Haber-Röportaj: İlker ÇAKAN
Çatalpınar ilçesi Ordu ilinin iç kesiminde kalan ilçelerinden birisidir. Çatalpınar ilçesi ekonomik yönden Fatsa ilçesine bağlı olup, Fatsa’ya uzaklığı 20 km’dir. Çatalpınar Kaymakamı Bilgehan Bayar vatandaş- devlet kaynaşmasını en iyi şekle getirerek, ilçenin her yönüyle gelişmesi konusunda gayret gösteriyor. Çatalpınar Kaymakamı Bilgehan Bayar, Çatalpınar konulu yaptığım röportajda şunları söyledi;
Ekonomisinin % 95’i fındığa, % 5’ide bal üretimine dayanır
” Çatalpınar 1991 yılında kurulan ilçelerden birisidir. Ekonomisinin % 95’i fındığa, % 5’ide bal üretimine dayanır. Ekoonmisi genel anlamda Fatsa ilçesine bağlıdır. İlçenin zengin adamları Fatsa’da iş yapmaktadır. Bal üreticileri Karadeniz’in doğusuna, Doğu Anadolu’ya gitmekteler. Önümüzdeki ayın ortalarında ise ilçeye geri dönmekteler. Fındık halkın tek geçim kaynağıdır. Fındık fiyatlarının artması veya düşmesi buradaki esnafı direkt etkiliyor. 2007 yılında göreve başladım. Köydes projesi kapsamında çok ciddi çalışmalar yaptık. İçme suyu ve yol çalışmaları konusunda çalışmalarımız devam ediyor. İçme suyu olmayan köyümüz yoktur. Köy yollarımızda sıkıntılarımız var. Bu sorunları elimizden geldiği kadar gidermeye çalışıyoruz. Biz yatırımcı bir kuruluş değiliz. Bu konuda belediyenin çok güzel yatırımları var. Şu anda 10 km.lik asfalt yol çalışması vardır. İlçe çok güzeldir.
Çatalpınar ilçesi
Eğitim üzerinde önemle duruyoruz
Eğitim üzerinde önemle duruyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimizle sık sık toplantılar yapıyoruz. Kız çocuklarımızın orta öğretimden sonra lise ve diğer okullara kayıt olması için elimizden geleni yapıyoruz. Bununla ilgili dershanelerle anlaşmalar yapıyoruz. Bununla ilgili kitap ve kırtasiye alımları yapıyoruz. Çeşitli okullarımıza yatılı öğrenci gönderme konusunda çalışmalarımız var.
Halka çok güzel diyalogumuz var
Sosyal diyalog olarak halka hizmet, hakka hizmet anlayışı ile hareket ediyoruz. Eğer halka hizmet etmekle halkın rızasını kazanıyorsan, halka hizmet ediyorsun demektir. köylerimiizn her birine en az 23 defa tüm daire müdürlerimizi de alarak gidiyoruz. Vatandaşlarla karşılıklı sohbet ediyor, onların sıkıntılarını dinliyoruz. Biz onlardan istediklerimizi onlara aktardık. Halkımızın tüm etkinliklerinde, acılı ve tatlı günlerinde beraberiz. Halka çok güzel diyalogumuz var. Sosyal olarak ileri düzeyde bir ilçe değildir. Fatsa’ya göre bu anlamda geri kalmış bir ilçedir. Bu nedenle eğitime çok ihtiyaç vardır. Eğitim açığı vardır. Biz bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. Eğer bir evde üniversite okumak isteyen öğrenci olursa, buna maddi anlamda destek yapıp, evine giderek okuması için ikna ediyoruz.”