Ana Sayfa YEREL Hayvan toplama ve barındırma merkezi

Hayvan toplama ve barındırma merkezi

0

       Haber: İlker ÇAKAN

   Malatya Belediye Başkanlığı tarafından, Hayvan Toplama ve Barındırma Merkezi’nde yeni düzenleme ve tadilat çalışmaları yapılıyor. 2001 yılında kurulan ve faaliyetlerine ara vermeksizin devam eden Malatya Belediyesi Hayvan Toplama ve Barındırma Merkezi’nin; daha iyi şartlarda hizmet vermesini temin etmek ve daha fazla sayıda hayvana müdahale edilmesini sağlamak için, çalışmaların büyük oranda tamamlandı. Yapılan düzenleme ve tadilat çalışmaları kapsamında Hayvan Toplama ve Barındırma Merkezi’nin kapalı alanında bulunan kafesler yenilenip taban ve duvarları seramik ile kaplandı, ayrıca havalandırması yapıldı. Operasyon odasında da yeni düzenlemeler yapılarak, odanın duvarları ve zemini seramik ile kaplanarak, ışıklandırılması ve sıcak su tesisatı yenilendi. Ayrıca idari kısımda da tadilat çalışmaları yapılarak, Hayvan Toplama Merkezinin tamamı boyandı. 

   Daha önceleri çok eski bir araçla hayvan toplama çalışması yapılmaya çalışılırken, artık 2009 model çift kabinli bir pikap Hayvan Barınağına tahsis edilerek hizmete sunulmuş.

 Malatya Belediyesi Veteriner Müdürlüğü bünyesinde hizmet vermekte olan Hayvan Toplama ve Barındırma Merkezinde toplam 9 personel görev yapmakta olup, Ekim- Kasım 2009 tarihleri arasında 37 başıboş köpek sokaklardan alınarak kısırlaştırılmıştır. Ayrıca 3 adet köpek ise vatandaşların talebi üzerine ücretsiz olarak sahiplendirilmiştir. Hayvan Toplama ve Barındırma Merkezi’ndeki düzenleme çalışmalarının tamamlanmasından sonra, başıboş sokak hayvanlarının daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde toplanarak kısırlaştırma işlemlerinin yapılabileceği ifade edildi.

 

HENÜZ YORUM YOK

YORUM YAP

Please enter your comment!
Please enter your name here

error: Content is protected !!