Pazar, Mayıs 12, 2024
tr
Ana Sayfa Blog

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre: “KKTC ne mutlu Türküm diyen herkesin milli devletidir”

0

KKTC(Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre “Kıbrıs Barış Harekatının” 50.yılı nedeniyle Girne Amerikan Üniversitesinde düzenlenen “Barış Harekatının 50.yılında Türkan Şoray ve Ediz Hun’la Kıbrıs şehitlerini ve gazilerini anıyoruz” etkinliğine katıldı. KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre düzenlenen bu programdaki konuşmasına KKTC’nin kuruluşuna kadar Türk halkının verdiği kararlı ve zorlu mücadeleyi örneklerle anlatarak “KKTC ne mutlu Türküm diyen herkesin milli devletidir” diyerek duygu dolu veciz sözlerle konuşmasını sürdürdü. Başkan Zorlu Töre’nin milli duygu dolu örnek hitabeti ve konuşması programı izlemek için gelen davetlilerin büyük beğeni ve takdirini kazandı.

Artvin ve Trabzon Valilerinin Batum ziyareti

0

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Artvin Valisi Gürcistan-Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Tornike Rijvadze’yi Batum’da Başbakanlık hizmet binasında ziyaret ettiler. Ziyaret sonrası bir açıklama yapan Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Tornike Rijvadze şunları söyledi;
Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Artvin Valisi Cengiz Ünsal ile bir toplantı gerçekleştirdik. Ticaret-ekonomik, kültür, turizm alanlarında ikili işbirliğini derinleştirmeyi planlıyoruz.
Görüşmede Gürcistan ile Türkiye arasındaki stratejik ilişkileri ve ortaklığın gelecekteki durumlarını değerlendirdik.”

შეხვედრა გავმართე ტრაპიზონის გუბერნატორ აზიზ ილდირიმთან და ართვინის გუბერნატორ ჯენგიზ უნსალთან.
დავგეგმეთ ორმხრივი თანამშრომლობის გაღრმავება სავაჭრო-ეკონომიკური, კულტურის, ტურიზმის მიმართულებით.
შეხვედრის ფარგლებში განვიხილეთ საქართველოსა და თურქეთს შორის არსებული სტრატეგიული ურთიერთობები და პარტნიორობის სამომავლო პერსპექტივები.

Türkiye ile Kuveyt arasında 6 anlaşma

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmî ziyaret için Türkiye’de bulunan Kuveyt Emiri Mişal el Ahmed el Cabir el Sabah’a Devlet Nişanı verdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki törende, iki ülkenin millî marşlarının okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, el Sabah’a Türkiye Cumhuriyeti devlet nişanı verdi. Türkiye-Kuveyt diplomatik ilişkilerinin 60. yılında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuveyt Devlet Emiri Sayın Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah’ı resmi kabulünden sonra ve iki ülke arasındaki heyetlerarası görüşmelere yapıldı. Söz konusu görüşme sonrasında, serbest bölgelerin geliştirilmesi ve ihracatın artırılması amacıyla iki ülke arasında ortak projelerin gerçekleştirilmesini içeren anlaşmayı Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ile Kuveyt Maliye Bakanı Dr. Anwar Ali Abdullah Al-Mudhaf imzaladı.
İki ülke arasında imzalanan anlaşma
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından iki ülke arasında çeşitli anlaşmaların imza törenine geçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kuveyt Emiri el Sabah’ın huzurunda iki ülke arasında altı anlaşma imzalandı. İmza altına alınan anlaşmalar şöyledir;
“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ve Kuveyt Yatırım Kurumu Arasında Yatırım Tanıtım Faaliyetlerinde İşbirliği Konusunda Mutabakat Zaptı”
“Ticaret Bakanlığı Serbest Bölgeler Genel Müdürlüğü Tarafından Temsil Edilen Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Kuveyt Doğrudan Yatırım Teşvik Otoritesi Tarafından Temsil Edilen Kuveyt Devleti Hükûmeti Arasında Serbest Bölgeler Alanında İşbirliğine İlişkin Mutabakat Zaptı”
“Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kuveyt Devleti Konut İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı Arasında Konut Refahı ve Altyapısı Alanında Mutabakat Zaptı”
“Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Kuveyt Devleti İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü Arasında Afet Ve Acil Durum Yönetimi Alanında Mutabakat Zaptı”
“Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından temsil edilen Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti ile Kuveyt Devleti Savunma Bakanlığı (KSB) Tarafından Temsil Edilen Kuveyt Devleti Hükûmeti Arasında Devletten Devlete Savunma Sanayii Tedarik Sözleşmelerine İlişkin Uygulama Protokolü”
“Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Kuveyt Devleti Dışişleri Bakanlığı Arasında Ortak Stratejik Diyalog Kurulmasına Dair Mutabakat Zaptı.”

Dünyanın en iyi havalimanı “Kansai Uluslararası Havalimanı”

0

Japonya’nın Kansai Uluslararası Havalimanı dünyanın en iyi havalimanı seçildi. Edinilen bilgilere göre 30 yıldır tek bir bagaj bile kaybolmadı. Japonya’nın batısında yer alan Osaka Körfezi’nde, yapay bir ada üzerine inşa edilen Kansai Uluslararası Havalimanı’nda 30 yıldır tek bir bagaj bile kaybolmadı ve bu alanda bir dünya rekoru kırıldı.
Japonya şehirleri Osaka, Kyoto veKobe’ye hizmet sunan Kansai Uluslararası Havalimanı, 4 Eylül 1994 yılında hizmete girdi ve 19 milyar dolara (609 milyar TL) mal oldu. Ancak, bu çok yoğun havalimanıyla ilgili küçük bir sorun var. Bulunduğu platform iklim krizi sebebiyle su seviyeleri yükseldiği için denize batıyor.
İngiltere merkezli bir havacılık sitesi olan Skytrax, havalimanından 8 kez övgüyle bahsetti ve 2024 yılında, bagaj teslimatı alanında ‘Dünyanın En İyi Havalimanı’ olarak belirledi.
Diğer havalimanlarının da örnek alması gereken bir bagaj sistemine sahip olmasına rağmen, havalimanı sözcüsü Kenji Takanishi alçakgönüllülükle bu durumu önemli bir mesele olarak görmedi.
Kansai Uluslararası Havalimanı Sözcüsü Kenji Takanishi yaptığı açıklamada “Kansai Uluslararası Havalimanı’nın bu ünü, personelinin özel insanlar olmasından kaynaklanmıyor” dedi. Kansai Havalimanı’nın, her bagajın sahibine ulaşmasını sağlamak için oldukça kusursuz bir sistem kullandığı ortaya çıktı. Personel, genellikle iki ya da üç kişilik küçük gruplar halinde çalışıyor, böylece her çantayla ilgili bir gözetim mekanizması kuruluyor. Personelin başarısında iletişim kilit önem taşıyor. Çalışanlar herhangi bir sorun ortaya çıktığında birbirlerini anında uyarıyor ve havalimanında bir bagajı bulmaları gerektiğinde olaya doğrudan müdahale ediyor.
Kansai Uluslararası Havalimanı Sözcüsü Kenji Takanishi, ekibinin başarısını ve vizyonunu şu sözlerle açıklıyor; “Kansai’ye dünyanın dört bir yanından çok sayıda müşteri geldiği için, operasyonlarımızda daha nazik ve doğru olmayı hedefliyoruz. Kansai’de her yıl 30 milyon yolcu ve 11 milyon bagaj taşınıyor. Bu durum, ekip çalışmasının gerçekten de hayalleri gerçekleştirdiğini gösteriyor.”

Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova-Famous Violin Player Marina Lobanova

0

Dünyaca ünlü Rus Keman Sanatçısı Marina Lobanova, 1999 yılına kadar Belarus’un başkenti Minsk’te yaşadı. Dünyanın çeşitli ülkelerinde konserler veren ünlü Kemancı Marina Lobanova, 2022 yılının Mayıs ayında Batum’a yerleşti. Solo konserlerine Batum’da devam ediyor. Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova’nın sanatsal hayatı ve biyografisi şöyledir;
Ünlü Keman Sanatçısı Marina Lobanova:
“Mayıs 2022 – şu ana kadar – solo kemancı Batum, Gürcistan (solo konserler, çalıyor)
Şubat 2015 – Mayıs 2022 – “Sonorus” a capella orkestrasında kemancı Minsk, Beyaz Rusya
2014 – 2015 Şubat The Mulia – Nusa Dua Bali otelde klasik üçlü (keman, çello, piyano) ile şovmen.
2013-2014 The Mulia Hotel, Jakarta, Endonezya’da Klasik üçlü (keman, çello, piyano) ile Lobi Şovmeni
2013 Mayıs-Temmuz Intercontinental Doha The City Hotel’de ikili (keman, çello) olarak Lobi Şovmeni. Doha, Katar
2012 -2013 The Ritz-Carlton Hotel Al Bustan Palace Muscat, Umman’da ikili olarak (keman, çello) Lobi Şovmeni
2011 -2012 The Ritz-Carlton Hotel Manama, Bahreyn’de ikili olarak (keman, çello) Lobi Şovmeni
2010 – 2011 The Ritz-Carlton Hotel Manama, Bahreyn’de Klasik üçlü (keman, çello, piyano) ile Lobi Şovmeni
2009 – 2010 The Mulia Hotel, Jakarta, Endonezya’da Klasik üçlü (keman, flüt, piyano) ile Lobi Şovmeni
2007 – 2009 The Ritz-Carlton Hotel Manama, Bahreyn’de Klasik üçlü (keman, flüt, piyano) ile Lobi Şovmeni
2006 – 2007 The Ritz-Carlton Hotel Doha, Katar’da Klasik üçlü (keman, çello, piyano) ile Lobi Şovmeni
2003 – 2005 Belarus Oda Orkestrası “Gradus Ad Parnasum”un katılımcısı olarak İspanya, Almanya, Belçika ve Belarus’ta sahne aldı.
2005 Ağustos – Berlin VI. Uluslararası gençlik klasik müzik festivalinde “Genç Belarus” orkestrasının katılımcısı olarak sahne aldı
2001 – 2003 Minsk, Beyaz Rusya’daki “Çingene topluluğu”nda kısmi çalışma
Eğitim:
Eylül 1997 – Temmuz 1998, Elektrostal’daki Moskova bölgesel müzik kolejinde ve Belarus Müzik Koleji’nde okudu
Eylül 1998 – Temmuz 2001 Belarus Müzik Koleji, Minsk. Uzmanlık ile mezun oldu – enstrümantal çalma; uzmanlık – keman, yeterlilik: – topluluk
ve orkestra sanatçısı, müzik öğretmeni.
Eylül 2001 – Temmuz 2006 – Minsk’teki Belarus Devlet Müzik Akademisi’nde okudu. Uzmanlık derecesi ile mezun oldu (anadal): Bir müzik aleti çalmak – keman. Orkestra sanatçısı / oda müziği sanatçısının yeterliliği
Uzman müzik enstrümanı öğretmeni. Lisans derecesi ile mezun oldu.
2011 – 2012 – Santa Cecilia Müzik Akademisi Denetçisi (Corso di Perfezionamento di Musica da Camera)

Famous Violin Player Marina Lobanova:
World-famous Russian Violin Artist Marina Lobanova lived in Minsk, the capital of Belarus, until 1999. Famous Violinist Marina Lobanova, who gave concerts in various countries of the world, settled in Batumi in May 2022. She continues her solo concerts in Batumi. The artistic life and biography of the famous Violin Player Marina Lobanova is as follows;
Famous Violin Player Marina Lobanova:
“May 2022 – until now – solo violinist Batumi, Georgia (solo concerts, playing)
February 2015 – May 2022 – Violinist in the “Sonorus” a cappella orchestra Minsk, Belarus
2014 – 2015 February The Mulia – Entertainer with classical trio (violin, cello, piano) at Nusa Dua Bali hotel.
2013-2014 Lobby Entertainer with Classical trio (violin, cello, piano) at The Mulia Hotel, Jakarta, Indonesia
2013 May-July Lobby Entertainer as a duo (violin, cello) at Intercontinental Doha The City Hotel. Doha, Qatar
2012 -2013 Lobby Entertainer as a duo (violin, cello) at The Ritz-Carlton Hotel Al Bustan Palace Muscat, Oman
2011 -2012 Lobby Entertainer as a duo (violin, cello) at The Ritz-Carlton Hotel Manama, Bahrain
2010 – 2011 Lobby Entertainer with Classical trio (violin, cello, piano) at The Ritz-Carlton Hotel Manama, Bahrain
2009 – 2010 Lobby Entertainer with Classical trio (violin, flute, piano) at The Mulia Hotel, Jakarta, Indonesia
2007 – 2009 Lobby Entertainer with Classical trio (violin, flute, piano) at The Ritz-Carlton Hotel Manama, Bahrain
2006 – 2007 Lobby Entertainer with Classical trio (violin, cello, piano) at The Ritz-Carlton Hotel Doha, Qatar
2003 – 2005 He performed in Spain, Germany, Belgium and Belarus as a participant of the Belarusian Chamber Orchestra “Gradus Ad Parnasum”
2005 August – Berlin VI. Performed as a participant of the “Young Belarus” orchestra at the international youth classical music festival
2001 – 2003 Partial work in the “Gypsy community” in Minsk, Belarus
Education:
September 1997 – July 1998 studied at the Moscow regional music college in Elektrostal and the Belarusian Music College
September 1998 – July 2001 Belarusian Music College, Minsk. Graduated with specialization – instrumental playing; specialization – violin, proficiency: – ensemble
and orchestra player, music teacher.
September 2001 – July 2006 – Studied at the Belarusian State Academy of Music in Minsk. Graduated with specialization (major): Playing a musical instrument – violin. Competence of orchestra artist / chamber ensemble player
Expert musical instrument teacher. He graduated with a bachelor’s degree.
2011 – 2012 – Auditor of Santa Cecilia Music Academy (Corso di Perfezionamento di Musica da Camera)

Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı’ya Amasya’da yoğun ilgi

0

Daha önceki dönemde Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den oy çoğunluğuyla Amasya Belediye Başkanı seçilen ve daha sonra da Milletvekili Genel Seçimlerinde MHP Amasya Milletvekili adayı olması nedeniyle Amasya Belediye Başkanlığından istifa eden İstanbul’da yaşayan Amasya’lı ünlü işadamı-Amasya eski Belediye Başkanı Mehmet Sarı geçtiğimiz Ramazan Bayramında Amasya halkıyla bayramlaşmak üzere Amasya’ya geldi. Davet edildiği bir düğün törenine katıldıktan sonra Amasya il merkezinde arkadaşlarıyla birlikte ekip olarak esnafla, halkla ve gençlerle bayramlaştı ve bayramlaşma sırasında Amasya halkının kendisine yoğun ilgi gösterdiği gözlendi.

Gürcistan’ın başkenti Tiflis’e yeni havalimanı inşa edilecek

0

Gürcistan Başbakanı Irakli Kobakhidze, başkent Tiflis’te yeni bir havalimanı inşa etmeye karar verdiklerini duyurdu. Başbakan Irakli Kobakhidze, Başbakanlık Binası’nda başkanlık ettiği Bakanlar Kurulu toplantısında konuştu. Ekonomi Konseyi toplantısında bazı önemli kararların alındığını aktaran Başbakan Irakli Kobakhidze, ” Yeni bir mega projenin hayata geçirilmesine ilişkin en önemli kararı aldığımız Ekonomi Konseyi’nin bir toplantısı yapıldı. Buna göre, Tiflis’te yeni bir uluslararası havaalanı inşa edilecek.” dedi.
Ülkesini ziyaret eden turist sayısının gittikçe artmasını beklediklerini kaydeden Başbakan Irakli Kobakhidze, Gürcistan’daki altyapının da buna göre geliştirilmesi gerektiğini belirtti.
Tiflis’teki mevcut uluslararası havaalanının yıllık kapasitesinin yaklaşık 4,5 milyon yolcu olduğunu aktaran Başbakan Irakli Kobakhidze, şunları kaydetti:
“İki alternatif seçeneği değerlendirdik. Seçeneklerden biri, mevcut havaalanının genişletilmesiydi. İkincisi, Vaziani’de (Tiflis’e yakın bir yerleşim) yeni bir havaalanı inşa edilmesiydi. Genişletmenin maliyeti yaklaşık 900 milyon dolar, yenisinin maliyeti ise 1 milyar 260 milyon dolar. Genişleme yolcu akışını maksimum 15 milyon yolcuya çıkarmamıza olanak sağlıyor, daha fazla gelişme ihtimali kalmıyordu. Yeni havalimanının inşaatına gelince, bu bize yolcu sayısını 19 milyona çıkarma imkanı tanıyor ve daha da genişleme olanağı sunacak.”
Buna göre, başkent için yeni ve uluslararası standartlara uygun bir havaalanı inşa edilmesi yönünde karar verdiklerini aktaran Başbakan Irakli Kobakhidze, “Projenin hazırlanması ve ihale işlemleri gelecek yıl tamamlanacak.” ifadesini kullandı.

Gürcistan Trabzon Başkonsolosu Nikoloz Iashvili’den Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a teşekkür plaketi

0

Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan Gürcistan Trabzon Başkonsolosluğuna yeni atanan Başkonsolos Nikoloz Iashvili ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar dileyerek tebrik etti. Ziyaret sırasında; dost ve kardeş iki ülke olan Türkiye-Gürcistan arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkiler ile Gürcistan’da 14 yıldır Türkçe-Gürcüce yayınlanan Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi’nin iki ülke arasındaki dostane ilişkilere katkısı değerlendirildi. Başkonsolos Nikoloz Iashvili Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’ a ziyaret anısına teşekkür plaketi verdi. Ziyaret sırasında Gürcistan Trabzon Başkonsolos Yardımcısı Temur Tartarashvili’de vardı. Gürcistan Trabzon eski Başkonsolosu Gela Japaridze tarafından 2022 yılında Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’a “Türkiye ile Gürcistan arasındaki dostane ve stratejik ilişkilerinin öne çıkarmak için yaptığı katkılardan dolayı” teşekkür belgesi verilmişti.

Türkiye-Kırgızistan lojistik işbirliği

0

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Kırgızistan Kara Ulaştırması Karma Komisyonu’nda alınan kararlar doğrultusunda değerlendirmelerde bulundu. İki ülke arasında ulaştırma ve lojistik alanında iş birliğini güçlendirecek kararlar alındığını belirten Bakan Abdulkadir Uraloğlu, “İmzalanan protokol ile, iki ülke arasında 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren uluslararası karayolu taşımacılığında ikili ve transit taşımalardan geçiş belgesi kotalarının kaldırılması ve serbestleştirilmesi kararlaştırılmıştır.” dedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye-Kırgızistan Kara Ulaştırması Karma Komisyon (KUKK) Toplantıs’ında alınan kararlara ilişkin değerlendirmede bulundu. Bakan Abdulkadir Uraloğlu, toplantıda iki ülke arasında ulaştırma ve lojistik alanında iş birliğini güçlendirecek kararlar alındığını açıkladı. Uraloğlu,“Türk Devletleri ile yapılan iş birliği bizim için çok kıymetli. Ülkemizin coğrafi konumunun stratejik önemini biliyoruz, attığımız her adımda ülkemizin ekonomisini ve ticaretini geliştirmek için çalışıyoruz.” dedi.
Türk ve Kırgız plakalı taşıtlardan geçiş ücreti alınmıyor
Bakan Abdulkadir Uraloğlu, toplantı sonunda imzalanan Protokol ile, uluslararası karayolu taşımacılığında ikili ve transit taşımalardan geçiş belgesi kotalarının kaldırılması ve serbestleştirmenin 1 Mayıs 2024 tarihi itibariyle başlaması kararlaştırıldığını belirterek, “Heyetlerimiz ayrıca Türk ve Kırgız plakalı taşıtlardan da karşılıklı olarak geçiş ücreti alınmayacağını teyit etti” diye konuştu.
Orta koridorun karayolu ayağı daha da güçlenecek
Kırgızistan ile karayolu taşımalarının serbestleştirmesi, taşımacıların Kırgızistan’a ve Kırgızistan üzerinden diğer ülkelere gerçekleştirecekleri taşımaları da kolaylaştıracağının altını çizen Bakan Abdulkadir Uraloğlu, Orta Koridorun transit konumunu güçlendirerek, gerek ihraç ürünleri gerekse transit yüklerinin Asya ile Avrupa arasında daha kolay taşınabileceğini ifade etti.
Protokol, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Durmuş Ünüvar ile Kırgızistan Ulaştırma ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yrsvbek Bariev arasında imzalanandı.

Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan Gümrük anlaşması

0

Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan arasında, Ağustos 2022’de imzalanan gümrük anlaşmasının onaylanması kararı Resmi Gazete’de yayımlandı
18 Ağustos 2022 tarihinde Bakü’de imzalanan “Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti ve Gürcistan Hükümeti Arasında Bakü- Tiflis- Kars Demiryolu Projesi Kapsamında Gümrük Transit İşlemlerinin Kolaylaştırılmasına Yönelik Ön Veri Değişimine İlişkin Anlaşma’nın onaylanması kararı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

error: Content is protected !!