Ana Sayfa KÖŞE YAZISI Küfür çok kötü bir frekanstır

Küfür çok kötü bir frekanstır

0

Küfürlü konuşmak, alay etmek, birilerini arkasından kötülemek, özellikle dedikodu yapmak ve dinlemeyi bilmemek, boğaz çakrasını yani nefsi radiye makamını bloke eder.
Bu blokajda tiroid sorunları, bademcik iltihabı, faranjit, kulak enfeksiyonları, üst solunum rahatsızlıkları, ülser ve boyun ağrısı gibi fiziksel rahatsızlıklara yol açar.
Şöyle anlatayım küfür ağızdan çıktığı an frekans halinde odadaki herşeye isabat eder “fiwi” frekansı kadar kirli ve hasta edicidir. Konuyu daha da açayım küfür ortamdaki insanlara, sıvılara duvarlara isabet eder. Çocuğunuza Yemek yedirdiğiniz kaşığın içinde ki yemeğe, sofradaki suya kişiye geçer. Sofra da kavga etmek, âşağılayıcı sözler, tenkitler, dedikodu, negatif söylemler, hakaretler, kavga hali o masadaki her yiyeceği zehirler. Birlikte yemek yenen öyle bir sofradan kimse bereket ve şifa beklemesin. Bilakis hastalık yayar. Lâkin güzel sohbet edilmesi ferahlıktır ve şifa enerjisi yayar.
Küfürlü kelimeler kullanmak bastırılan kötü duyguların ifade edilmesini sağlar. Hatta duyguların “daha hızlı ve etkili bir şekilde iletilmesine yardımcı olur.
İnsanoğlu neden pozitif dururken negatifi seçer ki? Peki şunu biliyormuydunuz?
Birden fazla çalışma, küfür etmenin ağrıya toleransı artırabileceğini kanıtladı. Bir çalışma ellerini buz gibi suya koyan ve bu kelimeleri kullanan kişilerin, küfür kullanmayanlara göre daha az ağrı hissedebildiklerini ve ellerini suda daha uzun süre tutabildiklerini ileri sürüyor.
Küfür, aile hayatında da çocukları anne babasına asi olmasını sağlar. Duygusal şiddettir. Küfrün her ağızdan çıkışıyla iman kalpten çıkar. Küfrü benimseyene “fıtrî yeteneğini köreltip örten” anlamında kâfir denir. Yüce kitabımız da her şeye rağmen küfürde ısrarlı olanların amellerinin boşa çıkarılacağı (el-Mâide 5/5; el-A‘râf 7/147; ez-Zümer 39/65; Muhammed 47/8), kâfir olarak ölenlerin âhirette hiçbir şekilde kurtulamayıp acıklı bir azapla karşılaşacakları (Âl-i İmrân 3/91; el-Mâide 5/36; el-Meâric 70/11-18), cehennemde ebedî olarak kalacakları ve azaplarının hafifletilmeyeceği belirtilmiştir (el-Bakara 2/161-162).
Kişinin müslüman kardeşini haksız yere küfürle itham etmesinin kendisinin küfrüne sebep olacağı hususu farklı rivayetlerde dile getirilmiştir (Buhârî, “Edeb”, 73; Müslim, “Îmân”, 111; Tirmizî, “Îmân”, 16).
Şunu unutmayalım ki imân ile küfür aynı kalpte durmaz.

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!