Ana Sayfa GENEL Mısır ve Suriye

Mısır ve Suriye

0

  Mısır ve Suriye’de meydana gelen insanlık dışı olaylar karşısında maalesef hiçbir şey yapılamıyor ve binlerce insan yine ölüyor, öldürülüyor. Batı ve sözüm ona insan hakları ve demokrasi savunucuları yine kendine özgü çifte standardı oynuyor. Çok değil 20 yıl önce Avrupa’nın ortasında Bosna’da yüzbinler katledilmedi mi? Hatırlayalım. Kimyasal silah kullanılarak öldürülen insanlarla diğer silahlarla öldürülen insanlar arasında nasıl bir fark var ki kimyasal silah kullanılması kırmızı çizgi oluyor ve BM kınama kararı bile çıkaramıyor.

  Biz ülke olarak her türlü zulüme karşı çıkmalıyız. Sudan ‘da Darfur’da yapılan yüzbinlerin katliamına da karşı çıkmalıyız. Eğer dünyanın bazı ülkeleri Suriye’deki olaylara göz yumuyor bazı ülkelerde Mısır’daki olaylara göz yumuyorsa bu gibi ülkelerin insanlığı zaman zaman savunmaları yapmacık bir davranıştan öteye gidememektedir. İnsanların öldürülmesinin normal olmasını nasıl kabul edebiliriz. Bu kadar mı ihtiras ve kin kaplayabilir muktedir  olanları, muktedir olma isteği insanları bu kadar mı vahşi yapar. Demek ki yapıyor, Esad ve Sisi buna örnek. İşin garip tarafı bu gibi vahşi insanların varlığı önceden bilinmiyor muydu? Niye önceden tedbir alınamıyor. Mutlaka insanların ölmesi mi gerekiyor.

  Suriye’deki olaylara Rusya,  İran ve Çin göz yumuyorsa Mısır’daki olaylara Batı göz yumuyorsa, Libya’daki olaylarda hemen savaş uçakları ile müdahale ediliyorsa  batıdan insanlık ve insan haklarını korumak için normal bir davranış bekleyebilir miyiz? Hepimizin bildiği gibi batı insan hakları savunucuları teröristlerin hapishane koşullarını denetlemeye geldiklerinde neden sadece İmralı’yı dikkate alırken diğerlerini umursamadıkları unutulmamalıdır. Amaç insan haklarını savunmaksa neden bir kısmı da hepsi değil. Amaç belli kapitalizm ve emperyalizm ile kendi arzu ve amaçlarını gerçekleştirmek. Bölgedeki en önemli ülke olarak Atatürk’ün önderliğinde verdiğimiz bağımsızlık savaşının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Zamanında bizi bölmeye parçalamaya çalışan ülkeler şimdi müttefikimiz ve onlarda kendi çıkarlarına göre çifte standart uygulamaktan çekinmiyorlar. Uyanık olmalıyız. Birlik ve dirlik halinde olmalıyız.

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!