Ana Sayfa GENEL Eğitim ve gelişmişlik

Eğitim ve gelişmişlik

0

  Klasik bir söylemdir  “herşeyin başı eğitim, eğitim şart” sözleri. Günümüzde dijital teknolojinin sınırlarının nerelere uzanacağını kestirmek oldukça güç görünmektedir. Gelişmişlik ve ekonomik bağımsızlığın kol kola gittiği aşikardır. Amerikan Merkez Bankası Başkanının yaptığı ilk açıklama dünya ekonomisini olumsuz yönde etkilerken ikinci açıklaması ise olumlu yönde etkilemiştir. Bu tür açıklamaları birde Çin ve Rusya yaparsa bu yönde etkiler görülebilir. Bunların dışında kaç ülke sayabiliriz.

  Avrupa birliği bile 2008’den beri devam eden krizi atlamadı uzun bir dönemde krizin atlatılamayacağı görülmektedir. Etrafımız ise ya ekonomik yönden kriz geçiren ülkeler ya da ateş çemberi içerisinde olan ülkelerle çevrili durumdadır. Birde Suriye konusundan sonra Mısır olayında da yalnız kaldık. O halde yapmamız gereken her şeyi iyice gözden geçirip eğitim ve gelişmişliğimizi nasıl arttırabiliriz, enerjimizi kendi ülkemizin insanlarının refahını arttırmak için neler yapabilirizin üzerinde yoğunlaşmak olmalıdır.

  Dost sandığımız, yanımızda olduğunu varsaydığımız Müslüman ülkeler ve batılı ülkeler Suriye ve Mısır konusunda nasıl davrandılar? Kendi yararları neyi gerektiriyorsa öyle, bizde öyle yapmalıyız bana kalırsa. Mısırdaki darbeden sonra darbecilere milyar dolar destek sağlayan Arabistan ve Katar, Suriye’den ülkemize gelen mülteciler için sadece ve sadece insanı yardım amaçlı ne kadar katkıda bulundular bilen var mı? İnsanların birbirlerini öldürmek için harcadığı para ve enerji insanlığın yararına kullanılsa idi insanlar geleceğine daha umutla bakarlardı. Bu nedenle eğitim için atılan her adım kıymetlidir ve değeri iyi bilinmelidir. 

 

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!