Cumartesi, Mayıs 4, 2024
tr
Ana Sayfa BELEDİYE BAŞKANLARI Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar:"Niksar, turizm alanında parlayan bir yıldız olacak"

Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar:”Niksar, turizm alanında parlayan bir yıldız olacak”

Haber-Röportaj: İlker ÇAKAN

  Niksar, Tokat il merkezine 55 km., Tokat havaalanına 65 km., Turhal demiryoluna 100 km., Ünye limanı’na ise 105 km. mesafededir. Niksar; ulaşım bakımından Karadeniz, İç Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerini birbirine bağlayan çok önemli bir konuma sahiptir. Ancak Niksar; Türkiye’nin en aktif fay hatlarından Kuzey Anadolu Fay Hattının üzerinde yer alması nedeniyle deprem riski hep gündemde kalmıştır. Bu nedenle Niksar önemli depremler yaşamış ve birçok defa yıkılmıştır.

  Tokat iline bağlı Niksar ilçesi tarihi ve kültürel kimliği ile ünlü ilçelerimizden birisi olup,  birçok medeniyetlere beşiklik yapmış bir kentimizdir. Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, “Niksar’ın turizm yönünden gelişmesi için tanıtma büyük önem veriyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılına kadar Niksar’ı Türkiye Cumhuriyetinin 100 büyük şehri arasına sokmayı hedefliyoruz. Niksar’ın tanıtımına katkı yapması amacıyla Niksar’da film ve TV dizisi çekecek şirketlere belediye olarak gerekli desteği vereceğiz.” diyor. Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, Niksar konulu yaptığım röportajda şunları söyledi;

Felsefe ve insanlara yaklaşım itibariyle insan sevgisi temelinde hareket ettik

  “Niksar’da 7,5 yıl Askerlik Şubesi Başkanlığı yaptım. Emekli Yarbay olarak mesleğe veda ettikten sonra 29 Mart 2009 tarihinde yapılan mahalli idareler seçimlerinde 8.604 oy alarak, 1200 oy farkı ile seçimleri kazandık. Felsefe ve insanlara yaklaşım itibariyle insan sevgisi temelinde hareket ettik. İnsanları yaratıcının yaratmasından dolayı seviyoruz. İnsanların sorunlarına çözüm arayan, onların kötü ve iyi gününde beraber olan idarecileri halk seviyor. Halk kendine mesafeli davranan idarecileri sevmiyor. İnsanlar kendisine yakın olan kişileri seçer diye düşünüyorum. Bundan önceki görevim sırasındada onlarla beraber oluyor, onların sorunlarının çözülmesine yardımcı oluyordum.

Belediyeyi 13 trilyon borçla devir aldık

  Görevi devir aldığımızda Niksar Belediyesinde devam eden projeler vardı. Benden önceki Belediye Başkanı değerli İdris Şahin Beyin yaptığı ve sonrasında devam eden projeler vardı. Bunlardan birisi Madro Deresinin Islahı Projesiydi. Kent Ormanı ile belediyenin desteği çalışmaları vardı. Yıllık 17 trilyonluk bütçemize karşılık, biz belediyeyi 13 trilyon borçla devir aldık. Bir taraftan belediye borçlarını öderken, bir taraftan da hizmet üretmeye çalışıyoruz. Toplumumuzda olağanüstü beklentiler var. Özellikle Türkiye ve dünya krizinin en büyük çilesini bizler çekiyoruz. Biz idareciler çekiyoruz. Vatandaşlarımız iş konusunda anormal derecede sıkıntı içindeler.

Vatandaşımızın iş talebi karışışında bunalıyorum. Çaresiz kalmaktan dolayı da üzülüyorum

   Bu sıkıntıları bizler çekiyoruz. Niksar Belediye Başkanı olarak ben günde 20-25 civarında vatandaşımızın iş talebi karışışında bunalıyorum. Çaresiz kalmaktan dolayı da üzülüyorum.  Çeşitli alanlarda, özellikle turizm alanında, hayvancılık, tarıma dayalı sanayi, balıkçılık alanında, Niksar gerçekten yatırım yapılabilecek bakir bir bölgedir. Yatırımcıları Niksar’a bekliyorum. Niksar Belediye Başkanı olarak onlara gerekli desteği sağlayacağız. İlaveten tekstil yatırmacılarını bekliyoruz. İşgücüne dayalı yatırımcıları Niksar’a bekliyoruz. Şunu vurgulamak istiyorum. Niksar’da iş istihdamı ortamı yaratacak olan çalışmalara destek olacağız. Bu arada biz belediye olarak altyapı hizmetlerini yürütmeye çalışıyoruz. Bu kısıtlı bütçe imkanlarına karşın, özellikle gelirleri artıracak, giderleri azaltacak tasarruf tedbirlerini göreve gelir gelmez hızla devreye soktum. Parasal, zaman, personel, malzeme tasarrufu gibi her alanda tasarruf tedbirlerini devreye soktuk.

Denk bir bütçeyi sağlamaya çalışıyoruz

   Belediyede denk bir bütçeyi sağlamaya çalışıyoruz. Belediyenin geliri gerçekten azdır. Belediyeye nüfusumuza göre gelir geliyor. Niksar’ın coğrafi alanı çok geniştir. Bu coğrafi alana yetecek düzeyde iller bankasından kaynak gelmiyor. Bu nedenle sıkıntılarımızı uzun vadede çözebileceğimizi düşünüyorum.2010 yılında; Aydınlıkevler, Bahçelievler Mahallelerimize giden yolların asfaltlama, kaldırım, parke, karo döşeme çalışmasını planladık. Bu konuda yaklaşık 1,5 trilyonluk bir bütçe hazırladık. Bu bütçe ile ilgili iller bankası ile görüşmelerimiz sürmektedir. Bu konuda kredi talebimiz oldu. Şehrimizin yüzünün değişmesi, gelişmesi, insanların yüzünün gülümsemesi için elimizden gelen ne varsa yapıyoruz. Bu çerçevede 11-14 Şubat tarihleri arasında İstanbul’da bulunduğumuz EMİTT (Doğu Akdeniz Turizm ve Seyahat Acenteleri Fuarı) Bu fuara Türkiye’nin 81 ilinden ve bazı ilçelerden katılımlar oldu. Bu fuarda yöresel kültürümüzü de tanıttık. Niksar standına müthiş bir katılım oldu. Niksar standını Taş Mektep dediğimiz binanın profiline uygun olarak açtık.

 
                             
                                      Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar
 
EMİTT Fuarı sayesinde Niksar’ı İstanbul’a taşıdık

  Bu fuar sayesinde Niksar’ı İstanbul’a taşıdık. İstanbul’da Niksar’ın doğru tanıtımını, olduğu gibi tanıtımını hedefledik. Çünkü Niksar bakir bir turizm bölgesidir. Tanınmamış bir turizm bölgesidir. Bakir ve bereketli topraklarıyla, güzel doğasıyla, kültürel etkinlikleriyle, eğitim ve spor etkinlikleriyle gelecekte parlayan bir yıldız olacaktır. Özellikle turizm alanında parlayan bir yıldız olacaktır. Bunu samimi ve içten bir şekilde söylüyorum. Yağbasan Anadolu’nun ilk tıp medresesi olan Yağbasan Medresesinin restorasyonu bitmek üzeredir. Bu konuda Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt Beyin büyük katkıları vardır. Kendisine buradan teşekkür ediyorum.) 9 Şubat 2010 tarihinde Niksar Kalesi ile ilgili ihale çalışmaları yapıldı. Tarihi cami ve medreselerimiz, köprülerimiz, çeşmelerimiz var. Turizm alanında tanınmamış ve gelecekte parlayan bir yıldız gibi parlayan, gelişen Niksar olarak Türkiye turizminde layık olduğumuz yeri alacağız.

Niksar’ı Türkiye Cumhuriyetinin 100 büyük şehri arasına sokmayı hedefliyoruz

  EMİTT fuarı bu konuda ufkumuza katkıda bulundu. Niksar’ımızı hedefimiz ve vizyonumuz olan Cumhuriyetimizin 100. yılı olan 2023 yılına kadar Niksar’ı Türkiye Cumhuriyetinin 100 büyük şehri arasına sokmayı hedefliyoruz. Böyle bir vizyonumuz vardır. Bu vizyonumuza; esnafımız, halkımız, meslek odalarımız sahip çıkıyor Biz Niksar’ın geleceğine umutla bakıyoruz. İşsizliği ortadan kaldıracak yatırımları Niksar’a bekliyoruz. Bu konuda gerekli alt yapı çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Ayrıca biz bu konuda ARGE çalışmasını sürdürüyoruz. Belediye gücü ile neler yapabiliriz, bu konuda çalışmalar yapıyoruz. Örnek verecek olursak; arsa ve konut üretimi işletmesi kurarak, Niksar’da bu yönde üretim faaliyetlerine başlayacağız. Niksar’da Organize Sanayi Bölgesinde Niksar’a uygun bir proje ile bir yatırım planlıyoruz. Niksar; Danişmentliler ve Taceddinoğulları  Beyliği döneminde başkentlik yapmış, Bizans, Pontus, bilinmeyen dönemlerde ise çok önemli bir yerleşim yeri olduğu bilinmektedir.

Gayemiz tarihin başkenti Niksar’ı layık olduğu yere getirmektir

  Gayemiz tarihin başkenti Niksar’ı layık olduğu yere getirmektir. Yapılabilecek kazı çalışmaları ile ilgili üniversitelerimizle işbirliğimiz sürmektedir. Bu kazı çalışmaları çok uzun yıllar sürüyor. Bu anlamdaki çalışmalarımızla yeraltındaki eserlerimizi gün yüzüne çıkaracağımızı düşünüyorum. Turizmciler doğal ve profesyonel bir tanıtım istiyorlar. Niksar turizm potansiyeli konusunda yeteri kadar tanınmış değildir. Bu konudaki çalışmalara çok yoğunlaştık.

Sinema ve dizi film yapacak firmaları, işletmeleri Niksar’a davet ediyorum

  Bu konuda bir dizi film çalışması da yaparak, bu yönde bir Kırgızlar filmi çalışması ile Niksarlı iş adamlarımız, çeşitli sponsor gruplarla işbirliği içerisinde Niksar’da çevrilebilecek bir dizi filmle Niksar’ı daha iyi tanıtacağımızı düşünüyoruz. Bu yönde Niksar’ı doğal bir film platosu olduğunu düşünmekteyiz. Tarihi binalarımız, evlerimiz, konaklarımızla, Çamiçi Yaylasındaki tabiat harikası alanlarda bir dizi çalışmamız var. Bu çerçevede ben özellikle sinema ve dizi film dünyasından sinema ve dizi film yapacak firmaları, işletmeleri Niksar’a davet ediyorum. Niksar dizi film yapılabilecek bir platodur. Niksar’ın tanıtımına katkı yapabileceğini düşündüğümüz çalışma ve projelere bizde yardımcı olacağız. Niksar’a gelerek çekimler yapsınlar. Niksar’ın tanıtımına katkı sağlasınlar”

 

 

 

 

 

 

 

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!