Cumartesi, Nisan 20, 2024
tr
Ana Sayfa GENEL Rizede trafik sorunlarını çözmek

Rizede trafik sorunlarını çözmek

  Rize’deki trafik sorunlarını çözmek amacıyla Rize Belediyesi bünyesinde Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurduk. Bu sayede vatandaşların yaşamlarını daha kaliteli hale getirmeyi hedefliyoruz.Rize merkezde yaşanan trafik sorunu, özellikle yaz aylarında Rize dışındaki hemşehrilerimizin gelmesiyle iki üç katına çıkmaktadır.
  Bu yoğunluğu geçici olmasıyla birlikte yaklaşık üç dört ay yaşamaktayız.Yaz aylarında yaşanan bu yoğunluğa yönelik tedbirlerin daha pratik ve kurumsal çözümler üretmek ve aynı zamanda kış aylarında ulaşımın tıkandığı noktalardaki sorunları çözmek amacıyla kurumsal yapıyı güçlendirerek Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nü kurmuş bulunmaktayız. 
  Bundan sonra Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde trafik ve ulaşımla ilgili sorunların daha hızlı bir şekilde çözümünü sağlayarak, hemşehrilerimizin yaşamını daha kaliteli hale getirme amacını taşımaktayız. Özellikle çocuklarımıza yönelik olarak trafik kurallarını uygulamalı olarak göstermek için gerekli adımları atacağız. Bu sayede toplumumuzun trafik kuralları konusunda daha bilinçli bir şekilde hareket etmeleri konusunda onlara yardımcı olacağız. 
  Otopark problemi konusunda önümüzdeki günlerde yeni adımlar atılacak.Bu noktada Rize Belediyesi olarak yaptığımız çalışmaları yeri geldiği zaman kamuoyuyla paylaşacağız. En azından şunu ifade edebilirim ki cumhuriyet meydanının  düzenleme çalışmalarına yönelik olarak gerekli adımları atıyoruz. Özellikle merkezi alanda yapılacak olan bu çalışmanın tamamlanmasıyla Rize’ye 350 araçlık bir otopark kullanım alanı oluşacaktır. Bu otopark, Cumhuriyet Meydanı projesinin yer altındaki kısmında yapılacaktır. 
  Parkomat uygulamasının uygulamaya koyulurken hiçbir zaman belediyenin gelir elde etmesinin amaçlanmadı. Parkomat, esas itibariyle trafik yoğunluğu azaltmak için bir tedbirdir. İkinci olarak da 70-80 kişiye iş imkanı sağlamıştır. Alınan ücretteki tek amaç trafik akışını sağlayabilmektir.
  Minibüs hatlarının Rize içerisinde iki noktada yoğunlaşıyor. Biz şimdi iki minibüs hattını birleştirerek, tamamlama noktasında olduğumuz bazı cadde ve sokaklarda yeni hatlar oluşturup, minibüslerin daha farklı yerlere ulaşmasını sağlayacağız.Bu sayede vatandaşımızın ulaşım hizmetlerinden daha fazla faydalanmasını ve hayat standardının artmasını amaçlıyoruz.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!