Ana Sayfa GÜNCEL Samsun-Sarp demiryolu projesi çalışmaları başlayacak

Samsun-Sarp demiryolu projesi çalışmaları başlayacak

0

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılında bakanlık olarak yapacağı çalışmalarla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi;
Ankara-Samsun arası hızlı trenle 2 saat 45 dakika olacak
“Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı ile önce Kırıkkale’den Çorum’a sonra da Samsun’a hızlı tren getireceğiz. Projenin tamamlanmasıyla Ankara-Samsun arası karayoluyla 7 saat süren seyahat süresi 2 saat 45 dakika olacak.
Yüksek hızlı tren ağı yaygın hale getirildi
Yüksek hızlı tren ağı tüm Türkiye’de daha yaygın hale getirildi. Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Eskişehir-İstanbul ve Konya-Karaman hatlarının ardından en son Ankara-Sivas Hızlı Tren hattı açıldı.
Hızlı tren ağını Karadeniz’e ulaştırmak
Şimdiki hedefimiz ise hızlı tren ağını Karadeniz’e ulaştırmaktır. Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı ile önce Kırıkkale’den Çorum’a sonra da Samsun’a hızlı tren getireceğiz. Projenin tamamlanmasıyla Ankara-Samsun arası karayoluyla 7 saat süren seyahat süresi 2 saat 45 dakika olacak.
Samsun-Sarp demiryolu projesi çalışmaları başlayacak
509 kilometre uzunluğundaki Samsun-Sarp Demiryolu projesini de gündeme aldıklarını belirterek bu yıl içerisinde proje çalışmalarını başlatacağız.”

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!