Pazar, Mayıs 5, 2024
tr
Ana Sayfa GÜNCEL Samsun "Türkiye Konuşuyor" Anayasa Platformu toplantısı

Samsun “Türkiye Konuşuyor” Anayasa Platformu toplantısı

Haber: İlker ÇAKAN

  Samsun’da düzenlenen ve gençlerin katıldığı Anayasa Vatandaş Toplantısı’nda konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, sistemin esası ve binanın temeli olarak anayasayı gördüklerini ifade ederken, en fazla sözü olan kesimin ülkenin geleceği olan gençler olduğunu vurguladı. Anayasa Platformu adı altında biraraya gelen sivil toplum kuruluşlarının, TEPAV sekretaryasında düzenlediği geniş katılımlı “Anayasa Vatandaş Toplantıları”nın sekizincisi, sadece gençlerin katılımıyla Samsun’da gerçekleştirildi.

  Samsun Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak toplantıya, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun AKP, CHP, MHP ve BDP’li üyeleri, Anayasa Platformu Üyeleri, yerel ve ulusal STK temsilcileri ile rassal olarak belirlenen, 7 bölgeden gençler katıldı.

  “Türkiye Konuşuyor” sloganıyla yapılan toplantıda, halkın yeni anayasaya dair düşünce, talep ve beklentilerinin tarafsız, serbest ve medeni bir tartışma ve müzakere ortamında biraraya getirilmesi amaçlandı. Bu katkılar, sürecin sonunda TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu’na verilecek sonuç raporunda yer alacak.

  TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu toplantının açılışında yaptığı konuşmada “Bu güzel havada hafta sonunu geleceğimiz için zaman ayıran genç arkadaşlarımızın hepsini kutluyorum. Bu toplantıdan maddi bir menfaati ve çıkarı olmadan ülkenin geleceğini kendisine dert edinerek toplanan sizleri yetiştiren anne-babalarınıza teşekkür ediyorum.

Başta Meclis Başkanımıza ve siyasi partilerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

-Kişi başına gelirde 25 bin dolar hedefi

  Türkiye’de kişi başına gelirin yıllar içerisinde büyük artışlar kaydettiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacağız. Kişi başı milli geliri 25 bin dolara çıkaracağız” diye konuştu. Sistemin esasını anayasa olarak gördüklerinden söz eden TOBB Başkanı, yeni bir anayasa yapılmadan diğer kusurları düzeltmenin mümkün olmadığının altını çizdi.  “Bir dakika bile kaybedecek vaktimiz yok” diyen Hisarcıklıoğlu “Yeni anayasa kendimiz için, sizler için lazım. Bu ülkenin geleceği siz gençlersiniz. Onun için de yeni anayasada en çok söz söyleyecek sizlersiniz. Bu ülkenin geleceği sizlersiniz” dedi.

-Terzi millet olacak

  Siyasilerin de anayasada terzinin milletin kendisi olması yönünde irade gösterdiğini kaydeden TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu şöyle konuştu: “Bu milletin anayasası olacak. Gençlerle Samsun’da olmak önemli. Çünkü Samsun bu Cumhuriyetin temelinin atıldığı yer.

Bu gün kendi geleceğiniz için söyleyeceksiniz. Bireyi esas alan bir anayasa olsun istiyoruz. Bugün ne varsa söyleyin. Hiç çekinmeyin. Bize ev sahipliği yapan başta Samsun valimize ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Anayasa Platformu üyelerimize ve TBMM Başkanımıza teşekkür ediyorum”

-Anayasa Platformu’nda yer alan kuruluşlar

  Anayasa Platformu’nda, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), HAK İşçi Sendikaları Konfederasyonu (HAK-İŞ), MEMUR Sendikaları Konfederasyonu (MEMUR-SEN), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (T.KAMU-SEN), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Veteriner Hekimleri Birliği (TVHB), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB), Türkiye Noterler Birliği (TNB)  ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) yer alıyor.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!