Perşembe, Mayıs 2, 2024
tr
Ana Sayfa VALİLER Bulgaristan-Burgas Valisi Konstantin Grebenarov'dan Kırklareli Valisi Muammer Muşmal'ı ziyaret

Bulgaristan-Burgas Valisi Konstantin Grebenarov’dan Kırklareli Valisi Muammer Muşmal’ı ziyaret

Haber: İlker ÇAKAN 

  Bulgaristan’ın Burgas Valisi Konstantin Grebenarov ve beraberindeki heyet, Kırklareli Valisi Muammer Muşmal’ı makamında ziyaret etti. Burgas Valisi Konstantin Grebenarov başkanlığında, Vali Yardımcısı Zlatina Dukova, T.C. Burgaz Başkonsolosu Sibel Erkan, Malko Tırnovo Belediye Başkanı İvan İvanov, Burgaz Emniyet Müdürü Milen Dimitrov, İşadamları Nikola Barantiev, Petko Rusinov, Türk-Bulgar Sanayi Odası Üyeleri Veselin Atanasov, Salih Şahin, Hülya Topal, Penka Atanasova ve Aydın Rıza, 10 Aralık 2010 Cuma günü Vali Muammer Muşmal’a iyi niyet ziyaretinde bulundu.

  Sıcak bir sohbet havasında geçen ziyarette karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak, iki ülke ve sınır kentlerinin ilişkileri görüldü. Burgas Valisi Grebenarov Kırklareli’ne yapmış oldukları iyi niyet çerçevesinde bir dizi ziyaretlerde bulunduklarını belirterek; “Buraya ziyaretimin üçüncüsünü gerçekleştiriyorum. Ama belirtmek isterim ki, sizin misafirperverliğiniz fevkalade.  Ortak kullandığımız çok geniş alanlarımız var. Bulgaristan’ın en büyük limanları Burgas’da mevcut. Havaalanımız mevcut,serbest bölgemiz var ve iki ülke arasında  alışverişimizde çok faydalı.

  İki ülkenin bu iyi ilişkileri, tamamen bu bölgede yaşayan halkın menfaatleri doğrultusundadır.

Başta Malko Tırnovo kapı yolu olmak üzere, hükümetimiz tarafından gerekli önlemler alındı ve bu yolun tamamlanarak, hizmete açılması konusunda çalışmalar yapılmaktadır. Gerçekten iki şehir arasında bir kardeşlik var. Bu sınır iki iller arasındaki vatandaşlarımız içinde iyi temel oluşturmaktadır. En kısa zamanda Avrupa Birliği üyesi olmanızı diliyorum ” dedi.

 
                                  
                                  Bulgaristan-Burgas Valisi Konstantin  Grebenarov-
                                              Kırklareli Valisi Muammer Muşmal
 
  Kırklareli Valisi Vali Muammer Muammer Muşmal’da yapılan iyi niyet ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi; “İlimizde sizleri görmekten son derece mutlu oldum. Ülkelerimiz çok iyi ilişkiler içerisinde bulunuyor. Komşu ve dost ülkeleriz. Komşu iki ilin, Burgas ve Kırklareli’nin çok iyi komşuluk ilişkileri içerinde olması daha da iyidir. Bu doğrultuda Kırklarelili işadamları, sanayiciler, yöneticiler, Burgas ile çok yakın ilişki kurma arzusundadırlar.

  Kırklareli’ne geldiğim günden bu yana Kırklarelili vatandaşlarımızın en çok sorduğu ve istediği şey, Dereköy Gümrük Kapısından sonraki, Bulgaristan’a ait yolların yapılmasını dört gözle beklemektedirler. Tır trafiğinin açılabilmesi için o yolun yapılması, bizler tarafından beklenmektedir. Yolun yapılacağını sizden duymamız, bizleri sevinmiştir. Burgas şehrinin Burgas Limanı, bizler tarafından da kullanılmasını arzu ediyoruz. Ticari gelişmeler açısından bu limanın büyük önemi var.

  Bu karşılıklı ziyaretlerimiz sık sık devam edecek. Ticaret Borsamız, Sanayi ve Ticaret Odamız, işadamlarımız bu ziyaretleri beklemektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle, hoş geldiniz, çok memnun olduk.”

  Karşılıklı iyi niyet çerçevesi içinde yapılan konuşmaların ardından Vali Muammer Muşmal ziyaret anısı olarak fincan takımı hediye ederken, Burgas Valisi Grebenarov da Vali Muammer Muşmal’a Burgas’ın tarihi ve turistik yerlerini tanıtan tabak hediye etti.

  Burgas Valisi Konstantin Grebenarov ve heyeti Vali Muşmal’ı ziyaretinin ardından, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ı, Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç’ı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ertuğrul Çetintaş’ı, Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel’i makamlarında ziyaret etti.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!