Ana Sayfa GÜNCEL AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış:”Hristofyas’a yaptığım öneri samimiydi”

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış:”Hristofyas’a yaptığım öneri samimiydi”

0

Haber: İlker ÇAKAN
  AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Rum Yönetimi Lideri Dimitris Hristofyas’a Fenerbahçe ile Limasol takımları arasında İstanbul’da oynanacak maçı birlikte izleme önerisinin son derece samimi olduğunu belirterek, “Aslında spor gibi her türlü ayrımcılığa karşı panzehir olabilecek bir platformda önemli mesajların verilebileceği düşüncesiyle yapılmış bir çağrıydı” dedi.
AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’i AB Bakanlığı’nda kabulü sırasında Hristofyas’a yaptığı önerinin reddedilmesiyle ilgili bir soru üzerine şöyle konuştu:
  “Düşünün Şükrü Saracoğlu Stadı’nda sayın Derviş Eroğlu ile sayın Hristofyas’ın birlikte o maçı izlemelerinin dünya kamuoyuna ve özellikle Kıbrıs’taki hem Türk hem Rum halkına verecekleri pozitif imajı. Onlar göremediler.” Türkiye’nin bugüne kadar Kıbrıs’ta kapsamlı çözüm için her önerisinin reddedildiğini söyleyen Bağış, yaptığı son çağrının da “her zamanki ciddiyetsizlikle, her zamanki çözüme karşı tavırla” reddedildiğini belirtti. Bağış, takdiri uluslararası kamuoyuna bıraktığını kaydetti.

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!