Salı, Mayıs 7, 2024
tr
Ana Sayfa GÜNCEL TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu: "Afrikada 40 milyona yakın insan açlık yüzünden tehlikede"

TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu: “Afrikada 40 milyona yakın insan açlık yüzünden tehlikede”

Haber: İlker ÇAKAN

  TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Afrika’ya yardım kampanyası nedeniyle yaptığı konuşmada şunları söyledi;

  “Bu vesileyle; tüm İslam alemi için, bizleri rahmeti ve bereketiyle donatan Ramazan ayı, mübarek olsun diyorum Bu mübarek ayda Diyanet İşleri Başkanımızla hayırlı bir işe imza atacağız. Hepimizin yakından takip ettiği üzere, Afrika’da 40 milyonun üzerinde insan ve özellikle de çocuklar, kuraklığın da etkisiyle kronik açlık tehlikesiyle karşı karşıya.

Somali, Etiyopya, Kenya, Eritre, Tanzanya, Uganda ve Burundi’de büyük bir insanlık dramı yaşanıyor. 21. yüzyılı yaşadığımız bir dönemde 40 milyona yakın insan açlık yüzünden tehlikede. Bu ülkeler Doğu Afrika’nın en yoksul ve en az gelişmiş ülkeleridir.

  Neredeyse çeyrek yüzyıldır devam eden ve son zamanlar daha da genişleyen iç savaşlar, bu ülkelerin kaynaklarını büyük ölçüde tahrip etmiştir. Türkiye olarak bu bölgeyle Osmanlı’dan gelen ve 3 asırdan uzun süren bir yakınlığa, tarihi birliğe sahibiz. Dolayısıyla içinde bulunduğumuz şu rahmet ve mağfiret ayında bizlere düşen bir görev bulunuyor.Sefalet içinde ızdırap çeken onbinlerce çocuk, kadın ve yaşlıya karşı hem tarihten gelen sorumluluğumuzun ve hem de insanlığın gereği olarak yardımda bulunmalıyız.

 
                            
                                         TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu ve
                              Diyanet İşleri Başkanı  Prof. Dr. Mehmet Görmez
 
  Peygamber Efendimizin “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” Hadis-i Şerîfini hatırlamalıyız. İşte bu çerçevede TOBB olarak, Diyanet İşleri Başkanlığımız ile birlikte yardım kampanyası başlatıyoruz.TOBB olarak 2004 yılında Endonezya’nın Sumatra ve Java adalarında yaşanan tsunami felaketinde ve 2005 ile 2010 yıllarında Pakistan’da meydana gelen deprem ve sel felaketlerinde, nakdi yardımda bulunmuştuk.

  Şimdi Afrika halkının yanında yer almak, acılarını paylaşmak ve destek olmak istedik. Bu çerçevede Diyanet İşleri Başkanlığı ile birlikte bir kampanya başlatıyoruz. Tüm Tük iş alemine burandan sesleniyor ve katkılarını bekliyorum. Herkesi Afrika’ya yardıma çağırıyorum. Türkiye İş Bankası TOBB Şubesi nezdinde bugün itibariyle açılan “TOBB – Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı” tüm hayırseverlerimizin katkılarını beklemektedir. 

  Biz de üzerimize düşeni yerine getirmek adına yönetim kurulumuzda bir karar aldık. Kampanyaya 1 milyon TL tutarındaki ilk nakdi yardımı TOBB olarak yapıyoruz.

Geçen hafta kavuştuğumuz Mübarek Ramazan ayı ve oruç, dinî inanç ve ibadet özelliklerinin yanısıra, sosyal adalet ve dayanışma konusunda toplumun bağlarını güçlendirir. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, gönderilecek yardımların fitre yerine geçeceğini açıklaması da ayrıca isabetli ve olumlu olmuştur. Zamanında alınan bu karar yardım kampanyasına da desteği artıracaktır.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Görmez’e de Türk iş dünyası adına teşekkür etmek istiyorum. Diyanet İşleri Başkanı olarak iş dünyası ile oldukça yakından ilgileniyor.

  Şimdi de Diyanet İşleri Başkanlığı ile yakın işbirliğimizi güçlendiriyor ve Afrika’ya yardım elimizi uzatıyoruz. Bu kampanya kapsamında toplanan yardımlar, Başbakanlık’ın 2011/9 genelgesi kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığına aktarılacak ve resmi kanallar üzerinden Afrika’ya ulaştırılacaktır. Bizler tarihimiz boyunca yardımlaşma ve paylaşma geleneğimizle tanınmış bir milletiz. Bu yüzden de Afrika’da yaşananlara karşı kayıtsız kalmamalıyız.

  Bizler, nefsimizle ve açlık ile susuzlukla mücadele içine girerken, çok daha güç koşullar altında hayat mücadelesi veren Afrika halkını unutmayacağız. Üzerimize düşen sorumluluğu yerine getireceğiz. Türk iş alemi olarak Ramazan ayının rahmet ve bereketini, Afrika’ya yardım elimizi uzatarak göstereceğiz.

  Bu vesileyle hayatını kaybeden Afrikalı kardeşlerimize Allah’tan rahmet, mağdurlara sabır diliyorum. Afrika’da yaşanan acıların biran önce dinmesi için hepinizi yardıma çağırıyorum.’

 

BANKA HESAP NUMARASI

Türkiye İş Bankası TOBB Şubesi

“TOBB – Afrika Açlık Felaketi Yardım Hesabı” açılmıştır. 

IBAN numarası TR88 0006 4000 0014 3750 0003 33

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!