Ana Sayfa CUMHURBAŞKANLARI-BAŞBAKANLAR - BAKANLAR - MİLLETVEKİLLERİ Ticaret Bakanı Mehmet Muş: “Türkiye’nin ihracatını artırmak”

Ticaret Bakanı Mehmet Muş: “Türkiye’nin ihracatını artırmak”

0

Cumhurbaşkanlığı’nın 21.04.2021 tarih ve 31461 sayılı(Mükerrer) Resmi Gazetede yayınlanan 2021/193 sayılı kararına göre; Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın görevine son verilmiş ve bu suretle boşalan Ticaret Bakanlığına Mehmet Muş, yeni kurulan bakanlıklardan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Derya Yanık,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Vedat Bilgin atanmıştır.
Ticaret Bakanlığına atanması nedeniyle Bakan Mehmet Muş şunları söyledi; “Dolayısıyla biz de ülkemize hizmet etme adına her zaman, her türlü göreve hazırdık, hazırlıklıydık. Öncesinde de konuyla alakalı benim bilgim vardı. Cumhurbaşkanımız benimle paylaştı. Türkiye’nin ihracatının artırılması, ekonomik büyüklüğünün ve refah seviyesinin yükselmesi için elimizden gelen her şeyi yapmaya gayret edeceğiz. Tek amacımız var; 84 milyonun refahını yükseltmek.” diye konuştu.maya gayret edeceğiz. Tek amacımız var, 84 milyonun refahını yükseltmek.”
Ticaret Bakan Mehmet Muş; “1982 Trabzon Sürmene doğumlu olup, İlk ve ortaöğrenimini İstanbul’da tamamladı. Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümü’nden mezun oldu. Daha sonra Washington State University School of Economic Sciences’de Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı.Doktora öğrenimini Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Anabilim Dalında tamamladı. Özel sektörde Bütçe Planlama Uzmanı olarak çalıştı. AK Parti İstanbul Gençlik Kolları teşkilatında aktif görevler üstlendi ve çalışmalar yürüttü. Sırasıyla, AK Parti İstanbul Gençlik Kolları İl Yönetim Kurulu Üyeliği, Ekonomi İşleri Başkanlığı ve Teşkilat Başkanlığı görevlerini icra etti. Muş, 2011 yılında 24. Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili oldu, 25, 26. ve 27. dönemlerde de İstanbul Milletvekilliği görevini sürdürdü. TBMM’de Dışişleri Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, AB Uyum Komisyonu üyelikleri yaptı Muş, NATO Parlamenter Asamblesi (NATOPA) Türk Grubu Üyeliği’nin yanı sıra AK Parti Genel Merkezi’nde Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı görevlerini üstlendi. 2014 yılında AK Parti MYK üyeliğine seçilerek AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşleri Başkanlığı görevinde bulundu, AK Parti’nin 2. Olağanüstü Kongresinde tekrar MKYK üyeliğine seçildi. AK Parti Grup Başkanvekilliği, MYK üyeliği yaptı ve İstanbul Milletvekilliği görevini yürütüyordu. İngilizce bilmektedir.”

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!