Ana Sayfa EKONOMİ Amasya Meslek Yüksek Okulundan eğitimli, nitelikli genç işgücünün istihdamı

Amasya Meslek Yüksek Okulundan eğitimli, nitelikli genç işgücünün istihdamı

0

Haber: İlker ÇAKAN

 Türkiye ve Avrupa Birliğinin finanse ettiği, İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı Kapsamında; Amasya Üniversitesi Meslek Yüksekokulunun proje ortağı olduğu Kız Teknik Öğretim Ankara Olgunlaşma Enstitüsünün koordinatörlüğünü yürüttüğü Genç İstihdam kapsamındaki TR08H1.01-01-PYE/788 referans nolu Eğitimden İstihdama Geçişte Gençlerin Desteklenmesi projesi 24/01/2010 tarihindeki açılış toplantısında renkli görüntülere sahne oldu. Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Ayşenur Usta ve Üniversite Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren’in açılış konuşmaları yaptığı etkinlikte Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Mankenleri geçmişten günümüze giysilerin değişimi ile ilgili bir defile yaptılar. Konuklara daha sonra kokteyl sunuldu.

 
                                        
                                    Amasya Üniversite Rektörü Prof. Dr. Zafer Eren-
                                   Ankara Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Ayşenur Usta-
                                              Amasya Vali Yardımcısı Hakan Kubalı
 
  Proje kursiyerleri İşkur’a kayıtlı-işsiz ve Amasya sınırları içerisinde seçileceklerdir. Ankara Olgunlaşma Enstitüsü; T.C. M.E. B Kız Teknik Öğretim Müdürlüğüne bağlı, geleneksel Türk el sanatlarını tanıtan, araştıran, geliştiren, çağdaş yorumlarla kültürümüzün özelliklerini bozmadan, gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlayan, gelişen teknolojiyi takip ederek bünyesinde güncel alanlarında barındıran yaygın eğitim kurumudur.
 
                                                   

                                        Geçmişten günümüze giysilerin değişimi defilesi 
 

  Hazırlanan proje ile Ankara Olgunlaşma Enstitüsü koordinatörlüğünde Amasya Üniversitesi Meslek Yüksek Okulunun, Amasya Ticaret ve Sanayi Odasının, Amasya Anadolu Kız Teknik ve Meslek Lisesinin projedeki ortak faaliyeti ile okul ve sektör arasında ki iletişim eksikliği ortadan kalkarak, sektör-okul iletişimi güçlenerek, işbirliği konusunda önemli adımlar atılacaktır.Olgunlaşma Enstitüsü özellikle daha önce yaptığı projenin başarılarıyla ve tecrübeleriyle bu projenin uygulanmasını sağlayacaktır.

 
                                               
                                              Ankara Olgunlaşma Enstitüsü
                                                      mankenleri defilesi      
 
  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Program Otoritesi olduğu projede, hedef olarak  mesleki ve teknik eğitim veren kurum ve kuruluşlar ile işverenler arasında işbirliğinin geliştirilmesi ve bu işbirliğinin iyi bir zemine oturtularak sürdürülmesi ile bir yandan niteliksiz iş gücü fazlalığı bulunurken diğer yanda nitelikli iş gücü açığının ve bu dengesizliğin ortadan kalkması sağlanacaktır.

 

                                                  
                                            Ankara Olgunlaşma Enstitüsü
                                       mankenlerinin geçmişten günümüze
                                                giysilerin değişimi defilesi 
Projenin amacı:

  1-18-29 yaş aralığındaki daha önce almış olduğu mesleki eğitim yeterliliği az olan genç ve genç bayanların; bilgi ve eğitim eksiklerini gidermek, hiçbir mesleği olmayanları meslek edindirme kurslarına alarak istihdamlarını sağlamaktır.

  2-Kursiyerlerin, kurs süresince alacakları bireysel gelişim programları ile kursiyerlerin kendilerine ve içinde bulundukları sosyal çevrede ve iş çevrelerinde mesleki yeterlik kazanmış sosyal bireyler olarak kendilerini ortaya koymaları amaçlanmaktadır.

  Kursiyerler 10 Haftalık eğitim, 12 Haftalık da staj eğitimi göreceklerdir. Bu amaçla Modelistlik, Stilistik ve Makinecilik kursları açılacaktır. Eğitim süresince kursiyerlerin günlük eğitim yol ve yemek masrafları proje bütçesinden karşılanacaktır. Kayıtlar Amasya Üniversitesi Amasya Meslek Yüksekokulunda alınacaktır.

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!