Ana Sayfa CUMHURBAŞKANLARI-BAŞBAKANLAR - BAKANLAR - MİLLETVEKİLLERİ T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay- Gürcistan Başbakan Yardımcısı David Zalkaliani görüşmesi

T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay- Gürcistan Başbakan Yardımcısı David Zalkaliani görüşmesi

0

Gürcistan Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı David Zalkaliani, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile bir araya geldi. Toplantıya; Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katıldı. T.C. Cumurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, David Zalkaliani’yi yeniden atanması nedeniyle tebrik etti; hem kendisine hem de yeni Gürcistan Hükümeti’ne başarılar dileyerek, Gürcistan Başbakanını Türkiye’yi ziyaret etmeye davet etti. Görüşmede iki ülke; önemli, stratejik projeleri etkin bir şekilde uygulamanın yanı sıra ikili ilişkileri daha da geliştirmek için aktif işbirliği yapmaya hazır olduklarını ifade ederek Gürcistan-Türkiye stratejik ortaklığının tüm boyutlarını konuştular. Gürcistan Dışişleri Bakanı David Zalkaliani, küresel salgın sırasında Gürcistan’a gösterilen destek için Türkiye’ye ‘e teşekkür etti. İki ülke; bu boyutta aktif işbirliğini sürdürmeye hazır olduklarını ifade ettiler. Görüşmede iki ülke bölgedeki mevcut durum üzerinde de görüştüler.

საქართველოს ვიცე-პრემიერი, საგარეო საქმეთა მინისტრი დავით ზალკალიანი თურქეთის ვიცე-პრეზიდენტს, ფუათ ოქთაისს შეხვდა.შეხვედრას ესწრებოდა თურქეთის საგარეო საქმეთა მინისტრი – მევლუთ ჩავუშოღლუ. ვიცე-პრეზიდენტმა, დავით ზალკალიანს მიულოცა თანამდრბობაზე დანიშვნა; წარმატებები უსურვა, როგორც მას, ასევე საქართველოს მთავრობას და პრემიერ მინისტრი თურქეთში ვიზიტით მიიწვია.
მხარეებმა მიმოიხილეს საქართველო-თურქეთის სტრატეგიული თანამშრომლობის ყველა მიმართულება და გამოთქვეს მზადყოფნა აქტიურად ითანამშრომლონე ორმხრივი ურთიერთობების განსავითარებლად, ასევე სტრატეგიული მნიშვნელობის პროექტების ეფექტიანი განხორციელების მიმართულებით. საგარეო საქმეთა მინისტრმა მადლობა გადაუხადა თურქეთს გლობალური პანდემიის დროს საქართველოს დახმარებისთვის. მხარეებმა გამოთქვეს მზადყოფნა მომავალშიც აქტიურად ითანამშრომლონ ამ მიმართულებით. შეხვედრის დროს, მხარეებმა ასევე მიმოიხილეს რეგიონში არსებული ვითარება.

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!