Cuma, Nisan 19, 2024
tr
Ana Sayfa GENEL Türkiye- Gürcistan Haberci Gazetesi

Türkiye- Gürcistan Haberci Gazetesi

  Gürcistan-Acara Özerk Cumhuriyetinin başkenti Batum’da yayın hayatına başlayan ve Batumi-Georgia Network Medya Grup tarafından çıkarılan, Türkiye temsilciliğini de Habergünebakış Sitesinin yaptığı  (www.habergünebakis.com)  Karadeniz Bölgesinin Türkçe-Gürcüce dilinde haftalık olarak yayınlanan tek gazetesi olan Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesinin dördüncü sayısı çıktı.”Türkiye-Gürcistan  Haberci Gazetesi”nde kağıdı kuşe olup, renkli yayınlanmaktadır.

  Türkiye’de ve Gürcistan’da  Türkçe ve Gürcüce dilinde ilk defa gazete unvanını taşıyan  Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesinin yayın hayatına başlaması nedeniyle bir açıklama yapan Artvin-Hopa Kaymakamı Abdullah Akdaş şunları söyledi;

  “Batum’la bizim tarihi birlikteliğimiz var. Batum’da hem bizim Müslüman kardeşlerimiz, hem de bölge ile akraba olan ırkdaşlarımız oradalar. Geçmişten bugüne her ne kadar komünist Rusya, S.S.C.B. zamanında bu ilişki kesintiye uğrasa da, o ilişki şu an son hızıyla gelişiyor. Şimdi Türkçe-Gürcüce dilinde yayınlanacak olan Haberci Gazetesinin çıkmasıyla da bence iki halk birbirine daha da yaklaşacaktır. İki ülkenin vatandaşlarından; Batum’dakiler Türkiye tarafında ne oluyor onu öğrenecekler.

  Türklerde Batum tarafında ne oluyor onu öğrenecekler. Aynı zamanda kültürel işbirliği ortaya çıkacaktır.  Bizim valiliğimizin turizm açısından söylediği “İki devlet tek tatil” diye bir sloganımız vardır. Bunu düşünüyoruz. Batum Havalimanını ortak hava limanı olarak kullanıyoruz. Bir aya kalmaz Sarp Sınır Kapısından kimlikle  geçiş başlayacaktır.

  Bununla birlikte özellikle Acara Bölgesi ile Artvin, Rize, Trabzon illerini kapsayan Doğu Karadeniz Bölgesi arasındaki hem ticari ilişki, hem kültürel ilişki, hem ekonomik ilişki canlanacak ve daha da artacaktır. Dolayısıyla sizin bu yaptığınız hizmet, çalışma da bölge için bence çok güzel, mükemmel olacaktır. İki bölgenin birbirini tanıması da güzel olacaktır. Hopa Kaymakamlığı olarak bu konuda türlü desteği vermeye hazırız.  Hopa Kaymakamlığı olarak biz elimizden ne geliyorsa, yaparız.”

  Türkçe-Gürcüce dilinde Türkiye-Gürcistan’da ilk defa yayınlanan ve Türkiye- Gürcistan’da dağıtımı yapılan ” Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi’nin yayın hayatına başlaması nedeniyle Batumi-Georgia Network Medya Grup tarafından yapılan “Yayın  politikamız”  konulu açıklama şöyledir;

  Türkçe ve Gürcüce dilinde çıkan, başlangıçta on günde bir yayın hayatına başlayan ve daha sonra da haftalık ve üç günde bir yayınlanması planlanan, hedeflenen tiraj 10.000 adet olup, dağıtım yeri Türkiye ve Gürcistan’dır. Türkçe-Gürcüce dilinde yayınlanan  “Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi’nin idari yeri Batumi-Georgia’dır. Hedeflerimiz Türkiye ve Gürcistan arasındaki; dostluk, ticari, kültürel işbirliğinin daha da geliştirilmesine katkı sağlamaktır.

  Gazetemizin bu yayın hedefleri doğrultusunda iki halk birbirine daha da yaklaşacaktır. Gürcistan’da yaşayan Gürcü halkı Türkiye tarafında ne oluyor onu öğrenecektir. Türkiye tarafında yaşayan halk da Gürcistan tarafında neler oluyor onu öğrenecektir. Böylece kültürel işbirliği daha da gelişmiş olacak ve iki ülke vatandaşları karşılıklı sosyal, kültürel, ekonomik ilişkilerde daha bilinçli hale gelecektir.

  Kısaca gazetemizin bu yayın ilkeleri doğrultusunda iki ülke vatandaşlarının birbirlerini daha iyi tanımaları sayesinde iki ülke arasındaki kültürel, sosyal, ticari ilişkilerdeki mevcut gelişme daha hızlanacaktır.

  Gürcistan ve Türkiye’de olmak üzere; tüm iş adamları, resmi kurum ve kuruluşlar, yerel ve bölgesel sektörler ve diğer kuruluşlar olmak üzere geniş bir dağıtım ağına sahiptir. Genelde dağıtım ağırlık olarak  Karadeniz Bölgesine hitap etmektedir.Gazetemiz dışında internet ortamında  sitelerimizle devamlı haber takibi yapılarak kişisel ve kurumsal takip sistemine geçilecektir.”

  Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Başbakanlık  Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce Türkiye’de örnek gazete gösterilmesi nedeniyle TRT Anadolu Televizyonu ve Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce ortak düzenlenen ve her gün saat 10.30-12 saatleri arasında yayınlanan”Anadolu’nun Sesi” programının 19.10.2011 tarihindeki programına Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni ve Genel Koordinatörü olarak davet edildim.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!