Ana Sayfa DÜNYA Gürcistan’da öğrenim gören Türk vatandaşı üniversite öğrencileri

Gürcistan’da öğrenim gören Türk vatandaşı üniversite öğrencileri

0

T.C. Batum Başkonsolosluğu’nun “Gürcistan’da öğrenim gören Türk vatandaşı üniversite öğrencilerinin dikkatine” konulu 11.09.2020 tarihli yazılı açıklaması şöyledir; “Gürcistan Hükümetince, yabancı üniversite öğrencilerinin Gürcistan’a girişleri konusunda 565 sayılı karar yayınlanmıştır.
Buna göre; Gürcistan’da öğrenim gören yabancı üniversite öğrencilerinin, Gürcistan’a giriş izni almak için öncelikle “StopCov.ge” internet sitesinde yer alan “Registration form of foreign students entering Georgia” başlıklı elektronik formu doldurmak suretiyle başvuru yapmaları gerekmektedir.
Bu süreç, Gürcistan Eğitim, Bilim, Kültür ve Spor Bakanlığınca yürütülmekte olup, başvurulara ilişkin kararlar anılan Bakanlıkça verilecek ve karar başvuru sahiplerine doğrudan e-posta ile bildirilecektir.
Gürcistan’a girişine izin verilen yabancı öğrenciler, yürürlükteki karantina prosedürlerine tabi olacaklardır. Karantina, test ve olası diğer masraflar öğrencilerin kendilerince karşılanacaktır.
Sözkonusu karar ile yabancı öğrencilerin sağlık sigortası yaptırma yükümlülüklerine dair 572 sayılı kararın tam metinlerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşılması mümkündür:
https://matsne.gov.ge/ka/document/view/4991805?publication=0&fbclid=IwAR3zX3Tb7L4DxHqLEedQdtL51ZrTocm9OJTyG5bJjVQLNXFC92C-qBSMyAM https://matsne.gov.ge/ka/document/view/4990659?publication=0

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!