Cuma, Nisan 19, 2024
tr
Ana Sayfa GÜNCEL DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan: "Sarp Sınır Kapısı 2018 yılı Haziran-Temmuz aylarında...

DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan: “Sarp Sınır Kapısı 2018 yılı Haziran-Temmuz aylarında tamamlanabilecek”

Haber: İlker ÇAKAN
  Trabzon Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği(DKİB) Genel Sekreterliğinin “Sarp Sınır Kapısında DKİB heyeti incelemelerde bulundu” konulu yazılı açıklaması şöyledir; “Ülkemizin en yoğun giriş/çıkışlarının yapıldığı ve Avrasya ile Orta Asya coğrafyasına hitap eden sınır kapımız olan Sarp Sınır Kapısında devam eden alt ve üst yapıların yeniden yapımı ile ilgili olarak ihracatçılarımızın sorun ve önerilerini aktarmak üzere Artvin Valimiz Sayın Ömer Doğanay’ı ziyaret eden ve akabinde de Sarp Sınır Kapısı inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve beraberindeki heyet; Sarp Sınır Kapısındaki inşaat sürecinin hızlı bir şekilde tamamlanmasını ve kapının vizyoner bir bakış açısı ile Ülkemizin ileriye yönelik ihtiyaçlarını karşılayacak, yaşanan sorunları çözecek Ülkemiz imajına uygun bir kapı olmasını talep etti.
  Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Sarp Sınır Kapısında ihracatçılarımızın yaşamış olduğu sorunların çözümü amacıyla, kapının yeniden yapımına karar verilerek inşaatının hızlı bir şekilde devam etmesi süreçlerinde Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkçi ve Artvin Valimiz Sayın Ömer Doğanay’ın büyük katkıları bulunduğunu ve bundan dolayı da gerek Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımız ile Sayın Artvin Valimize ihracatçılarımız adına şükranlarını sunduklarını, kapıda karşılaşılan her sorunda 24 saat Sayın Artvin Valimize ulaşarak sorunun çözümünde büyük katkı ve destek gördüklerini ifade etti.
Sarp Sınır Kapısının halen devam eden inşaat çalışmalarında, kapının Gümrük sahasının ve giriş-çıkış yapacak yolcu ve peron alanlarının en işlevsel şekilde tamamlanmasını, gümrük sahasındaki araç kontrol ve veterinerlik kontrol binalarının deniz dolgusu ile deniz tarafına çekilmesi, binanın denize sıfır olması nedeniyle yaşanabilecek risklerden dolayı denizin dolgu tahkimatının yapılarak binaların korunaklı hale getirilmesi ve bu sayede de deniz dolgusu ile araçlar için park alanları oluşturulması ile kapının çok daha işlevsel hale geleceğini belirtti.
  Özellikle yurda giriş noktasında bulunan Artvin Sarp Veteriner Sınır Kontrol Noktası Müdürlüğü binasının giriş kapısında büyük engel teşkil edeceğini ve bu endişelerini de yetkililere aktardığını ifade eden Gürdoğan, bu binanın deniz tarafında yapılacak dolgu ile deniz tarafına aktarılması veya çıkış noktalarındaki boş alanlara taşınması kapının çok daha işlevsel olmasını sağlayacağını ifade etti.
 
                                 
                                                        Sarp Sınır Kapısı inşaatı
 
  Önümüzdeki dönemde uluslararası ticaretin Asya coğrafyasına yoğunlaşacak olmasından dolayı, Sarp Sınır Kapısının yoğunluğunun da büyük oranda artacağı, bundan dolayı da bu gelişmelere şimdiden hazırlıklı olunarak, kapının bütün altyapısı ile bu ticaret hacmine uygun halde getirilmesinin ihracatımıza da büyük katkı yapacağına değinen DKİB Başkanı Gürdoğan, Modern İpekyolu olarak tabir edilen ve Çin Halk Cumhuriyetinden başlayan “Bir Kuşak Bir Yol Projesi” hinterlandında bulunan Sarp Sınır Kapımızda ileriki dönemlerde yaşanacak yoğunluğun azaltılması amacıyla, altyapısının işlevsel olarak yapılması yanında, ikinci alternatif kapı olarak da Muratlı Kapısının ülkemiz tarafında ve Gürcistan tarafında bir an önce yapımına başlanması gerektiğine değindi.
  Sarp Sınır Kapısında yıllardır elzem olan gerek yayaların geçişinde ve gerekse ihraç yüklü taşıtların ve boş dönüş yapan taşıtların saatlerce kuyruklarda beklemelerinin yol açtığı mağduriyetlerin kapının tamamlanması ile ortadan kalkacağına inandıklarını ve bundan dolayı da kapının bir an önce tamamlanması konusunda zaman zaman yetkililerin ziyaret edilerek ve yerinde yaptıkları incelemelerle tespit edilen önerileri Sayın Gümrük ve Ticaret Bakanımıza intikal ettireceklerini, bunda da en önemli amaçlarının kapının çok daha geniş ve hızlı bir şekilde işleyen bir yapıda olmasını sağlamak olduğuna değinen Gürdoğan, önümüzdeki yıl Haziran-Temmuz aylarında tamamlanabilecek olan Sarp Sınır Kapısının açılması ile bölge ihracatçılarının ve iş adamalarının rahat bir nefes almış olacaklarına inandığını ifade etti.”

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!