Ana Sayfa BELEDİYE BAŞKANLARI Japonya heyetinden Malatya Belediyesini ziyaret

Japonya heyetinden Malatya Belediyesini ziyaret

0

Haber: İlker ÇAKAN

  İnceleme gezisi yapmak üzere Malatya’da inceleme gezisi yapan 15 kişilik Japonya heyeti, Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaret etti. Malatya’nın turizm potansiyeli ile ilgili inceleme yapmak üzere Malatya’ya gelen heyet;  seyahat acenteleri, tur operatörleri, medya mensupları ve turizm yazarlarından oluşuyor. 12 Haziran Salı günü sabah saatlerinde gerçekleşen ziyaret sırasında, heyetteki konuklarla yakından ilgilenen Ziyaret sırasında bir konuşma yapan Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır şunları söyledi;  

 “Japonların sempatik, sevecen ve güler yüzlü olup, bu açıdan Türklerle birçok ortak yönleri bulunmaktadır. Japon ve Türk halkı arasındaki bu ortak yönlerin, mutlaka iki ülke arasındaki ilişkilere yansıtılması gerekir. Türkiye ile Japonya arasında güzel bir dostluk ve işbirliği vardır. İki ülke arasındaki dostluğun daha artması ve pekiştirilmesi anlamında, ekonomik ve turizm alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi büyük önem taşıyor. Japon turistlerin doğa, tarih ve kültür turizmine daha çok ilgi duyduğunu biliyoruz. Bu açıdan Malatya’nın, doğal güzellikleri, tarihi değerleri ve kültürel özellikleri açısından Japon turistlerin ilgisini çekeceği kanaatindeyim. Japon heyeti içerisinde değerli gazeteci-yazarların olmasının önemlidir. Malatya’mızın tarihini, kültürünü, doğal güzelliklerini Japon halkına tanıtmak anlamında heyette gazeteci ve yazarların olması büyük bir şanstır.  Bu açıdan heyetin bugün burada olması bizleri son derece memnun ediyor.”

 Japon heyeti uzunca bir süre makamında ağırlayan ve sohbet eden Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Japon heyetine özellikle kayısı, Organize sanayi bölgeleri, yetişen meyveler, ulaşım altyapısı, tarihi ve doğal güzellikleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, ziyaret anısına, heyettekilere el işlemeli bakır kahve takımının yanı sıra, Malatya’yı tanıtıcı çeşitli materyaller hediye etti.

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!