Cuma, Nisan 19, 2024
tr
Ana Sayfa GENEL MÜSİAD Yurtdışı 15 Temmuz faaliyetleri

MÜSİAD Yurtdışı 15 Temmuz faaliyetleri

  Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) olarak 15 Temmuz hain darbe girişiminin 1. yıldönümünde yurtdışında 38 ülkede yer alan 37 şube, 3 temsilcik ve 18 temsilcimiz vasıtasıyla farklı alanlarda, güçlü bir faaliyet silsilesi gerçekleştirdi..
  Bu faaliyetler dahilinde MÜSİAD ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin uluslararası alandaki gücünün, 15 Temmuz vurgusunda, Türkiye ile aynı anda tüm dünyada hissedilmesi heyecanı misyonumuzun temelini oluşturdu. İnsanlık ve birey adına, toplumların kendi kaderleri üzerinde ki seçim konusunda mevcut iradenin kutsal ve paylaşılamaz olduğunu, tüm dünyaya demokratik toplumun hayatının vazgeçilemez bir parçası olarak ispatlayan 15 Temmuz Zaferi, 38 farklı ülkede MÜSİAD teşkilatlarının yüksek gönüllülük gücü ile tanıtıldı. Özellikle yerelden dokunuşlar ile o ülkenin dili ve kendi kültürel değerleri ile o ülke insanına, ülkenin yerleşik kurumlarına ve sivil toplum kuruluşlarına ulaşan MÜSİAD Dünya Başkanlarımız tarafından, 15 Temmuz Zaferi, mevcut tüm demokrasiler içerisinde, Türk milleti tarafından dünyaya sunulan ayrı bir mihenk olarak vurgulandı.
  Mevcut tanıtım faaliyetleri içeriğinde, MÜSİAD ofislerinde, ülke meydanlarında, basın kuruluşlarında; Tanıtım toplantıları, yürüyüşler, yazılı ve görsel medyada tanıtıcı yayınlar, basın toplantıları ve basın bildirileri gerçekleştirildi. Özellikle ülkenin duyarlı olduğu iletişim metodları tercih edilerek gerçekleştirilen anma programlarının yanı sıra diplomatik misyonlarımız ile ortak programlar gerçekleştirilerek ve o ülke yerelinde de yoğun sosyal medya tanıtımı gerçekleştirildi. Yabancı ülkelerde gerçekleştirilen TV programlarının yanı sıra ilgili ülkelerde mevcut bill-board ile o ülkelerdeki meydanlar 15 Temmuz Zaferi teması işleyen görseller ile donatılarak, dünya insanlarının 15 Temmuz Zaferi sembolleri ile meydanlarda kucaklaşması ilk elden temin edildi. Ülkelerinin kültürü içerisinde, doğal hayat akışında farklı bir vurgu silsilesi oluşturularak düzenlenen bu dizi halindeki tanıtım faaliyetlerine ek olarak, ilgili ülkelerde geçerliliği olan kurum ve kuruluş liderleri ile ortak açıklamalar gerçekleştirilerek, bu açıklamalar yazılı basında özel olarak hazırlanan güçlü görseller ile desteklendi.
  Ayrıca matbu olarak 15 Temmuz Zaferini anlatan kitapların ilgili ülkedeki yayın kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve kanaat önderlerine ulaşması için özel bir çaba sarf edilerek; Görülen ihtiyaç üzerine mevcut yayınların yanında ayrıca MÜSİAD kaynakları ile finanse edilen yeni kitaplar hazırlatılarak, 15 Temmuz Zaferinin bu ilk yıl dönümünde ülkedeki kurumlar ile paylaşıldı.
Ülkelerde mevcut İslamî unsurlar ve Türk vatandaşlarımız unutulmayarak camilerde mevlidi şerifler okunarak, partner kuruluşlara tüm etkinliklerde ayrı bir yer ve işbirliği imkanı sağlandı. Özellikle TV ve sosyal medya için hazırlanan 15 Temmuz Zafer filmleri ise demokratik bir direniş ve sonrasında toplumsal dayanışma ile gelen demokratik zafergerçeğini, yabancı toplum halkalarına en kolay bir şekilde iletmemiz temin edildi.
  MÜSİAD Dünya Teşkilatlarının gücü ile iş, aile ve ticari ortaklarımız ile birlikte, yereldeki lobi gücümüzü kullanarak, yabancı ülkelerin valilik, belediye, parlamentolarında ve ticaret odalarında 15 Temmuz Zaferi ve sonrasında güçlenen Türkiye Ekonomisi vurgusu yapılarak ve tüm dünyada 15 Temmuz Zaferinin bir savaş değil, ekonomik bir başarı ile taçlanan unutulmaz bir zafer olduğu mottosu işlendi.
  Tüm tanıtım faaliyetlerimiz etrafında, Türk iş dünyasının güçlü bir üyesi olan MÜSİAD üyesi işadamları olarak, Türk halkının dünya demokrasisine bir hediyesi olan 15 Temmuz Zaferinin, tüm dünya insanları tarafından onların evinde, ülkesinde bilinirliğini ve görünürlüğünü arttırmak hedeflenerek organizasyonlarımız o ülke halklarının katılımı ile gerçekleştirildi.
  Sonuç olarak bu kıymetli hedefimiz dahilinde, MÜSİAD Dünya Başkanları vesilesi ile tek merkezden organize edilen özgür ve güçlü bir sosyal bir girişim halinde, başta Türk nüfusunun yoğunluğuna bağlı olarak Almanya olmak üzere; Avusturya, Danimarka, Hollanda, KKTC, ABD, İngiltere, İsviçre, Fransa, Güney Afrika, Gürcistan, Nijerya, Romanya, Sudan, Makedonya, Japonya, Avustralya, Kazakistan, Pakistan, Belçika, Azerbaycan, Çin, Singapur, BAE, Suudi Arabistan, Irak, Fildişi Sahili, İran, Katar, Macaristan, Nijer, Senegal, Tacikistan, Türkmenistan, Kırgızistan, Ukrayna, Kuveyt ve Tayvan’da 15 Temmuz Zaferinin taze bir heyecan ile tanıtımı gerçekleştirildi.
  38 ülkede gerçekleştirilen 15 Temmuz Zaferine ait tanıtım faaliyetlerimizin, ülkesini seven işadamları olarak mütevazi bir duruş ve güçlü bir motivasyonla, 15 Temmuz Zaferinin kahramanı olan aziz milletimize ithaf ile büyük bir onur duyularak gerçekleştirildiğini ve MÜSİAD yurtdışı Teşkilatları olarak 15 Temmuz Zaferine ait faaliyetlerimize dahilinde özet bir bilgilendirmeye bu almanak vesilesi ile yazılı olarak yer verildiğini belirtmek isterim.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!