Ana Sayfa GENEL Kimlikle geçiş ve toplumsal ilişki

Kimlikle geçiş ve toplumsal ilişki

0

  Ülkemiz ile Gürcistan arasında imzalanan ve yürürlüğe girip uygulamaya konulan kimlikle geçiş uygulaması, iki ülke insanlarının sosyal, kültürel,eğitimsel, sportif ve sanatsal yönden birbirlerini daha yakından tanıma olanağını yaratmış bulunmaktadır. Her iki ülke insanları  rahatlıkla gümrük kapısından geçmekte ve ülkesi dışındaki diğer bir ülkenin kültürel ,eğitimsel, sportif, sosyal etkinliklerini ve gelişmeleri en geniş bir şekilde ve de kolaylıkla takip edebilmektedir. İki ülke arasında kimlikle geçişle ilgili yapılan düzenleme sonucu sağlanan bu kolaylıklar her iki toplum açısından olumlu sayılabilecek önemli bir gelişmedir .Bu gelişmeyi her zaman olumlu yönde kullanmak, insanlar açısından önemli kazançlar olarak karşımıza çıkacaktır.Komşu ülke insanları gerek ticari, gerek sportif, gerekse sanatsal, eğitimsel ve kültürel faaliyetlerde bu hususu gözden kaçırmamalıdırlar. Bu belirtilen faaliyetler yürütülürken atılacak adımlar, uygulanacak strateji ve taktikler, izlenecek yollarda daima bu ilkeler göz önünde bulundurulmalı ve de insanlar arası ilişkilerde dostluk ,kardeşlik, karşılıklı güven ilkeleri esas alınarak toplumsal hoşgörü ve anlayış inşa edilmelidir.
   Kimlikle geçiş uygulaması daima olumlu yönde  kazanımların sağlanması açısından algılanıp ele alınmalı ve bu yönde tutum geliştirilmelidir.Günümüzde toplumsal algı anlayışında  atılan her olumlu adımlar medyada veya buna benzer alanlarda çok fazla yer teşkil etmezken, ortaya çıkabilecek olumsuz bit küçük tutum anında önemli bir haber olarak gündem oluşturabilmektedir.İşte bu yüzden iki komşu ülke insanlarının  karşılıklı olarak gittikleri ülkelerde alacakları tutum ve gösterecekleri davranış toplumsal ilerlemeye olumlu yönde kazanımlar gösterecek bir yönde olmalıdır.Toplumsal algıları olumlu yönde etkileyecek davranış ve tutum ortaya konmalıdır.
  Toplum güvenini sarsıcı,toplum üzerinde olumsuz imajlar ve de etkiler bırakacak turum ve davranışlardan kaçınılmalıdır.Kimlikle geçiş uygulaması bu açıdan avantajlı bir uygulama olarak ele alınıp algılanmalıdır. Her iki ülke insanları bu avantajlı durumu eğitimsel, kültürel, sosyal yönden kazanımların artırılması olarak adımlar atmalıdır.Toplum içerisinde olumsuz davranışlar ortaya konmamalı, toplumsal ilişkilere darbe vuracak davranışlardan kaçınılmalıdır. Karşı ülkelere gidişlerde o ülkelerin tarihsel, kültürel ve  sanatsal mekanları ve zenginlikleri ziyaret edilmeli, kimlikle geçiş bu açıdan önemli bir fırsat olarak değerlendirilmelidir.
  Ayrıca ülkemizden Gürcistan’a turlarla insanları taşıyan tur şirketleri gezi programlarını bu temelde organize etmeli ,turlar kapsamında  gezdirdikleri insanları disipliner bir tutum içerisinde bu mekanlara yönlendirmelidir. İnsanları başı boş bırakan, insanlara herhangi bir olumlu kazanım  elde ettirmeyecek mekanlara  gezi  temel alınmamalıdır.Tur şirketleri yukarıda açıklanan ve toplumsal ilişkilerde olumluluğa evrilecek  çalışmalar içine girmeli ve bu yönde bir tutum sergilemelidirler.

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!