Ana Sayfa GENEL Örnek bir diplomat

Örnek bir diplomat

0
  Ülkemizi yurt dışında temsil etmek kutsal bir görevdir ve bu görev herkese nasip olmaz. Diplomat olarak atanabilirsiniz ama görev yaptığınız ülkenizin ruhuna ve tarihi misyonuna uygun görev yapmak çok önemlidir. Bunun bilinciyle yurt dışında görev yapan diplomatlarımız her zaman başarılı olmuşlardır ve takdir edilmeye layık görülmüşlerdir. Diplomatlık farklı bir görevdir. Bulunduğunuz ülkede hem ülkenizi en iyi şekilde temsil edeceksiniz ve hemde görev yaptığınız ülke ile ülkemiz arasında dostluk kurma görevinin ifasını yapacaksınız. O ülke tarafından da kabul göreceksiniz. Aslına bakılırsa bu çok zor bir görevdir.
  Her yaptığınız davranışı özenle ve titizlikle seçeceksiniz. Bu kültür, tecrübe ve beceri ister. Bunu layıkıyla yapan diplomatlımız vardır. Ancak bu görevi üstün başarıyla yapacak diplomatlarımızın sayısı o kadar çok değildir. Diplomatlık görevini önemini kısaca vurguladıktan sonra ve üstün başarı performansı gösteren diplomatlarımızdan bahsetmek istersek gerçekten Batum Başkonsolosumuz Yasin Temizkan Gürcistan-Acara Özerk Cumhuriyetinde başarılı ve örnek bir görev yapmaktadır.
  Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan; 2006 yılında Cidde Başkonsolosluğuna (Suudi Arabistan)atanmış ve burada Ataşe ve Muavin konsolos olarak görev yapmıştır. 2008 yılında da Kuala Lumpur Büyükelçiliğine (Malezya) atanmış burada da Üçüncü Katip, İkinci Katip ve Müsteşar olarak görev yapmıştır. 2012 yılında ise Dışişleri Bakanlığı-Bilişim Teknolojileri Daire Başkanlığında Şube Müdürü olarak göreve başlamış ve aynı yıl Daire Başkanlığı görevine terfi etmiştir. 2014 yılında da Batum Başkonsolosu olarak atamış ve bu göreve 8 Eyül 2014 tarihinde başlamıştır.
  Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan’nın Dışişleri Bakanlığında merkezde ve diplomat olarak görev yaptığı yerlerde analiz etttiğimizde bir üstün başarı vardır. Her görev yaptığı yerde kısa zamanda bir üst göreve gelme başarı grafiği vardır. Demek ki insanın çok çalışması ve yoğun gayret göstermesi sayesinde kısa vadede bir üst göreve gelebiliyor. Bu bir azim, karakter meselesisidir. Yoksa Dışişleri Bakanlığında bildiğim kadarıyla bir üst göreve atanmak kısa vadede olmuyor. Kısa bir sürede bir üst göreve atanmak üstün performans ister.
 Başkonsolos Yasin Temizkan Batum’da göreve başladığında yoğun çalışma azim ve
gayretini göstermeye başladı. Herhangi bir resmi dairede personelin çalışma temposunu vatandaşa davranış ve hareketlerini o kurumun yönetecisinin davaranış ve çalışma temposu kısmende olsa personeline yansır. Batum Başkonsolosluğunun geçmişi ve bugüne bakıldığında bu farkındalığı açıkça görmeniz mümkündür. Ülkemiz vatandaşları ve Gürcistan vatandaşları eskiye göre daha rahatlıkla istek ve düşüncelerini dile getiriyorlar.
  Eskiden Gürcistan vatandaşları normal ve yağışlı havalarda başkosolosluk dışında resmi işlemlerini yaparken, Başkonsolos Yasin Temizkan göreve başladıktan sonra Başkonsololuk içinde resmi işlemlerini yapmaktadırlar. Bu tür davranışların iki ülke arasındaki dostluk köprüsünün kuvvetlenmesine büyük katkısı olacağı düşüncesindeyim. Bu örnek davranışından dolayı Başkonsolos Yasin Temizkan’ı tebrik etmek gerekir.
  Başkonsolos göreve başlayalı beş ay olmasına rağmen Acara Özerk Bölgesinde yaptığı faaliyetler yaklaşık 3 yıldır yapılacak faaliyetlerdir. Bunun dışında yaptığı yurt dışı programlarla Acara Hükümet Başkanı ve Bakanları, Batum Belediye Başkanını Artvin, Rize ve Trabzon Vali, Belediye Başkanları ile bir araya getirerek iki dost ve kardeş ülke arasındaki ekonomik, kültürel ilişkilerin bir üst seviyeye gelmesi konusunda toplantılar düzenledi. Batum’da Türk iş adamlarıyla Bakanları yemekte bir araya getirerek karşılıklı düşünceler görüşüldü. 
  Ayrıca Batum’daki Türk esnafını değişik zamanlarda yemeklerde bir araya getirdi. Onların görüş ve düşüncelerini aldı. Böyle hızlı çalışma temposu ve devletimizi en iyi temsil etme azmi ve karekteri ender görülen çalışmalardır. Başkonsoloslukta gördüğüm kadarıyla yoğun çalışma şevk ve arzusu vardır. Türkiye-Gürcistan arasındaki dostluğun en üst seviyeye gelmesinde yoğun gayret gösteriyor.
  Son olarak düzenlediği bir program çerçevesinde Acara Hükümet Başkanı Archil Khabadze ve Bakanlar İstanbul ve Bursa’da bir dizi temaslarda bulundu ve Emitt Uluslararası Turizm Fuarının açılışına katıldılar. Burada Dış Ekonomik İlişkiler Kurulunun evsahipliğinde gerçekleştirilen bir sunumda Türk işadamlarının Gürcistan-Acara Özerk Cumhuriyeti Bölgesinde yatırım ve iş imkanlarına ilişkin bilgiler aktarıldı. Bunlar gerçekten iki ülke arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişmesine büyük katkı sağlaycaktır.
  Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan görev bölgesinde Batum Başkonsolosluğunun geçmişte özlenen ve beklenen çalışma temposunu göreve başladıktan sonra yaklaşık beş aylık bir süre içinde gerçekleştirdi. Böylece diğer diplomatlarımıza örnek olacak bir çalışma sistemi sergiliyor.
  Böyle örnek çalışma yapacak diplomatlarımızın çoğalması dileğiyle.

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!