Ana Sayfa GÜNCEL T.C. Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan: “Demokrasi, hukuk devleti ve...

T.C. Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan: “Demokrasi, hukuk devleti ve insan haklarını yok etmeye yönelik ağır bir saldırı”

0
Batum Özel Haber: İlker ÇAKAN-Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi

  Gürcistan-Acara Özerk Cumhuriyetinin başkenti Batum’da 28-30 Haziran 2017 tarihleri arasında XVII. Avrupa Ülkeleri Anayasa Mahklemeri Konferansi Sheraton Hotelde düzenlendi. Konferansa 109 ülkenin anayasa mahkemesi başkanları katıldı. Türkiye’yi Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan ve Gürcistan’ı Gürcistan Anayasa Mahkemesi Başkanı Zaza Tavadze temsil etti. Konferansın açılış töreninde : Gürcistan Anayasa Mahkemesi Başkanı Zaza Tavadze, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili, Gürcistan-Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab Pataradze birer konuşma yaptılar. Konferansın açılış törenine: Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili, Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili, Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Zurab Pataradze,Türkiye’yi Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan, Gürcistan Anayasa Mahkemesi Başkanı Zaza Tavadze ve 109 ülkenin anayasa mahkemesi başkanları katıldı.Üçgün süren program çerçevesinde programda adı geçen konu ile ile ilgili olarak sunumlar yaptılar.
  Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Gürcistan Anayasa Mahkemesi Dönem Başkanlığında Batum’da düzenlenen Avrupa Anayasa Mahkemeleri Konferansının XVII. Kongresinin kapanış oturumunda olağanüstü hal dönemlerinde anayasa mahkemelerinin rolüne ilişkin bir sunum yapmıştır.Anayasa Mahkemesi Başkanı Prof. Dr. Zühtü Arslan Türkiye’de 15 Temmuz darbe teşebbüsünün Avrupa Konseyinin temel değerleri olan demokrasi, hukuk devleti ve insan haklarını yok etmeye yönelik ağır bir saldırı olduğunu ifade etmiştir.Sonrasında mahkemeye yapılan bireysel başvurular konusunda değerlendirmelerde bulunmuştur. Özellikle yakın zaman önce Anayasa Mahkemesi tarafından darbe teşebbüsüne ilişkin tutuklamalar konusunda, bireysel başvurularda verilen ilk karar olan Aydın Yavuz ve diğerleri başvurusu hakkında bilgi paylaşmıştır.
 
 
                
 
                
 
                
 
                
  
               
 
               
 
              
 
               
 
               

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!