Ana Sayfa GÜNCEL AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış AB- Türkiye siyasi diyolog toplantısında

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış AB- Türkiye siyasi diyolog toplantısında

0

Haber: İlker ÇAKAN            
  Türkiye AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, bugün Brüksel’de düzenlenecek AB-Türkiye Siyasi Diyalog toplantısına katılacak. Bağış ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun da katılacağı toplantıda AB’yi Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton ve Genişlemeden Sorumlu Avrupa Komisyonu üyesi Stefan Füle temsil edecek.
  AB Bakanlığı’ndan yapılan duyuruda, toplantıda siyasi diyalog kapsamında Türkiye’nin AB’ye tam üyelik müzakerelerindeki son durumun ele alınacağı ve bu kapsamda Bağış’ın Türkiye-AB müzakere süreci kapsamında siyasi reform süreci, pozitif gündem ve AB müktesebatına uyum konularına ilişkin bilgi vereceği belirtildi.
  AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Belçika’daki temasları kapsamında bugün ayrıca, Belçika Flaman Ticaret Odaları Birliği tarafından Anvers’te onuruna verilecek yemeğe katılacak. Bağış, 24 Mart günü de German Marshall Fund tarafından düzenlenecek Brüksel Forumu 2012 Paneli kapsamında “Kırılgan Bölgede AB-Türkiye-ABD: Anahtar Ortaklar Aynı Konumda mı?” başlıklı oturumda bir konuşma yapacak. Belçika’da yaşayan Türk toplumu ile de bir araya gelmesi öngörülen Bağış, Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenecek Belçika-Türk İşadamları Buluşması toplantısına da onur konuğu olarak katılacak.

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!