Ana Sayfa GENEL Ağaç kökleriyle yaşar

Ağaç kökleriyle yaşar

0

  Tarihi okuyup gelişmeleri incelediğimizde bazı olayların tarihe altın harflerle yazıldığı, bir kısmının da adeta kazınarak yazıldığı görülür. Öyle olaylar da vardır ki, savaşmadan masa başında kazanılan zafer gibidir. Kısacası akıl, mantık gerektiğinde taktikle kazanılan başarıdır. Bu kitapta ele alınan konular ise tamamen farklı bir boyutta, bu güne ve ileriye dönük düşünce veya fikirlerin bir amaç uğruna olgunlaşmasıyla, devletin ve bu aydın yazarların işbirliğidir. Burada önemli olan işbirliğinin devamının sağlanmasıdır.

 Yakın tarihimizde fikirlerin oluşması ve sohbet toplantılarında ortaya atılan düşüncenin filizlenmesi ve geçen zaman diliminde biraz daha büyümesi ile bu gün tam 25 yıllık bir ÇINAR olan İLESAM.

  Yakın tarihimizle, günümüzdeki gelişmelerin bir kaynaşması olan İLESAM, Tarihi araştırması ve Telif Haklarını neden yazdın diyenler olabilir. Her aydının mutlaka kendine göre bir görüşü vardır. Buna saygı duyarım. Bu tür soruların cevabı kitabın her satırında ayrı ayrı defalarca verilmektedir. Ulu Önder Atatürk’ün şu sözlerini her zaman hatırlayalım.

  -“Türk çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.

Büyük Türk devletleri kuran atalarımız, büyük uygarlıklara sahip olmuştur. Bunu incelemek, Türklüğe ve dünyaya tanıtmak bizim için bir borçtur.”

  Bu duygu ve düşüncelerle İLESAM’ı kuran ve Türk aydınlarını dünyaya tanıtmaya çalışan büyüklerimize ben saygı duyuyorum. Eğer biz birlik ve beraberlik içinde İLESAM ÇINARINA sahip olursak; yarın genç nesiller sizlere, hizmetinizden dolayı atalarımız diyecektir.

  Bilim adamı Sayın Doç. Dr. Hikmet Koraş’ın yazıya döktüğü görüşlerini, değerli İLESAM üyeleri ve okuyucularla da paylaşmak ihtiyacını duydum.

  -“Tarih yazmak tarih yapmaktan zordur. Bugün yaşadığımız en büyük sıkıntı kendimizi layıkıyla tanımamaktır. Yeni nesillerimiz milletini tanıdıkça neler yapabileceğini, gücünü de tanıyacaktır.

  Şimdiye kadar tarihi biz yaptık ama başkaları yazdı. Biz kendimizi başkalarının yazdığı tarihle tanıdık.

  Özellikle son asırda yaşadığımız sıkıntının sebeplerinden birisi de budur. 20. asır Türk gençliği oryantalist zihniyetle yazılmış; tarih, edebiyat, dil ve medeniyet kitapları ile yetişti. Bir kısmı bu tarihle kendini tanıyamadı ve değişti, bir kısmı da tarihi beğenmedi ve gerçek tarihi yazmaya başladı.”

  Geçmişte yaşanmış olan sıkıntıların, gelecekte tekrar Türk gençliğinin önüne konmaması için: Bugün 2000’den fazla olan İLESAM üyesi ve ilköğretimden, üniversiteye kadar tüm eğitim kurumlarıyla öğretim üyelerine büyük görevler düşmektedir. Gelecekte ülkeyi yönetecek olan gençleri sizler yetiştireceksiniz.

  Ülke için işte böylesine güçlü; yazar, edebiyatçı, şair, sanatçı, eğitimci ve bilim adamlarının yeri İLESAM olmalı diye düşünüyorum.

  Bundan böyle birlik ve beraberliğin sağlanması, daima daha ileriye ve emin adımlarla gidilmesi, tam 25 yıllık İLESAM ÇINAR’ının, ULU İLESAM ÇINARI olması için kurucu olan köklerin hatırlanması gerekir… Çünkü kökü olmayan ağaç çabuk kurur. Geçmişini bilmeyenler geleceğini asla tayin edemezler. İşte bu düşüncelerle İLESAM tarihi ile telif hakları üzerine yapılan çalışmalar, ‘Türkiye’de Telif Hakları’ adıyla kitap haline getirildi.

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!