Ana Sayfa CUMHURBAŞKANLARI-BAŞBAKANLAR - BAKANLAR - MİLLETVEKİLLERİ Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat: “Ceza olmazsa denetim yapmanın bir anlamı...

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat: “Ceza olmazsa denetim yapmanın bir anlamı yok”

0

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Ticaret Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2024 yılı bütçe görüşmelerinin ardından milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakan Ömer Bolat yaptığı konuşmada şunları söyledi;
“Fiyatların, emir komuta ile veya her işletmenin, esnafın, şirketin başına birer komando ya da özel harekat dikerek tespit edilmesi mümkün değildir.Denetimlerde uygulanan cezaların caydırıcı nitelikte olması önemlidir. Ceza olmazsa denetim yapmanın bir anlamı yok. Geçen yıl cezalar bu zamanlar bütçe sırasında artırılmıştı. Bu konuda bakanlık olarak çalışmalarımız olacak. Cezalar ciddi manada artırılacak. Hatta geçici kapatma cezası önereceğiz. Tabii bunu Meclis takdir edecektir.
Türkiye genelinde 450 AVM( Alışveriş Merkezi) var ve son birkaç yıldır da yeni AVM açılmadı. Bizim burada görevimiz, perakende sektörünün, özellikle de küçük esnaf ve sanatkarların yaşayabileceği bir ortam oluşturmak ve buna yönelik kuralları belirlemektir.
Türkiye’de yaklaşık 40 bini zincir olmak üzere toplamda 80 bin market var. Perakende kanununda yapılan son değişiklikle marketlerin çalışma sistematiği, tedarikçilerle ve üreticilerle olan ilişkileri konusunda zorlayıcı tedbirlerimiz var. Piyasada yaptığımız denetimlere önce marketlerden başlıyoruz. Yanlış yapanın da gözünün yaşına bakmıyoruz. Yeni bir düzenleme konusunda da arkadaşlarımız çalışıyorlar”

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!