Çarşamba, Nisan 24, 2024
tr
Ana Sayfa GENEL Hakkın, doğrunun yanında olmak

Hakkın, doğrunun yanında olmak

  2014 yılında Rize Belediye Başkanı olarak göreve başladıktan sonra kurumumuz bünyesinde yaklaşık 300 civarında kiraya verilmiş dükkan var, bunlar işyeri olarak kullanılıyorlar. Bu anlamda geçmiş dönemde dükkanlarımız ile ilgili tabiki bazı adımlar atılmış fakat seçim süreci yaşadığımız ülkemizde önceki dönemlerde yeni ihaleler bir süre geciktirilmiş. Göreve geldiğimizde ihale şartlarının yeniden gözden geçirilmesi konusunda bazı çalışmalar yaptık.
  Kiracılarımızın ödemelerine yönelik olarak durumlarını inceledik ve yeniden ihale yapma süreci içerisinde ki takvimi belirledik. Önceki dönemde gecikmiş ödenmemiş kiralarla ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde almış olduğumuz tedbirler ile yaklaşık 1 buçuk trilyon gibi bir kira geliri elde ederek ödenmemiş kiraların toplanmasını sağladık.
  Rize Belediyesinin kasasına giren gelir vatandaşımıza hizmet olarak geri dönecektir. Amacımız Rize’de ki vatandaşlarımızın ve kiracılarımızın hakkını korumak. Tabi burada dar gelirli olan vatandaşlarımızın birikmiş kira borçlarını ödemeleri yolunda kendilerine uygun şartlar sunuyoruz. Ödeyemeyen ve artık kiracımız olmak istemeyen vatandaşlarımızın bu işyerlerini boşaltmasını istemekteyiz.
  Bu doğrultuda önümüzdeki zaman dilimi içerisinde kiracı olmak isteyen vatandaşlarımız açısından olaya baktığımızda yeniden kiracı olmak için ihaleye girebilmeleri için belediyemize ait herhangi bir borçlarının olmaması gerekmektedir. Bu doğrultuda yapmış olduğumuz çalışmalarımız 2015 yılı sonunda tamamlanmış olacak 2016 yılında yeni kiracılarımıza yönelik ihalelere çıkacağız.
  Tabi zaman zaman yanlış algılar ile karşılaşıyoruz. Uzun yıllar kiracımız olan bir kısım kiracılarımız bu dükkanların tamamen kendilerinin olduğu duygusuna kapılmış olduklarını görüyoruz. Fakat şunu unutmamalıyız ki bu dükkanlar Rize’de yaşayan herkesin malıdır ve buradan elde edilen kira geliri halkımıza hizmet etmek amacı ile kullanılacaktır. Rize Belediyesi olarak kiracılarımıza yönelik prosedüre uygun hareket ediyoruz.
  Bizim kiracımız olmayıp bizim kiracılarımızın kiracısı olan var. Biz böyle bir şeyi asla kabullenemeyiz uygun göremeyiz. Devletin malını alıp başka bir kişiye kiralamak tamamen hukuksuz bir durumdur.
  Rize Belediyesi olarak bunları tespit ediyor gerekli adımları atıyoruz. Ne yapıyorsak kiracılarımız ve halkımız için yapıyoruz. Kurum olarak işlerimizi hak, hukuk ve adalet çerçevesinde gerçekleştiriyoruz, gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Bundan tabi ki rahatsız olanlarımız olacaktır ancak biz hakkın, doğrunun yanında olmak zorundayız.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!