Ana Sayfa GENEL Yeni bir Rize

Yeni bir Rize

0

  Seçim sürecinde ifade ettiğimiz 10 numara projeler çerçevesinde hedefimiz ve amacımızın Rize’nin gelecek 20 – 30 yılının oluşturulması çerçevesinde atacağımız adımlardır. Bu projeler birbirini tamamlayacak nitelikte hazırlanmıştır. Projelerin en azından toplumun bütün kesimlerini ilgilendiren noktaları da vardır.

  Özellikle ovit tüneli, lojistik Merkezi ve Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın da müjdesini verdiği hava alanı projesinden sonra artık Rize’nin eski Rize olmasından çıkarak yeni bir bakış açısıyla yeniden şekillenmesi gerektiği noktasındaki ipuçlarını alarak bu ipucları doğrultusunda hazırlıklarımıza başladık.

  Seçimlerden sonra malumunuz kamuoyuyla da paylaştığımız gibi Cumhuriyet Meydanı Projesine yönelik olarak çalışmalara giriştik. Bunun dışın da yine birçok proje çalışmamızın 10 numara projesi olarak adlandırdığımız projelerin masa başı çalışmalarına arkadaşlarımızla birlikte devam ediyoruz. Yalnız bu çalışmamız bizim şu anda proje olarak ortaya koyduğumuz seçim sürecindeki proje olmasından artık başka bir noktaya taşınmıştır. Rize ye sosyal yaşam alanı olarak adlandırılan ki bu aslında bizim Rize sahilinin yeniden düzenlenmesi olarak adlandırdığımız projenin bir parçasıdır. Yeniden düzenlenmesi olarak adlandırdığımız proje aslında birbirini tamamlayan projeler bütünüdür. Bunlardan bir tanesi Rize Külliyesi olarak adlandırdığımız sosyal yaşam alanıdır. Aynı yerde iskele, şehitlik anıtı ve teleferik ayağının kurulacağı şekilde bu sahil alanını şekillendiriyoruz.

  Bugün bu sahil alanının şekillendirilmesi noktasındaki çalışmalardan birazdan teknik heyetinde sizlere vereceği bilgi doğrultusunda, projenin kamu oyuyla paylaşılma zamanı gelmiştir. Projenin sadece yerel alanda sorumluluk taşıyan bir proje değil Kasap, Sayın Başbakan, Bakan ve vekillerimizin bu konudaki önerileri doğrultusunda yaptığımız çalışmalarla, Türkiye projesi olarak adlandırılan bir formata dönüştürülmüştür. Bu projeyi gerçekleştirebilmemiz için şu anda meclis çalışmaları içerisinde bulunan Rize’nin ve Artvin’in kıyı çalışmalarını da içerisine alan bir kanun taslağı olduğunun da haberini aldık! projenin uygulanabilirliği bu kanunun gerçekleşmesi ile sağlanacaktır.Projemizin Rizemize ve bölgemize hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!