Cuma, Kasım 1, 2024
tr
Ana Sayfa KAYMAKAMLAR Almus Kaymakamı Tolga Toğan: Almus Tokatın incisi

Almus Kaymakamı Tolga Toğan: Almus Tokatın incisi

Haber-Röportaj: İlker ÇAKAN

  Tokat-Almus ilçesi; Tokat ilinin en güzel ilçelerinden birisidir. Tokat iline olan uzaklığı yaklaşık 30-35 km. uzaklıktadır. İlçenin en büyük baraj göleti olan Almus Barajıdır. Burada kültür balıkçılığı yapılmaktadır. Almus ilçe merkezi Almus Barajı kıyısında kurulmuştur. Almus Kaymakamı Tolga Toğan, ilçenin ekonomik ve turizm yönünden gelişmesi için büyük gayret gösteriyor. Almus Kaymakamı Tolga Toğan, ilçede vatandaş odaklı bir yönetim anlayışı uygulayarak Almusluların sevgisini ve takdirini kazanmış. Almus Kaymakamı Tolga Toğan, “Almus ve iyi bir yönetim anlayışı” konulu yaptığım röportajda şunları söyledi;

 
                                        
                                             Almus Kaymakamı Tolga Toğan
 
Almus, Tokat ilinin en güzel, en şirin ilçelerinden birisidir

   “İlçemize hoş geldiniz. İlçem halkı adına sizi selamlıyorum. Almus, Tokat ilinin en güzel, en şirin ilçelerinden birisidir. Tokat iline yaklaşık 30-35 km. mesafededir. Doğası, yeşiliyle, baraj gölüyle, hidroelektrik santralleriyle, yetiştirdiği tarım ürünleri ve hayvancılığıyla Tokat üretimine önemli katkı sunan bir ilçedir. Almus’un Tokat’tan değerlendirilmesi bizim için önemlidir. Gördüğüm kadarıyla Almus’un Tokat’a ve kendi insanına vereceği en büyük katkı potansiyeli bu sahip olduğu baraj gölüdür. Buradan elde edebileceği getiriler, sahip olduğu yaylalar, doğa ve su turizmi gibi potansiyelleri realize etme başarısına bağlıdır. Almus’u bu saydığımız güzelliklerle değerlendirmek istiyoruz.

 
                                
                                                    Almus İlçe merkezi
 
Tüm girişimcilerimizi Almus’a bekliyoruz

   Hem kendi girişimcilerimize, Tokat veya memleketin değişik bölgelerinden gelipte bu potansiyeli değerlendirmek isteyen girişimcilere, bütün dostlara kapımız sonuna kadar açıktır. Almus Baraj Gölü, yelkencilik gibi her türlü su sporlarının yapılabileceği bir yerdir. Almus diğer taraftan doğa sporları, doğa yürüyüşleri veya eko turizmi denilen doğa ile birlikte entegre yapılabilecek turizm çeşitlerine çok müsait bir yerdir. Ayrıca Almus’un değişik yörelerinde tamamen doğaya uygun bungalow tipi tatil yerleri inşa edilebilir. Bu konudaki tüm girişimcilerimizi Almus’a bekliyoruz.

Köylerimizde alt yapı sorunu yoktur

  Almus 29 köyü ve 10 beldesi vardır. İlçemiz zamanında çok göç vermiştir. Beldeler ve köylerimizde eğitim ve öğretim sağlıklı mı konusunda fazla sıkıntımız yoktur. Köylerimizde alt yapı sorunu yoktur. Köylerimizde; kanalizasyon, içme suyu aklınıza gelebilecek hiçbir konuda sıkıntılarımız yoktur. Eğitimde, sağlıkta, insanları burada huzurlu kılacak, devletin, merkezin idarenin sunabileceği her türlü hizmeti layıkıyla sunmaya çalışıyoruz. Almus’un geçmişte isminin iyi anılmadığı bir dönem vardır. O dönemden bu tarafa 8 senedir bir problemimiz yoktur. Bundan sonrada olacağını tahmin etmiyoruz. Böyle hayalle geleceğe bakmak doğru değildir. Çünkü biz buranın sahipleriyiz. Kendimiz inşa edeceğiz, kendimiz geliştireceğiz, kendimiz bu refahını içerisinde yaşayacağız. Bunu başkasından bekleyecek olursak, daha çok bekleriz diye düşünüyorum. İlçemizde kafes, kültür balıkçılığı yürümektedir. Şu anda 10-11 şirket kültür balıkçılığı yapmaktadır. Bunlar yetirdikleri balıkları yurt içine ve yurt dışına piyasalara arz ediyorlar

 
                                
                                                Almus Kolköy Yaylası
 
Kültür balıkçılığının tamamını Almus ve Tokat dışından gelenler yapmaktadırlar

   Benim buradan memnuniyetsizliğim, Almuslular tarafından sahiplenilmemsidir. Bu işi yapanların tamamı Almus ve Tokat dışından gelmektedirler. Karadeniz ve Akdeniz Bölgesinden değişik insanlar gelerek, Almus’ta kültür balıkçılığı yapmaktadırlar. Bu üretim ve Almus ve Tokat faydalanmıyor. Biz isteriz ki kafes balıkçılığından öncelikle kendi hemşehrilerimiz faydalansınlar. Bu konuda biz kendi hemşehrilerimize öncelik vermek durumundayız. Almus’un sahip olduğu manzara ve gölet alanı su sporları açısından kullanılabilir alandır. Göl kenarında mevzuatın uygun gördüğü ölçüde restorantlar açılabilir. Ayrıca bunglow tipi insanların kullanabilecekleri yaşam alanları yapılabilir. Tokat, Samsun Amasya, Sivas’tan gelmek üzere, Almus’un epeyce bu konuda bir taleple karışılacağını tahmin ediyorum. Kaymakamlık projelerini Almus’un projeleri olarak değerlendirmek lazımdır. Almus içerisinde; yerel yönetimler, merkezi idare, bize bağlı kuruluşlar, adliye ve kolluk teşkilatlarımız arasında anlayış, karşılıklı antlaşma ve güzel bir bağ vardır. Bunun tesis ettiği güzel ortam Almus’a yansıyor diye düşünüyoruz.

 
                              
                                                  Almus Baraj Gölü
 
İlçemizde şuan yüksekokul inşaatı devam ediyor

  Buna katkı sağlayan belediye başkanına ve arkadaşlara da teşekkür ediyoruz. İlçemizde şuan yüksekokul inşaatı devam ediyor. Bu okulda beş bölüm fiilen açılmış durumdadır. Almus Meslek Yüksekokulu 450 öğrenci ile faaliyetini devam ettirmektedir. Yüksekokul inşaatımız inşaatı bittiği zaman 500 öğrenci ile öğretime devam edecektir. Almus Meslek Yüksekokulu esnafımız Almus’umuz için bir canlılık getirecektir. Bu okulun Almus’un profilini değiştireceği kanaatindeyiz. Tokat-Almus karayolu üzerinde heyelan bölgesinde önemli yol çalışmalar vardır. Bu çalışmalar karayolları yetkilileri ile yaptığım görüşmeler sonucunda belirli bir noktaya gelmiştir. Bu yol sorunu bu yıl hal edilirse Almus’a önemli katkılardan bir tanesi olacaktır. Bunun dışında gerek eğitim, gerek sağlık kurumlarımızın tadilatı ve bunların eksiklerinin giderilmesi noktasında hem merkezi idareden temin edilen ödeneklerle, Özel İdaremizden sağladığı önemli bir miktarda sağladığı katkılarla yeni dönem kurumlarımızı hazırladık diye düşünüyorum.

 
                                 
                                      Almus Kaymakamı Tolga Toğan
 
Almus’ta 30 yataklı bir devlet hastanesinin temeli atılacaktır.

   Bu önemli bir unsur, inşallah çok yakın bir zamanda bu süreç bir ay olabilir. Almus’ta 30 yataklı bir devlet hastanesinin temeli atılacaktır. Bu şu anda proje aşamasındadır. Bu hastane 1-2 yıl içinde hizmete girecektir. Böylece önemli bir sorun çözüme kavuşturulmuş olacaktır. KÖYDES projeleri 2008-2009 yılında fiilen bitirilmiş durumda, içme suları, köy içi parke döşemeleri gibi fiilen vatandaşın hizmetine sunulmuş durumdadır Bunların tamamı zamanından daha önce bitirilerek Almuslu hemşehrilerimizin hizmetine sunulmuş durumdadır. Vatandaş odaklı bir kamu yönetimin esas alma durumundayız. Sayın Başbakanımız ve Sayın valimizin talimatları bu doğrultudadır. Vatandaşımın talep ettiği kamu hizmetinin en iyi nitelikte olabilmesi için, bu kamu hizmetin hak ettiği gibi alabilmesi için bütün devletimizin kapıları, bu kapıdan başlamak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının kapıları gerektiği şekilde açıktır. Şikayeti, razı olunmayan durumları var mı ? Burada amaç vatandaşımı memnun etmektir.

Devlet olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz

   Bunu da devlet olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Eski tarz, eski usul yönetim günümüzde artık geçerli değildir. Yeniçağın yönetim modeli yönetişim dedikleri vatandaş odaklı, vatandaşın taleplerini, dileklerin, isteklerini, sivil toplum kuruluşlarının; dileklerini, isteklerini, yaşadığımız yörenin tümünü, kişi grupların, kişi gruplarını temsil eden insanların fikirlerini ve istedikleri ihtiyaçlarını, sözlerini temel alan bir yönetim anlayışı ile hareket etmek zorundasınız. Bunların talep ve fikirleriyle fikirleriniz, sizin öngörüleriniz birlikte yönetilecek kararlardır. Uygulama konusunda batı anlamında da yönetim tarzı artık budur. Bunun karşısında durmanın kimsede imkanı yoktur. Almus Tokat’ın incisi, en yeşil ilçesidir. Almus’la ilgili daha çok söylenecekler vardır. Tokat’lı hemşerilerimiz Almuslular her şeyi almışlarda bize bir şey bırakmamışlar demesinler diye daha fazla bir şey söylemiyoruz” .

 
                                    
                                                        Almus Baraj Gülünden çıkan Sazan Balıkları
  
 
                                        
                                            T.C. DİKİLİ BEELDİYESİ WEB SİTESİ
                                          
                                                http//www.dikili.bel.tr/indeks.php
 
                                                 Çarşamba, 17 Mart 2010 14:35
                                   İlçemiz Kaymakamının Gazeteci İlker Çakan’la yaptığı
                                                   röportajı aynen yayınlıyoruz…
                                                   

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

TRT Program ve Belgesel Yönetmeni Ayhan Özvatan’dan “SİYO ile gelen kültür” belgeseli

TRT Program ve Belgesel Yönetmenlerinden Ayhan Özvatan “SİYO ile Gelen Kültür” adlı bir belgesel program hazırladı. 'SİYO ile Gelen Kültür' belgeseli, 50 yıllık bir...

Türkiye’de UFO aktivitesi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi ve www.habergunebakis.com İnternet Haber Sitesi köşe yazarı Ressam-Yazar-Bioenerjist Şaziye Aslı Çuahadar’ın Ufo Araştırmacısı- Yazar Kuzey Atacan’la “Türkiye!de UFO aktivitesi”konulu yaptığı özel...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!