Salı, Mayıs 7, 2024
tr
Ana Sayfa DÜNYA KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş'a anıt mezar

KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf R. Denktaş’a anıt mezar

Haber: İlker ÇAKAN
  Türkiye’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş için yapılacak anıt mezar için düzenlenen uluslararası yarışmanın danışman jüri üyesi oldu.  Ocak ayında hayatını kaybeden Denktaş için uluslararası anıt mezar ve müze yarışması açan KKTC Bakanlar Kurulu adına KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, danışman jüri üyeliğini kabul eden Süleyman Demirel’e konuyla ilgili yazıyı Ankara’da takdim etti.
  Saner’i kabulünde konuşan Demirel, KKTC Hükümeti ve halkını böyle bir çalışma yaptıkları için kutladıktan sonra, “Böyle bir kahramana yakışır şekilde sahip çıktınız” dedi. Denktaş’ın çok yakın bir dostu olduğunu hatırlatan Demirel, kendisi için doğup büyüdüğü Isparta neyse Kıbrıs’ın da aynı şey olduğunu söyledi.
 Demirel, “Kahraman Türk ordusunun 1974’teki harekatıyla elde edilen netice henüz siyasi bakımdan bir sonuca varmış değildir ama 30 seneye yakın zamandır zaten KKTC mevcut. Ben her zaman da Sayın Denktaş’a söyledim. Şimdi dünya sizi bir yerde tanır, bir yerde tanımaz. Ama bunları boş verin. Siz kendi topraklarınız içinde kendi halkınızı iyi idare etmeye bakın” diye konuştu. 
 KKTC’de demokrasinin işletildiğini kaydeden Demirel, “Şimdi burada en önemli mesele halkın devletini kucaklaması, devletin de halkını kucaklamasıdır. KKTC kalıcı bir devlettir. Adada barışı devamlı hale getirmek için, işbirliği için konfederasyon biçiminde veya başka biçimlerde işbirliği yapacak bir siyasi çözüm çıkarsa ona da kimse bir şey demez. Ama elde edilen haklardan geri dönülmesi mümkün değildir” dedi.
 Demirel, KKTC’yi eninde sonunda dünyanın tanıyacağını belirterek, “Dimdik ayakta durun, değerlerinize sarılın, birbirinize sarılın ve Türkiye’ye, Türk milletine sarılın” şeklinde konuştu.
Demirel, Denktaş için düzenlenen uluslararası anıt mezar ve müze yarışmasıyla ilgili çalışmalara da imkanı nispetinde katılacağını ve elinden geleni yapacağını söyledi.
  Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Saner de, yarışma jürisinin tanıtımını 1 Ağustos’ta yaptıklarını çünkü 1 Ağustos tarihinin Denktaş tarafından kurulan Türk Mukavemet Teşkilatı’nın yıldönümü ve 1571’de Kıbrıs’ın Osmanlı tarafından fethedildiği tarih olduğunu söyledi.
   Saner 1 Eylül’de de yarışmanın ilan edileceğini belirterek, yarışmaya ilginin yüksek olacağını düşündüklerini, jüri üyelerinin çok özenle seçildiğini kaydetti.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!