Ana Sayfa CUMHURBAŞKANLARI-BAŞBAKANLAR - BAKANLAR - MİLLETVEKİLLERİ Gürcistan Dışişleri Bakanlığında görev değişimi

Gürcistan Dışişleri Bakanlığında görev değişimi

0

Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı David Zalkaliani’nin Gürcistan’ın ABD Büyükelçisi atanması nedeniyle; Gürcistan Dışişleri Bakanlığına; eski Hükümet başkanı, Bölgesel Kalkınma ve Altyapı Bakanlığı- eski Birinci Bakan Yardımcısı, Belediye Kalkınma Fonu eski Başkanı, Polonya eski Büyükelçisi, özel, kamu sektöründe geniş bir yelpazeye sahip, iyi bir eğitim, deneyime sahip olduğu belirtilen Ilia Darchiashvili yeni Gürcistan Dışişleri Bakanı olarak göreve başladı.
Dışişleri eski Bakanı David Zalkaliani görevden ayrılmadan önce bakanlık personeliyle bir veda toplantısı yaparak, bakanlığı döneminde son dört yılda yaptığı çalışmalarını kısaca özetleyerek, ülkenin dış siyaset alanındaki başarısına katkılarından dolayı bakanlık personeline teşekkür etti. Davit Zalkaliani, Dışişleri Bakanı Ilia Darchiashvili’ye başarılar diledi.
Gürcistan’ın yeni Dışişleri Bakanı Ilia Darchiashvili görevine başlaması nedeniyle yaptığı konuşmada Dışişleri eski Bakanı David Zalkaliani’ye teşekkür ederek, her Gürcistan diplomatı her zamanki gibi yurt dışında ülkenin çıkarlarını korumaya devam edecek dedi. Gürcistan ABD yeni Büyükelçisi David Zalkaliani ve Gürcistan yeni Dışişleri Bakanı Ilia Darchiashvili kendilerine güvenlerinden Gürcistan Başbakanı Irakli Garibashvili’ye teşekkür ettiler.

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!