Ana Sayfa GENEL Sanatçı –Bestekar Sefer Karabulut’un Amasya’nın elmaları klipi üzerine

Sanatçı –Bestekar Sefer Karabulut’un Amasya’nın elmaları klipi üzerine

0
  Halk müziği öz kültürümüz açısından tarihi geçmişe dayanan en önemli müzik kültürlerimizden birisidir. Türk halk müziği besteleri özellikle anonim dalındaki halk müziği türküleri genelde bir olayı tasvir eder veya anlatır. Genelde Türk Halk Müziği yaşamımızda önemli bir yer tutar. Onlarla şenlenir, onlarla hüzünleniriz. Türkülerimiz sanki bizim kalbimize hitap eder. Bizim milletimizin halk müziğine özel aşinalığı vardır. Genelde her türlü müzik güzeldir. İnsanın müzik dinlemesine ihtiyaç vardır. Geçmiş tarihi dönemlerde insanlar müzikle tedavi edilirmiş. Amasya’daki tarihi Bimarhane sadece hastaları tedavi için kurulmuş ve döneminin en önemli müzikli tedavi merkezidir.
  İnsanı müzik dinlendirir ve rahatlatır. Şimdiye kadar ve müzik ve müziğin önemini bahsettikten sonra örnek bir davranış ve vefa örneği sergileyen Türk Halk müziği sanatçısı ve bestekarı Adanalı Sefer Karabulut’tan konu etmek istiyorum. Sefer Karabulut yaklaşık 40 yıl önce Amasya’da askerlik yapar, Amasya’da hayatı boyunca unutmadığı güzellikler yaşar ve kısaca tarihi Amasya’ya hayran kalır. Gerçekten de Amasya tarihi doğal güzelliği yönünden hayran kalınacak en önemli kültür şehirlerimizden birisidir.  
  Sanatçı Sefer Karabulut kendisinin Amasya hayranlığı nedeniyle yıllar sonra Amasya için beste yazmaya ve okumaya karar verir. Bu hayalini gerçekleştirmek yıllarca uğraşır ve bu konuda mücadele eder. Geçen günlerde sanatçı Sefer karabulut bestesini kendisinin yazdığı “Amasya’nın elmaları klipini Amasya’da çeker. Böylece bestakar Sefer Karabulut geçmiş dönemde Amasya için vermiş olduğu sözü yerine getirmenin mutluğunu yaşamıştır.
  Amasya’nın elmaları klipinin Amasya’da çekim çalışmalarına başlayan Adanalı Türk Halk Müziği Sanatçısı Sefer Karabulut halen Muğla-Marmaris’te yat döşeme işi ile uğraşmaktadır. Sanatçının “Marmaris’ten Datça’ya” adlı kendi bestelerinden oluşan bir albümü 2008 yılında çıkmıştır. Bu albümde Marmaris’ten Datça’ya adlı şarkısına klip çekmiştir. 
  “Amasya’nın elmaları” adlı şarkısının da içinde bulunacağı yeni albüm çalışmasına başlamıştır.  Bu davranış Amasya halkına hizmet etmek noktasında kararsız kalanlara güzel bir örneklemedir. Ülkesine ve yöresine, milletine hizmet etmek isteyenler için Sanatçı Sefer Karabulut’un Amasya için yaptığı Amasya’nın elmaları klipini yapmak vefa örneği bir davranıştır.
  İnsan hayatında vefalık olmak önemlidir. Vefalı insan, insanın kara gün ve akgün dostudur. Dostlukta vefalı olmak, vefanın arkasında durmak gerekir. İnsan hayatında karşılıklı dostluklarda vefa hep ön plana çıkmaktadır. Dostluklarda hep başarı vardır. Bu durum devletler arasında da geçerli olan bir davranıştır. İnsanın hep hayatta dosta ihtiyacı vardır. Türkülerde insanlarımızın dostudur. Sefer Karabulut genelde bestelerini yöresel kültürlere dayandırmaktadır.
  Amasya’nın elmaları adlı türkü klipinin çekim çalışmalarını Amasya’da tarihi Bimarhane’de başlatan Sanatçı Sefer Karabulut böyle bir klipi hazırlamada Amasya ve Amasyalı sevgisi etkili olmuştur. Şarkının müzikleri İzmir’de bir stüdyo tarafından hazırlanmış olup, klip Yönetmenliğini Vedat Çağırgan, Müzik Yönetmenliğini ise Mehmet Düzgün yapmaktadır. Amasya’nın elmaları klipinde; sakine rolünde İzmirli Manken Kübra Pekmez ve Amasya Milli Eğitim Müdürlüğü Spor Kulübü Amasya Geleneksel Halk Oyunları oynamaktadır.
  Türkülerindeki kliplerde hep türküye konu olan o yerin tanıtımı ön plana çıkmaktadır. Hoş bir ses tonu ile izleyicilerin beğenisini kazanan Besteci sanatkar Sefer Karabulut diğer yörelerinde Türkülerini ve kliplerini hazırlamak için sürekli beste yazmaktadır. Kendi memleketlerine hizmet yapması gerekenlerin Sanatçı Sefer Karabulut gibi düşünen  iş adamlarımızın çoğalması dileğiyle.

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!