Pazar, Mayıs 19, 2024
tr
Ana Sayfa SANATÇILAR Ünlü Sanatçı Volkan Konak:"Gurbet olgusu, memleket sevdası, aşk üzerine beste yapıyorum"

Ünlü Sanatçı Volkan Konak:”Gurbet olgusu, memleket sevdası, aşk üzerine beste yapıyorum”

Haber-Röportaj: İlker ÇAKAN

 Türk müziğinin ünlü sanatçısı Volkan Konak “Türk  müziği ve Batum” konulu yaptığım röportajda şunları söyledi;

Türk müziğini dünü ve bugünü ile nasıl değerlendiriyorsunuz?

  “Türk müziğini dünü ve bugünü ile değerlendirdiğimizde bir gelişme var. Çok eskisi kadar sanat da ve üretmede bir sıkıntı olsa da, teknik ve insanların teveccühü olarak artış var. Özellikle halk müziğinde ve halk kültüründe ben çok inanıyorum ve güveniyorum. Daha doğrusu bu coğrafya olarak çok inanıyorum. Her şeye rağmen yine olumlu buluyorum.

  Kendi bestelerini kendiniz yazıyorsunuz. Kendi bestenizi yazıp, kendiniz seslendirmeniz nasıl bir duygudur?

  Hem de avantaj. Gurbet olgusu, memleket sevdası, aşk üzerine beste yapıyorum. Ama bestelerin arasına repertuara anonimlerde koyuyoruz. Türkü formunda eserlerde koyuyoruz. Tabii daha bir keyif oluyor. Şarkı okuduğun daha iyi resim görüyorsun, daha iyi fotoğraf görüyorsun. Daha etkileyici oluyor. Avantaj oluyor tabi.

 
                                            
                                         Ünlü Sanatçı Volkan Konak-Türkiye-
                                  Gürcistan Haberci Gazetesi Yayın Yönetmeni
 
Konserlerinize yoğun ilgi oluyor. Lösemili çocuklar yararına gibi yardım amaçlı konserler veriyorsunuz. Böyle davranış sanatçılar arasında ender görülüyor. Karadeniz Bölgesinde yoğun bir sanatçı varlığı söz konusudur. Yeni Karadeniz sanatçılarını nasıl değerlendiriyorsunuz. Yeni jenerasyona bir tavsiyeniz var mı? Müzikte bir standart getirilmesi gerekirmi?

  Müzikte bir standart getirilmesi zordur. Onu zaman belirleyecektir. Zaman ve mekan eleğinden geçerken bazı tortullar yukarıda kalacak, ince olanlar elenecektir. Ama şunu şöyleyim; Bence aslında hepsi deneme yapılmalı, hepsi gökkuşağının bir rengi ama daha sonra insanlar teveccüh edecek. Bazıları kalacak, bazıları elenecek. Onu insanlar, zaman ve mekan belirliyor. Ben her zaman şundan yanayım.

  Bence ne kadar kişi bu işe gönül verirse veya uğraşırsa bir sektör olur. Sektör olduğu zaman da bir kuvvet oluşur. Bölgemizin temsile ihtiyacı var. Bu tek bizimle olmuyor. Keşke sayılarımız 10-15 tane olsa da ulusal anlamda ve dünyada bir sektör oluşturabilsek. Ama diğer arkadaşlarımız biraz tabi aceleci oluyor. Mesela ben otuz yılımı verdim. İki tane konservatuar bitirdim, hala daha öğreniyorum. Ama arkadaşlarımız asansörle hemen meşhur olmak, tanınmak, hemen bunu paraya çevirmek gibi baktığı için hazırlıksız yakalanıyorlar. Halbuki altı doldurmak lazım.

Türkiye’de bazı televizyonlar Türkiye’nin en iyi starı, en iyi sanatçısı gibi konularda program düzenliyorlar. Bu konudaki görüşünüz nedir?

  Ona bir televizyon diye bakıyorum. Televizyon bir şov dünyasıdır, çok ciddiye almıyorum. Olmalı ve açıkçası o bir eğlencedir.

 
                                                   
                                                    Ünlü Sanatçı Volkan Konak
 
Sanatçı Volkan Konak ismine kamuoyunda bir sevgi olduğunu görüyoruz. Sanatçıların halkın kalbinde yer tutması için neleri tavsiye edersiniz?

  Önce yalın, mütevazi berrak su gibi bir kişilikleri olması lazım. Çünkü sanat hep güzelin yanında olduğu için, sanatla uğraşan insan, sanat kadar masum olmalıdır. Ama en önemlisi hangi işi yaparsanız yapın, mütevazi ve samimi olmalıyız. Halkımız mütevazi, samimi, sıcak insanlara her zaman teveccüh göstermiştir. En başta mütevazi olmalarını öneriyorum..

Batum’u nasıl değerlendiriyorsunuz?

  Batum çok romantik, şirindir. Buranın kesinlikle alt yapısı vardır. Buradaki insanlarımız eğitimli, güzel sanatlara daha meyilli ve yatkın. Eğer buralar gelişirse, sanat burada uçar diye düşünüyorum. Batum çok romantik bir yer. Tam böyle aşk şehri gibi. İnsan burada şiir yazıp, beste yapar.İstanbul’da evimizde kalan ve çocuğumuza bakan bir Gürcü hanımefendi dostumuz var. Ona katkı olsun burada bir ev aldık. Onun evini görmeye geldik. Hem de onların köyüne gittik ve ailesiyle tanıştık.Biz bir aileyiz ve dostuz.

Gelecekte Batum’da bir konser vermek istermisiniz?

 Neden olmasın. İnsanın olduğu ve güzelliğin olduğu her yerde varım.”

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze’nin Türkiye ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze ile düzenlediği ortak basın toplantısında verimli görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirterek, “Türkiye’nin Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, istikrar ve...

AB’nin düşünce kuruluşu EUISS’in raporu: “Türkiye dünyada dört kritik bölgede önemli güce sahip”

Merkezi Fransa'nın başkenti Paris'te olan Avrupa Birliği (AB) Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü (EUISS), Türkiye'nin küresel ölçekte yükselen konumuna dikkati çeken "Türkiye'nin Dünyadaki Kartları" başlıklı bir...

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat: “KKTC ile ekonomik ilişkilerimizi geliştireceğiz”

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti(KKTC) Maliye Bakanı Dr. Özdemir Berova ile bir araya gelen Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları...

TIR’cıların AB ülkelerinde vize sorunu

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç; TIR’cıların AB(Avrupa Birliği)ülkelerinde yaşadıkları vize sorunu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi; “AB ülkelerinin vize süreçlerinde adeta...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!