Ana Sayfa GENEL Artvin Valisi Ömer Doğanaya yılın valisi ödülü

Artvin Valisi Ömer Doğanaya yılın valisi ödülü

0
  Artvin Valisi Ömer Doğanay 25 Ocak 1963 tarihinde Afyon’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Afyon Şuhut’ta tamamladı. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu.1986 yılında Kastamonu Kaymakam Adayı olarak mesleğe başladı. Aydın Yenipazar Kaymakam vekilliği yaptı. İngiltere- Bournemouth ve Torguay’da yurtdışı stajını yaptı. Kaynarca, Nazimiye ve Reyhanlı‘da Kaymakamlık, Siirt’de Vali Yardımcılığı yaptı.1997 yılında Bakanlık Hukuk Müşavirliğine atandı. 2008 yılında itibaren Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne 20.07.2013 tarihli kararname ile Genel Müdür oldu. İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 10 Eylül 2016 tarihli resmi gazete sayısında yayınlanan Valiler Kararnamesi ile Artvin Valiliği görevine atanmıştır.
  Artvin Valisi Ömer Doğanay 16 Eylül 2016 tarihinde yaptığı açıklamada Artvin’i her alanda daha ileri noktalara taşımak için yılmadan çalışacağını söyledi . Artvin’i eğitim, kültür, sağlık ve turizm başta olmak üzere her alanda daha ileriye götürmek için hep beraber üniversitesiyle, belediyesiyle, emniyetiyle, halkıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla beraber yılmadan ve samimiyetle çalışacağımızı huzurlarınızda ifade ediyorum. Bizden önce başlamış olan hizmetleri inşallah hep birlikte devam ettireceğiz. Adaletle, açıklıkla temel ilkemiz, “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” düsturudur. İnşallah bu düstur çerçevesinde çalışmalarımızı devam ettireceğiz.
  Artvin Valimiz Ömer Doğanay göreve başladığında yaptığı açıklamada temel ilkesinin ” İnsanları en hayırlısı insanlara faydalı olandır” ilkesiye hareket edeceğini belirtmişti. Vali Ömer Doğanay göreve başladıktan bugüne kadar yaptığı çalışmalarda söz verdiği ilkesine hep bağlı kaldı. Mesai saati gözetmeksizin hep devletin ve milletin hizmetinde oldu. Yolda resmi araçla yola devam ederken yol kıyısında küçükbaş hayvanlarını otlatırken çobanın yanına gidip, hatırını sorup gözlerinden hasta olduğunu öğrendiğinde hemen hastaneye gönderip tedavi ettirmesi ile halk arasında gönüllerin valisi diye konuşulmaya başlandı. Diğer taraftan özürlü bir çocuğu makamına oturmasını sağlayarak engelli çocuğun gönlünü alması, halkın ve devletin valisi olarak vatandaşın gönlünde taht kurmuştur.
  Artvin Valisi Ömer Doğanay’ın telefonu 24 saat aıçıktır. Artvin genelinde çalışkanlığı ve disiplinle devlet yönetimi anlayışıyla hep takdir kazandı. Kamu personeline sürekli vatandaşa iyi davranın talimatı verdi. Söz ve davranışıyla halkımıza sürekli güven verdi. Halkın ve devletin valisi olmak böyledir. Bu yönleriye Artvin Valisi Ömer Doğanay bir ekol validir. Her kaymakam ve valimizin örnek alması gereken bi valimizdir. Artvin Valisi Ömer Doğanay sözü kanun gibidir. Devlette vatandaşın işinin aksamasını istmeyen ve anında sorunu çözen bir valimizdir. Kısaca çözüm odaklı ender valilerimizden birisidir. Yaşayan Şehirler Platformu’nun bu yıl ikincisini düzenlediği Şehir Ödülleri Türkiye 2018, İzmir’de düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Artvin Valiliği “Yılın Valiliği’, Şavşat ilçesi ise ‘Yılın İlçesi’ ödülüne layık görüldü. Kendisini tebrik ederim. Çalışkanlığı, dürüstlüğü ve halkın valisi olması nedeniyle daha nice ödüllere layıktır.
  Özellikle bir konunun altını çizmek isterim. Artvin Valimiz Sarp Sınır Kapısındaki devam eden inşaat nedeniyle kapı giriş ve çıkışlarda sorun yaşanmadı. Burada kamu personelinin en iyi şekilde disipline bir şekilde işlerin yürütülmesi için tüm tedbirleri aldı. Sarp Sınır Kapısında habersiz sivil kıyafetle denetimlerini aralıksız sürdürdü. Görevini iyi yapmayan ve kurallara uymayan kamu personellerini tespit etti ve onlara ilgili yasaları uyguladı. Kamuda görevini yapmayanları affetmedi. Devlette disiplini sürekli tuttu. Sarp Sınır Kapısının düzenli ve en iyi şekilde çalışmasında Artvin Valimiz Ömer Doğanay’ın büyük emeği ve katkıları olmuştur. Artvin Valimiz Ömer Doğanay’ın disiplinli ve halkın gönlünde yer alan bir devlet yönetimi anlayışının örnek alınması dileğiyle.
 
                                                          
                                                             Artvin Valisi Ömer Doğanay

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!