Çarşamba, Nisan 24, 2024
tr
Ana Sayfa GENEL Batum Başkonsolosluğu çalışma temposunu artırıyor

Batum Başkonsolosluğu çalışma temposunu artırıyor

  Başkonsolosluğumuz 2014 Ekim ayını yoğun bir gündemle geçirdi. Bu ay içinde ülkemizden çeşitli düzeylerde resmi yetkililerimizi ağırladık: Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenterler Asamblesi toplantısına katılmak üzere Sayın İlhan Şener başkanlığında bir grup milletvekilimiz Batum’a geldi; Sayın Genelkurmay Başkanımız ve heyeti ziyaretleriyle bizleri onurlandırdılar; Gürcistan’la siyasi işlerden sorumlu Müsteşar Yardımcımız başkanlığında bir heyet Batum’da çeşitli temaslarda bulundu; Hopa Ticaret Odası Heyeti Başkonsolosluğumuzu ziyaret etti, Gaziantep Genç İşadamları Derneği üyeleri misafirimiz oldu; Türkiye Santranç Federasyonu Başka nı ve yetkilileri Başkonsolosluğumuza nezaket ziyaretinde bulundu (Batum’da düzenlenen Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’nda gençlerimz bir birincilik, bir de ikincilik kupası aldılar).
  Ben de Başkonsolsoluğumuz görev bölgesinde bulunan İmereti Eyaletinin Başkenti Kutaisi ile Guria Eyaletinin başkenti Özürgeti’de Vali ve Belediye Başkanlarını ziyaret ettim. Kutaisi’de üniversite rektörü ve bu üniversitede eğitim gören öğrencilerimizle biraraya geldim. Batum’da da temaslarım devam etti. Üniversite, basın kuruluşları ve çeşitli kurumların resmi yetkililerle görüştüm. Vatandaşlarımızı iş yerlerinde ziyaret ettim. Bir kahvehanede elli kadar vatandaşımızla sohbet ettik. Birçok vatandaşımızı Başkonsolosluğumuzda ağırladım.
  Beraberimde Sayın Ekonomi ve Gümrük Ataşelerimizle birlikte Trabzon’da düzenlenen İpekyolu İşadamları Zirvesinde katıldım. Gürcistan’ı Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Sayın Habadze’nin temsil ettiği zirveye bu ülkeden 25 kadar firmanın temsilcileri de katılım sağladı. Toplantı marjında Sayın Gümrük Bakan Yardımcımız ile Sayın Habadze Başkonsolosluğumuzun girişimiyle bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda sınır geçişlerinde işbirliği konuları ele alındı.
  Sözkonusu zirvenin ardından Batum’un kardeş şehirlerinden biri olan Trabzon’da kalarak Sayın Vali, Sayın Belediye Başkanı, Sayın KTÜ Rektör Vekili, Sayın Gümrük Müdürü, Sayın Müftü, Sayın Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Başkanı, Sayın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Sayın Gazeteciler Derneği Başkanı ve Gürcistan’ın Trabzon Başkonsolosu Sayın Mikatsadze’yi ziyaret ettim.
Ekim ayını son olarak Batum Sanat Merkezinde düzenlediğimiz ve görev bölgemizde bulunan üst düzey Gürcü yetkililer ile vatandaşlarımızın katılım sağladığı Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu ile noktaladık.
  Gerçekleştirilen tüm temaslarda ilk gündem maddemiz görev bölgemizde yaşayan veya burada çeşitli nedenlerle bulunan vatandaşlarımızın durumlarının daha da iyileştirilmesi oldu. Bu çerçedeve, Gürcistan’da 1 Eylül 2014 tarihinde yürürlüğe giren yeni yabancılar yasası nedeniyle yaşanan sıkıntıların hükümetin açıkladığı ek tedbirlerle bir ölçüde aşılmış olması Ekim ayının en iyi haberi oldu.
  Temaslarımızda ikinci gündem maddedi ise iki ülke arasında ekonomik, ticari ve kültürel ilişkiler başta olmak üzere tüm ilişkilerin geliştirilip derinleştirilmesi oldu. İşbirliği imkanlarına ilişkin aldığımız notları projeler haline getirip hayata geçirme gayreti içinde olacağız.
  Çalışmalarımızda sizlerin katkılarını önemsiyoruz. Bize sorun, sıkıntı ve önerilerinizi lütfen  düzenli olarak aktarmaya devam edin.
  Bu vesileyle, Haberci Gazetesinin tüm okurlarına saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!