Erbaa’lı Ressam kardeşler Kamil-Kürşat Eraslan

    0

    font> o: p> P>

    font> o: p> P>

    FONT> SPAN> P>

    Haber: İlker ÇAKAN

     Tokat-Ressam kardeşler Kamil ve Kürşat Eraslan, Erbaa Belediye Başkanlığı Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi Güzel Sanatlar Atölyesinde 2004 yılından Bu tarafa faaliyet gösteriyorlar. Anadolu’da sanat kültürünün oluşmasına Katkıda bulunan Kamil-Kürşat Ressam kardeşler aynı zamanda resim öğretmeni olup, 8 yıllık sanat Tecrübeleri var. Güzel Sanatlar Atölyesinde; öncelikle Resim Öğretmenliği, iç mimarlık, grafik, seramik, endüstriyel sanatlar, resim gibi yetenek sınavlarına, Güzel Sanatlar Lisesi sınavlarına hazırlık kursları veriliyor. Çocukların ve diğer yaş grubundan insanlarında sanatsal olarak faydalandığı Güzel Sanatlar Atölyesi; Erbaa’nın sanat ve kültür gelişimine katkıda bulunuyor.

     
                      
                              Erbaa’lı Ressam Kamil Eraslan’ın yağlıboya resim tabloları
     
      Erbaa’lı gençlerin üniversite sınavlarını kazanmalarına yardımcı oluyor. Güzel Sanatlar Atölyesinde şu an 16 kursiyer kurs görmektedir, Ressam ve Resim Öğretmeni Kamil Eraslan; Sivas Cumhuriyet Üniversitesi mezunu olup, Şimdiye kadar Erbaa’da 5 tane Kişisel resim sergisi açmış ve Erbaa’da da her yıl Kişisel ve karma resim sergisi açmaktadır. Ressam ve Resim Öğretmeni Kürşat Eraslan’da Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim-İş Bölümü mezunu olup, halen Erbaa Kıvırcıoğlu Kemal İlköğretim okulunda Resim Öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Ayrıca 19 Mayıs Üniversitesi Resim-İş Anabilim Dalında yüksek lisans yapmaktadır. Erbaa’da Şimdiye kadar 3 Kişisel, 5 karma sergi açmıştır.
     
                     
                           Erbaa’lı Ressam Kürşat Eraslan’ın yağlıboya resim tabloları
     

    Kadınların ruhu üzerine araştırmalar ve makaleler yazıyorum

      Erbaa Belediye Başkanlığı Güzel Sanatlar Atölyesi Öğretmeni-Ressam Kamil Eraslan “Resim ve Sanat” konulu yaptığı açıklamada şunları söyledi; “İçinde yaşadığımız sosyal çevre Sanatın tüketilmesine ve Sanat bünyesinin oluşmasına pek müsait bir yapı değildir. Fakat tarih boyu bütün Sanatkarlar toplumların yapılarının değişmesine öncülük etmişlerdir. Düzlemin içinden beslenip, onlara yol göstermişlerdir. Bizde önce içinde yaşadığımız toplumda öncelikle hedeflediğimiz bunlardır. Kadınların ruhu üzerine Kişisel araştırmalar ve makaleler yazıyorum. Çizgi ve kompozisyonlarımda kadını ifade ederken; hem Biçimsel, hem içeriksel kullanıyorum. Resimlerimde kadını estetik Figüran aracı olarak kullanıyorum. insanların düşüncelerinin ve hislerinin değişmesine yardımcı olmak ve onlara öncülük etmektir. Bunun oluşması ve gelişmesi için elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz. ”

     

     

     

    HENÜZ YORUM YOK

    YORUM YAP

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    error: Content is protected !!