ekmeğimizi, yoğurdumuzu, lahanamızı, çayımızı, balığımızı, atmacamızı, bağımızı, bahçemizi unutmadan, mahallede ki komşuluğumuzu, sokaktaki merhabalarımızı, sahilimizde ki güneşin batışını, denizin dalgasını, yağmurun sesini ve çocuklarımızın neşesini koruyarak, Hopa’yı kültürüyle, turizmiyle, ekonomisiyle, birlik ve beraberliğiyle daha güçlü bir ilçe haline getirme yolunda çalışmalarımız devam edecektir.
Gücümüze güç katıyoruz”
  İnsan odaklı hizmet vermenin gayreti içerisinde gelişen ve değişen Hopa için çalışmalarına durmadan devam ediyoruz. Daha kaliteli ve daha hızlı hizmet üretmek noktasında göreve başladığımız günden bu yana araç parkının güçlendirilmesi noktasında da önemli yatırımlar gerçekleştirdik. Gerek kendi yatırımlarımız gerekse de hibe yoluyla araç parkına kazandırdığımız araçlarla gücümüze güç kattık. Hizmet kalitemizi artırmak ve hizmetlerimizi daha hızlı bir şekilde gerçekleştirebilmek adına güçlendirdiğimiz araç filomuz ile gücümüze güç katıyoruz. Göreve geldiğimiz ilk günden itibaren belediyemiz bünyesine 3 yıl da toplam 26 adet araç kazandırdık. 1.5 Milyon TL hibe olmak üzere toplam değeri 4 Milyon TL.
Balıkhane yeni bir çehreye büründü
  Daha temiz, daha titiz ve daha düzenli bir Hopa” hedefimiz doğrultusunda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarımız kapsamında Hopa Kars Caddesi üzerinde, toplam 230 m² alanda 7 adet 18m²’lik satış ofislerinin bulunduğu balıkhane projemiz tamamlanarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.
 
                               
 
İsmet Acar Kültür Sokağı
  Kültür sokağı projemizin yapımını üstlenen Artvinli değerli iş adamımız İsmet Acar’ın ismini verdik.Turgay Ciner Caddesi olarak bilinen Hopa belediye parkı ve Hopa Kaymakamlığı
arasındaki caddede yapımı gerçekleştirilen Kültür Sokağı Projesi kapsamında 100 m² alanda 3×5 metre büyüklüğünde 6 adet yöresel satış stantları oluşturduk. Amacımız kültürel zenginliklerimizi hem kendi içimizde hem de memleketimize gelen turistlere tanıtmaktır. Ayrıca destek amacıyla Hopasporumuza Kültür Sokağı satış stantlarından Hopaspor store adı altında satış standı verilmiştir.
Hopa sahilinin çehresi değişti
  Sahil bölgesinde yaptığı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı Projesi, 14 Mart Parkı Projesi, Sahil Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Projesini tamamlayarak vatandaşların sosyalleşme ve bütünleşmesine büyük katkı sağladı. Projelerin içerisinde, ışıklı su fıskiyeleri, oturma alanları, peyzaj bölgeleri, bisiklet ve yürüyüş kısımları, spor aktivite alanları yer almaktadır. Gece ışıklandırma ve aydınlatma sayesinde de şehre ayrı bir estetik kazandırdı. Sahil bölgesinde gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Nedim Cihan, “Bu iş memleket meselesi’ dedik. ‘İnsan şehrin, şehir de insanın aynasıdır’ diyerek güneşin en güzel battığı bu güzelim Hopa’ya yakışan bir sahil yürüyüş ve bisiklet yolu kazandırdık. Yürüyüş ve bisiklet yolu sabah ve akşam yürüyüşü yapanların uğrak merkezi olmaya başladı. Çok olumlu geri dönüşler alıyoruz. Bu da bizleri sevindiriyor. Yine ilçe halkımız ve ilçemize gelen misafirlerimizin vakit geçirebileceği sosyal yaşam alanları oluşturma çalışmalarımız kapsamında sahil bölgesinde 273.000 TL’ye mal olan ve tamamen belediyemiz imkânlarınca yapılan 14 Mart Parkı projemiz tamamlanmıştır. Proje içerisinde yürüyüş alanları, oturma yerleri, ışıklı su fıskiyeleri ve peyzaj alanları mevcuttur. Bu alandaki bir diğer önemli çalışmamız da 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkımız. Bu alanda gerçekleştirdiğimiz peyzaj çalışmalarıyla hem vatandaşlarımızın güzel vakit geçirebileceği bir alan oluşturduk hem de 15 Temmuz’da yaşanan ihaneti hafızalarda sürekli canlı tutacak.
Hopa Kültür Evi ve Müzesi
 Geleceğimizin teminatı gençlerimize bırakabileceğimiz en güzel gelecek, kültürel değerlerimizdir. Bizde sahip olduğumuz değerlerimizi korumak ve gelecek nesillere güzel bir miras bırakmak adına Hopa Kültür Evi ve Müzesi projemizi hayata geçirdik. Yaklaşık 2 binin üzerinde eski tarihlere ait değerli ve kıymetli eserlerin bulunduğu, eskiyi yaşatacak olan Hopa Kültür Evi ve Müzesinin açılışını gerçekleştirdik. Artvin’in en büyük Kültür Evi ve Müzesi özelliğine sahip olan kültür evi ve müze binası 1475 metre karelik alana kuruldu. Kültür değerlerimizin daima yaşatılacağı bu müze halka açık ve turizme büyük katkısı olacaktır.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!