Çarşamba, Nisan 24, 2024
tr
Ana Sayfa GENEL İnsan ve spor bilimi

İnsan ve spor bilimi

  “Her şey insanlar için” sözü toplumda çok sık kullanılır. Her yenilik insanlar içinde söylenebilir. Aslında çok geniş bir kavram; 360 derecelik pencereden dünya da olup bilenleri incelemek gibi. Her yöne, her şeye hakim olan bir bakış diye de tanımlayanlar olabilir.  Dünya devletlerinde olduğu gibi 1980’li yıllardan bu yana ülkemizde de her geçen gün “Bilgi Çağının” etkileri daha çok hissedilmektedir. (Bilgisayar, Elektronik Teknoloji, Dijital kayıt, Manyetik bilgi depolama, Görüntüleme Sistemleri ve Uzaydan dünyanın yüzeyi, Yeryüzünün ve Denizlerin derinliklerinin izlenmesi gibi) saymakla bitmez. Kısaca bilimin her dalında devamlı ve hızla gelişen bir teknoloji ile insanlar beraber yaşamakta. Gelişen bu teknolojinin olumlu etkilerinden:

  Sağlık ve Spor bilimleri de büyük oranda payını almaktadır. Dünyanın öbür ucunda ki bir yenilik bu teknoloji sayesinde çok kısa  bir zaman diliminde tüm devletlerin pazarlarında ihtiyaç sahiplerine sunulduğu görülür.  (İnternet pazarlama) Bu da bize gösteriyor ki üretilen bir ürünün sanayinden pazara akışı gayet hızlı olmakta.  Yukarıda açıklandığı gibi içinde yaşadığımız “Bilgi Çağı” gelmiş geçmiş olan çağların içinde en hızlı gelişme, bilgi birikimi ve bazı alanlarda değişme gösteren bir çağ olması bakımından: İnsanlar devamlı kendini yenileyen teknolojiye ve bu teknolojinin yeni ürünlerine yetişemez duruma geldiği görülür.

  Bilhassa büyük şehirlerde yaşayan insanın günlük yaşamı sırasında meydana gelen ruhsal ve fiziksel aşırı yorgunlukların birikimi insan üzerinde sinirsel gerginliklere sebep olur. Bazı  hastalıkları da tetikler. Halk arasında buna çağın hastalığı da denilmekte. Bu itibarla yetişkin olan insanların sağlıklarını koruyabilmeleri için spor yapmaları acil ihtiyaç haline geldiği gayet açık olarak görülmekte. Bu durumda insanların önüne  zaman, mekan ve imkân engeli çıkmaktadır.  Bu da çağın gelişen şartları ile aşılması mümkün:

  Sağlıklı insan olabilmek için spor bilimi ön plana çıkmaktadır. Spor bilimine uygun araç-gereç ve modern spor aletleri ile donatılmış olan spor merkezleri, Kadın yaşam merkezleri her geçen gün yaygınlaşmaktadır. Bunlardan “Yeşil Elma Spor Sanat Kültür Eğlence  Merkezi ve B-Fit Kadınlara Spor ve Yaşam Merkezi, Çukurambar Mahallesi 1458 sokak 11-17 Çankaya-Ankara”  Tel.: 0 312 287 40 42 adresinde aktif olarak faaliyet yapmaktadır.

  Tam donanımlı spor  merkezinde: alanında uzman ve deneyimli olan hoca ve antranörler eşliğinde müşterilerine danışmanlık, uygun zaman dilimlerinde, uygun şartlarda en iyi hizmet verilmekte.  Gençlerin ise fiziksel gelişmenin ve ruhsal yapısının düzenli olması, her anne ve babanın en büyük arzusudur. Bu bakımdan çocukların ve gençlerin de yaş gruplarına uygun spor yapmaları gereklidir. Gelişme çağında olan gençlerin gelişiminin düzenli olması psikolojik açıdan bakıldığında kişilik kazanması için düzenli spor yapması önem kazanmaktadır.

  Üzerinde durulması gereken önemli bir konuda, spor yapan her insan sağlıklı ve düzenli beslenmek zorunda  olduğunu bilmeli. Spor da istenilen hedefe ulaşılması için dengeli ve bilinçli beslenmenin önemi vardır. Sağlık sorunları olanlar ne tür spor yapabileceklerini Aile Hekimlerine veya tedavi gördükleri doktora sormalarında fayda görülür. Spor yapanlar fazla kilolarını attıklarında  sağlıklı yaşama kavuşacaklardır.

  Sağlıklı yaşam için yapılan spor. Görevi gereği yapılan spor ile yarışmalara katılmak için yapılan spor faaliyetleri vardır. Bunların programları birbirinden farklıdır. Yapılacak sporun türüne göre spor eğitim uzmanları tarafından gerekli olan bilgi verilir, uygulama yaptırılır ve çalışma programı spor yapacaklara verilir.  Çalışmalar düzenli ve bilinçli yapıldığında başarılı olmak her zaman mümkün olabilir.

  Ömür boyu sağlık dolu günler sizlerin olsun.

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Gürcistan, Avrupa’nın en güvenli ülkelerinden birisi

Gürcistan; farklı doğası, kültürü ve tarihi zenginliği ile bilinen muhteşem bir ülkedir. Gürcistan'ın adı Aziz George'dan geliyor Gürcistan'ın İngilizce ismi "Georgia"nın kökeni kesin olarak bilinmese de,...

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya

Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan’ın görev süresinin 20 Nisan’da dolacak olması nedeniyle Anayasa Mahkemesinde Genel Kurul’da bugün başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul’da...

Önce insan, sonra bakan

Ticaret Bakanlığı görevine başladıktan sonra yeni düzenleme ve başarılı çalışmaları ile kamuoyunun takdirini kazanan, “İhracatımızı yüksek teknolojili düzeylere çıkarma hedefindeyiz. İnovasyon, yatırım, üretim, katma...

Gümrük Muhafaza’dan 252 milyon lira değerinde kaçak eşya operasyonu

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekiplerince Mersin ve Ankara'da gerçekleştirilen operasyonlarda, 252 milyon lira değerinde kaçak ticari eşya, makaron ve kıyılmış tütün ele geçirildi. Ticaret...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!