Pazar, Mayıs 5, 2024
tr
Ana Sayfa SİYASET Saadet Partisi Pazar- Üzümören Belediye Başkan Adayı Ali Çağlar: "Üzümören için 20...

Saadet Partisi Pazar- Üzümören Belediye Başkan Adayı Ali Çağlar: “Üzümören için 20 yıl daha nöbet tutmaya hazırım”

 Haber-Röportaj: İlker ÇAKAN
    Üzümören Beldesi, Tokat-Pazar ilçesine bağlı bir beldedir.Belde 6 mahalleden oluşmaktadır.Toplam nüfusu 4.100 olup, rakımı 645’dir.Üzümören Beldesi,Tokat ilinin en güzel ovası olan Kazova’nın ortasında kurulmuştur. Beldenin ikilimi her türlü meyve ve sebze üretimine uiygundur. Saadet Partisi Üzümören Belediye Başkan adayı Ali Çağlar, Üzümören konulu yaptığım röportajda şunları söyledi;
Kendinizden bahsedermisiniz?
    “1965 yılında Üzümören Kasabasında doğdum. İlkokul ve Ortaokul tahsilimi Üzümören’de, Lise tahsilimi Turhal’da tamamladım. Bilahare Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun olarak Lisans diploması aldım.
   1987 yılında açılan Polis Okulu sınavını kazandıktan sonra, Samsun 19 Mayıs Polis Okulundan mezun oldum. İlk görev yeri olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığına atandım. Sırasıyla Ankara, Ş.Urfa-Suruç, Samsun ve en son olarak da İstanbul’da görev yaptım. 2006 yılında emekli olarak kasabamıza yerleştim.
Emekli olduktan sonra neden İstanbul’da değil de,
kasabanıza yerleştiniz ?
Üzümören gibi başka bir belde görmedim
    Ben gerek görev gereği, gerekse seyahatlerim esnasında yurdumuzun çoğu yerlerini gezdim gördüm. Ancak, benim doğduğum, büyüdüğüm, okulunda okuduğum, çocukluğumu yaşadığım, Üzümören gibi başka bir belde görmedim. Bütün insanları samimi ve candan. Düğünlerde, bayramlarda, cenazelerde tek yürek, tek yumruk gibi. Bu birlik ve beraberliğin başka bir yerde olmadığı inancındayım. Ben kendi adıma Üzümören’li olmaktan gurur duyuyorum. Bu duyguları taşıdığım için kasabama yerleştim.
 
                     
                                   Tokat-Pazar-Üzümören Beldesi
 
Neden siyasete atıldınız?
Memuriyette gösterdiğim hizmet ve görev aşkımı devam ettirmek
    Benim maddi olarak her hangi bir sorunum yok. Emekli maaşımın yanında, eşim de hemşire olarak çalışıyor, ayrıca 2 tane evim var.Meslek hayatım boyunca kasabamdan kopmadım, aslımı unutmadım. Kasabam, çevrem ve dostlarım ile sürekli yakın temas içerisinde olarak, üzerime ne düştüyse yapmaya çalıştım.Memuriyette gösterdiğim hizmet ve görev aşkımı devam ettirmek, ekmeğini yiyip, suyunu içtiğim Kasabama hizmet etme onurunu yaşamak, devlet hizmetinde edindiğim tecrübe, bilgi ve birikimi kasabamızın geleceğinde ve yeniden imarında kullanmak amacıyla bu hizmet yarışına katıldım.
Belediye Başkanı olduğunuzda nasıl bir yönetim şekli izleyeceksiniz, sorunları nasıl çözeceksiniz ?
Şeffaf, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetim anlayışı
     Öncelikle vatandaşlarım ile her zaman iç içe olacağım. Beni düğünde, cenazede, kahvede, tarla her zaman yanlarında görecekler. Yapacağımız her hizmette onların görüşlerini ve desteğini alacağım. Şeffaf, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetim anlayışı sergileyeceğim.
Kasabamızın çok eksikleri var, bu eksikleri üretimden, pazarlamaya, sağlıktan, yollara, su yetersizliğinden kasabamızın alt yapısına kadar birçok eksiklikleri olduğu, bu eksikliklerin giderilmesi için akılcı, çözüm üreten, sürekli ileriye bakan, değişen teknolojiye ayak uyduran, disiplinli bir yönetime ihtiyaç olduğu aşikârdır.
Problemlerin nasıl, nereden ve ne şekilde
çözüleceğini çok iyi biliyorum
      Bu eksikliklerin üstesinden geleceğimden eminim, emin olmasam zaten bu yola gönül vermezdim. Ben memuriyetim esnasında birçok siyasetçi ile yakından temaslarım ve diyaloglarım oldu. Problemlerin nasıl, nereden ve ne şekilde çözüleceğini çok iyi biliyorum.
Şunu belirtmek isterim ki, bizim gibi küçük beldelerin siyasetle pek işi olmaz, siyaset bizler için bir araçtır. Siyasetçiler seçim zamanları gelip, alabildikleri kadar oy alıp, Ankara’da oturmak isterler. Yanlarına gidildiğinde de ise, kırk dereden su getirirler. Bir de nasıl iş yaptıracağını bilemezsen elin kolun bağlı kalır.
Üzümören’e iş yapabilmek için 20 yıl daha nöbet tutmaya hazırım
     Biz projelerimizi faaliyete geçirirken bütün kurum ve kuruluşları ile karşılıklı diyalog içerisinde olacağız. Öncelikle Valiliğin ve ilgili kurum ve kuruşlarının tam desteğini arkamıza alıp, daha sonra ise Ankara’daki ilgili Bakanlıkların ve kurumların gerekirse kapısında yatarak istediğimizi almadan pes etmeyeceğiz.  Ben nöbet tutmaya alışkınım, devlet kapısında 20 yıl nöbet tuttum, Üzümören’li için, Üzümören’e iş yapabilmek için 20 yıl daha nöbet tutmaya hazırım. Kapıdan kovsalar bacadan girer, bacayı kapatsalar, kapısının önünü keser gene yaptırırım. Ben Üzümören’e yardım etmeyene hizmet etmem, etmeyeceğimde.     
Projeleriniz var mı ? varsa nelerdir ?
Üzümören’deki işsizliğin ve
iş istihdamının sağlanması için çalışacağız
     Ben yaklaşık 2 yıldır Belediye Başkanlığına hazırlanıyorum. Her kesimle görüşüyorum, kasabamızın sorunlarını ve sorunları nasıl çözeceğimizi çok iyi biliyorum. Kasabanın alt yapı ve bilinen belediye çalışmaları zaten belediyenin asli görevidir. Öncelikle Üzümören’deki işsizliğin ve iş istihdamının sağlanması için çalışacağız.  Evvelden, seçim zamanı geldiğinde bazı aileler, kendi çocuklarının işe alınmasını talep ederlerdi. Bu konunun seçim malzemesi yapıldığını, hala da yapılmaya devam edildiğini görüyorum. Ben özellikle şunu ifade etmek istiyorum. Bizim amacımız işçi çıkarıp, yerine yenisi almak değil. Bizim amacımız en az 100 kişiye iş imkânı sağlamak.
Bunu nasıl yapacaksınız?
İhracatı geliştireceğiz
     Biz ilk önce çiftçi vatandaşlarımızın ürününü en iyi şekilde pazarlanmasını sağlayacağız. İhracatı geliştireceğiz, vatandaşlarımızın ve tüccarlarımızın görüşünü ve desteğini alarak, ihracata giden mallarımızın 4.-5. şahıslara değil 1. şahıslara satacağız, Üzümören’den bir komisyon kurup, yurtdışına gidip bağlantılarımızı oradan kuracağız. 300-400 kuruşa satılan ürünü gerçek değerinde satacağız. İhracattan artan mallarımızı da iç pazarlarda harcayacağız. Yurtiçi pazarlarda satarken bizim mahsulümüzle birlikte Bursa, Çanakkale gibi illerle aynı zamanda piyasaya çıktığımız için, mahsulümüzü umduğumuz fiyatlara satamıyoruz.
Gerçek değerinde satabilmemiz için;
      İlk önce soğuk hava deposu kuracağız, kurduğumuz soğuk hava deposunda araziden çıkan mahsulümüzü çok cuzi fiyatlarla burada bekletmek suretiyle gerçek değerinde satacağız, hem vatandaşımız kazanacak, hem de belediyemiz kazanacak, aynı zamanda belediyeye alacağımız işçilerle istihdam yaratacağız.
Üzümören’li yine parasız kalmayacak
     Üzümören’de soğuk hava deposu kurulduktan sonra, yani alt yapısı oluşturulunca meyveciliği geliştireceğiz, az emekle çok para kazanma imkânlarını sağlayacağız. Eskiden pekmezimiz, yaprağımız, kirazımız olurdu, vatandaşımız parasız kalınmazdı. Üzümören’li yine parasız kalmayacak. Vatandaşımın geliri 3 ayla sınırlı kalmayacak, kış sezonunda bile geliri olacak.
     Kasabamızın Gelemüş istikametinden Fırat’a kadar uzanan, ancak suyu akmayan kanala su getirerek arazimizin daha verimli ve ekilebilir hale getirilmesini sağlayacağız, böylece çiftçilerimizin gelirine destek olacağız.
Üzümören’de süt ve et besiciliğini teşvik ederek kooperatifler kuracağız
Üzümören’de süt ve et besiciliğini teşvik 
ederek kooperatifler kuracağız
     Üzümören’de süt ve et besiciliğini teşvik ederek kooperatifler kuracağız, Bu kooperatifler AB tarafından desteklenen Yeşilırmak Havzası Gelişim Projesinden % 90 hibe şeklinde destek alınarak kurulacak. Üzümören Kasabasının etinin lezizliğini her yere duyurarak Üzümören etini bir marka yapacağız. Arazimizin toprak analizlerini yaparak hasta olan toprağın düzeltilmesi için gerekli ilaçlama ve hastalığın giderilmesini sağlayacağız. Gereksiz yere gübre atılmasını engelleyeceğiz. Organik tarım ve damlama sulama yapılmasını teşvik ederek müşteri istihdamını sağlayacağız. Diğer yapacağımız projeler ve hizmetlerimizi bastıracağımız broşürlerle vatandaşlarımızı bilgilendireceğiz. 
Eklemek istediğiniz herhangi bir konu var mı ?
Vermiş olduğu sözün takipçisi olacağız
     Son olarak şunu eklemek istiyorum. Belediye Başkanı seçildiğimde takibini yapacağım önemli bir konu var.  Geçen günlerde kasabamıza gelerek, Pınargözü mevkiine baraj yapımı sözünü veren, AKP Tokat Milletvekili Sayın Şükrü Ayalan’ın, vermiş olduğu sözün takipçisi olacağız. Bakalım verdiği söz siyaseten verilmiş boş bir vaatten ibaret mi ? Yoksa gerçekten kasabamızın geleceğini düşündüğü için verilmiş bir söz mü ? Gerçi vatandaşımız ne amaçla verildiğini çok iyi biliyor ? İnşallah bizi yanıltır. Bunun için de dua ediyorum. Eğer bizi yanıltır ise, yapılacak barajın Pınargözü mevkiine değil de, tam olarak nereye yapılmasının gerektiğini de biz söyleyeceğiz. Tekrar ediyorum, inşallah bizi yanıltır. Eğer o baraj yapılırsa Kasabaya Şükrü Beyin heykelini dikeceğim.
Beni seçtiklerine asla pişman olmayacaklar
     Son olarak vatandaşlarıma sesleniyorum. Beni seçtiklerine asla pişman olmayacaklar. Hedefi olan, kasabamızın daha güzel ve mutlu günlere ulaşmasını arzulayan, kadını-erkeği, yaşlısı-genci ile, herkesi bir araya gelmeye, kasabamızın makus talihini değiştirmeye davet ediyor, saygı, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”
 
 
 
 
 

Bu sayfa hakkındaki yorumlar:
Yorumu gönderen: Mustafa, 05.03.2009 11:56:59:
saadet bu işi bitirdi, gel 30 mart gelll,

Yorumu gönderen: Ahmet, 04.03.2009 18:24:09:
Üzümören’e ilk defa projesi olan bir başkan geliyor

 
 

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

SON HABERLER

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus'un başkenti Minsk'te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022...

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı...

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis'te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası'nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında...

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik...

SON YORUMLAR

error: Content is protected !!