Ana Sayfa YEREL Artvin “Çoruh Ekoturizm” projesi

Artvin “Çoruh Ekoturizm” projesi

0

Haber: İlker ÇAKAN
Artvin“Çoruh Ekoturizm”projesi kapsamında Anbarlı-Tütüncüler, Ormanlı-Fıstıklı köyleri, Çamlık-Yenimahalle ile Kafkasör-Genya Dağı boyunca 52 kilometrelik güzergahta boyunca yürüyüş yolu, orman yolu, stabilize köy yolu ve bisiklet yolu olmak üzere 4 ayrı parkur oluşturulacak. Proje ile ilgili olarak bilgi veren Artvin Valisi Yılmaz Doruk şunları söyledi;
“Türkiye’nin en uzun eko turizm yollarından birisidir. Bu güzergahın şelaleleri, zengin bitki ve faunası, derin vadileri ve berrak sularıyla doğa severler için olağan üstü güzellikler sunacaktır.
Artvin’in büyüleyici doğasının tahrip etmeden turizme kazandırmak için bu projeyi çok önemsiyoruz. Güzergah boyunca yapılacak, yürüyüş yolu, ahşap köprüler, korkuluklar, çeşme, oturma bankları, masalar, kamelyalar, seyir terasları, ağaç, bitki ve hayvan tanıtım tabelaları ile yerli ve yabancı turistlere büyüleyici bir parkur sunmayı arzuluyoruz. Artvin’de hayata geçirilecek olması ilimizin turizmine değer katacaktır.”
Artvin Orman Bölge Müdürlüğüne ait Biyolojik Mücadele Laboratuvarında zararlı böceklerle mücadele kapsamından faydalı böcekler üretilmektedir.

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!