Ana Sayfa KÜLTÜR-SANAT Türkiye-Gürcistan ortak yapımı sinema filmine start verildi

Türkiye-Gürcistan ortak yapımı sinema filmine start verildi

0
Haber: İlker ÇAKAN
  Türkiye ve Gürcistan arasındaki kültürel ilişkilerin daha iyi bir seviyeye gelmesi ve iki ülke vatandaşlarının kültürel yönden birbirlerini daha iyi tanımalarına destek olmak için yoğun gayret gösteren Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’ın girişimleri sonucu; iki ülke ülke arasında kültürel köprü oluşturucak drama konulu;Türkiye’den Panda Yapım, Pramit Yapım ve Gürcistan Georgia Film Stüdyosu proje ortaklığı ile bir film çekilmesine karar verildiği belirtildi. Konuyla ilgili olarak film yapım şirketlerinin yaptığı açıklama şöyledir;
  “Bu proje ile ilgili çalışmalar yaklaşık 3 ay önce Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’ın iki ülke arasında ortak bir film çekilmesi teklifi ile başladı. Gürcistan’ın Ünlü Sinema Oyuncusu ve Sinema Yönetmeni Zurab Tsintskiladze ile Türkiye’den Ünlü Sinema Oyuncusu ve Panda Film Sinema Yönetmeni İskender Bağcılar önerilen teklifi olumlu buldular. Gazeteci İlker Çakan Gürcistan Film Stüdyosunun ortak film çekelim teklifini anlatmak üzere İstanbul’a gelerek, Panda-Piramit yetkililerinin hazır bulunduğu bir toplantıya katıldı.
  Gürcistan Georgia Film Stüdyosunun ortak film çekelim teklifi Panda ve Piramit Yapım tarafından olumlu karşılandı. Panda Film Yönetmeni Ersin Akpınar konuyla ilgili olarak görüşme yapmak üzere Batum’a gitti. Daha sonra Eylül ayında da Batum’da İnturist Otel’de; Türkiye’den Panda Film Sahibi Gülin Akkuş, Panda Film Sanat Yönetmeni İskender Bağcılar Gürcistan’dan Ünlü Sinema Oyuncusu Zurab Tsintskiladze, Georgia Film Stüdyosu Müdür Yardımcısı Nino Navrozashvili ve Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’ın da katıldığı bir toplantı düzenlendi. İki ülke sinema sanatçılarının oynayacağı filmin çekilmesi konusunda mutabakata varıldı. Gazeteci İlker Çakan’ın Genel Koordinatör olması, filmin kimliğinde de genel koordinatör olarak adının geçmesi de kararlaştırıldı. Tiflis’te yapılan son toplantıda da daha önce görüşülen konular ve çekilecek filmle ilgili diğer teknik konular konuşuldu.
  Türkiye’den Panda Yapım, Piramit Yapım proje ortaklığıyla birleşerek; Gürcistan Georgia Film Stüdyosu ile güzel bir film ortaklığı için el sıkışıp, ilk adımı attık. Proje üzerinde çalışmalar hızla devam ediyor. Türkiye ve Gürcistan’da çekimleri yapılacak olan film drama türünde olup, beş ayrı ülkede vizyona girmesini ve festivallerde de yarışmasını planlanıyoruz. Genel Koordinatörlüğünü Türkiye-Gürcistan Haberci Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İlker Çakan’ın yapacağı filmin çekim hazırlıklarına start verildi.”


                                               

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!